Nadam se da bude 28

kasti

Član foruma
Supporter (2016)
Pa krenulo je kad si ti stigao u pomoč. Odmah da kažem da bez Duškota ne bi išlo. Pa kako da bi išlo kad več 48 godina gubimo vrijema na malim željeznicama. Šta reči. Bez alata ni zanata. I samo za ljude jakih živaca.
Evo slika onoga što smo da sada sklopili. Napominjem, da stvari su samo sastavljene zato neke krivine i ostalo ali ocjenjujem da je postignuto maksimum kad se radi o prvom mesing modelu. Evo slika pa procijenite. Velimire zaista to je druga dimenzija hobija.
022.jpg

024.jpg

027.jpg

030.jpg


Pa pa do slijedečeg puta. Ali ko zna kada.
 

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Zakaj ona ploča nije ravna? Trebala bi biti u nivou sa gornjim rubom valjeva... Jel Dušan zapigao onaj vanjski rub ploče nadole?
 

crhav

Aktivan član
Jel Dušan zapigao onaj vanjski rub ploče nadole?

.......da je zapigao bila bi ravna.............

Kasti, ljiepo....stvarno lijepo............KAPA DOLE................:aplauz:

Zasto niste na lokomotivi metnuli malo nizi ( i siri..??) dimnjak?

Velimir
 

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Kasti i ako Dušan čita ovo.. možda če ova slika iz Pro/Engineera pomoći kot sastavljanja...
20131115_JZ28_detajli_09 - Kopija.png

Nemojte se zapinjati kod one štange koja nije na svome mjestu. Lokomotiva ima toliko kompleksan mehanizam za Pro/E pa je nije uspio dobro ispozicionirati.
 

kasti

Član foruma
Supporter (2016)
Hvala Velimire za pohvalu koja ide vise Duskotu nego meni. Plocu cemo zapigati. Posto je to nas prvi mesing projekat ima kojih promasaja ali sve u svemu zadovoljan sam. Sto se dimnjaka tice cekamo pravi ovaj je stavljen samo demo.A sto se stangi tice tek cemo zapinjati. Nekako mi se cini da najgore ili najteze tek dolazi.pozz
 

ebi2

Član foruma
Mislim,da si pogrešio-uzeo si dimnjak od 29.Vidi se po rubu oko njega na dimnici.
LP Miloš

Zdravo!
Na žalost smo tek sada primetili, da smo dobili 2 kompleta dimnjaka od serije 29, kad sam otvorio i moj komplet 29-ke umjesto jedan za 28 i jedan za 29. Lokomotiva je složena demo, da vidimo, kako se pozicioniraju razni djelovi. Ploča još nije fiksirana. Nismo primetili, da je ploču treba zapigati. Iz nacrta se ne vidi. Hvala na upozorenju, Gorchi. Sada montiramo odjemnike struje i fitinge na cilindar, koju su otpali prilikom brušenja. I cianokol nije više ono, što je bio. Treba nabaviti ubrzivač. U planu je centriranje kotla, dimnice i vrata dimnice, bušenje rupa na kotao itd. U međuvremenu čemo nabaviti od Wienert-a sve djelove koji fale i kovice za krmilje.
Na kraju hvala svima na pohvalama. Model je zaista predivan, kad dobiva konačni oblik.
LP Duško
 

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Ebi2, ako trebaš još koji crtež slobodno šalji e-mail. Izvinjavam se za poslednje dane, išao sam u Novegro pa je bilo puno priprema i onoga poslije toga...
 

crhav

Aktivan član
išao sam u Novegro

@Gorchi , onda kakvih ima novosti na sajmu....??? Imas li kakvih slika...???? Jeli je koji talijanski (Lemodel, Lima expert, Hornby....) proizvodjac napravio nasu zutku....???

Velimir
 

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Velimir -> Novosti 2016 ;)
 

kasti

Član foruma
Supporter (2016)
Evo nakon puno vremena. Radi se iako se ne javljam. Ima napredka ali kad stavljamo gore djelove od veličine 1mm pa do 2mm ne vidi se baš mnogo. Šta reči. Hvala Dušanu /bez njega ne bih bilo ništa/ i dobro da smo počeli dok još vidim šta treba isječi iz pločica. Puno se brusi in još jedno puno se brusi. Sklapa se i rasklapa je nema tu nekog pravog reda šta da se radi. Učimo svakog dana in napredujemo sve više i više. Nekoliko slika samo da znate da smo još živi samo sa manje živaca nego pre smo počeli. Ali sve više i više ima zadovoljstva kad vidim šta se rađa ispod naših prstiju. Znam samo jedno da trebam urgentno kod okuliste je na blizu vidim samo sa lupom.
jz28-075.jpg

jz28-073.jpg

img4192.jpg

na poslednoj slici okretnica na Dušanovoj maketi /ima samo jednu manu to jest AC :hihihi: /
Nadam se da čemo sledeči put več vozakati ba barem neobojenu.
Pozz
 

1borna

Veteran foruma
Meni se pored lokomotive naravno sviđa i lijepo postarana Maerklin okretaljka :ljubav
Dali to znači da lokomotiva zna skijati :hmmm:
 

kasti

Član foruma
Supporter (2016)
Borna okretaljka je Eoco ne Marklin. Inače moja neče skijati a Dušanova ko zna, Možda ga uvjerim da promeni religiju iako sam sam kriv da je skijaš,
 

crhav

Aktivan član
Kasti, daj napravi jos koju sliku, detaljniju, tako da dobro vidimo tvoje remek dijelo..............
Velimir
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh