Youtube - zanimljive makete, diorame, modeli

1borna

Veteran foruma
Jedna veelika maketa je upravljana analogno, vlasnik kaže da ima 67 blokova
Inače to je pacijent svoje vrste, voli sastavljati razne parade u depou poput...
img_78860yp51.jpg
img_7503wpslr.jpg

Ima toga još puno no to morate potražiti sami na http://www.stummiforum.de/viewtopic.phpf=64&t=104700&sid=9266ffcf827475b9a49ad4d78ff6ebdc
(do sada o toj maketi ima 62 stranice, potrajalo bi dok bih sve opisao...)
 

Damir

 
Osoblje foruma
Ovaj video nema veze sa maketama,ali nikada se nezna možda će se jednom ipak naći na nečijoj maketi.

Naime radi se o poznatom Zagrebačkom želj. mostu kojemu je službeni naziv "Željeznički most Sava" ili kako ga Zagrebčani zovu "Zeleni most".
Prije dosta godina jedan anonimac ga je prekrstio u Hendrixov most prema poznatom rock gitaristi i ispisao njegovo prezime sprejom. Prije otprilike godinu dana most je novo obojan i grafit je prekriven,ali i dalje neki ljudi ga zovu Hendrixov most. Nakon par tjedana opet je niknuo grafit,a onda je usljedilo...:cool:

 

Stanley

Poznati forumaš
Originalni natpis je bio kulturno naslijeđe Grada, a ovo je silovanje kulture.
Nije me bilo neko vrijeme na forumu pa tek sada vidim ovo. Moram reagirati, jer kada čujem ime ''Hendrixov most'' hvatam se za pištolj. :mad:
Originalni natpis nije nikakvo nasljeđe kulture grada već znak potpunog raspada te iste kulture. Neki luđak je riskirao da slomi vrat i zagadio spomenik tehničkog nasljeđa nezgrapnom švrljotinom, pa je među dijelom mlađe populacije taj herostratski čin pretvoren u mit. Na žalost su posljedice tog čina podgrijavali i neki mediji, kao i neki političari ne bi li ušićarili koji glas na izborima. Ne ide mi u glavu da u tako grozno zašaranom i usvinjenom gradu kao što je Zagreb postoje ljudi, koji bi po naravi dužnosti trebali biti ozbiljni, koji uopće prihvaćaju taj vandalizam i još mu rade reklamu.
Taj most ima službeno ime u HŽ Infrastrukturi i zove se Most Sava, a za 95% Zagrepčana on je bio i ostao Zeleni most. Osobno nemam ništa protiv da se službeno preimenuje u Hendrixov most, ali tek nakon što se stajalište Vrapče preimenuje u Mamiću Cigane, a stajalište Trnava u Mamiću Lopove. Ostala službena mjesta po izboru dominantnog grafita ili natpisa.
Neka netko proba tako ''imenovati'' mostove u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Britaniji, Švedskoj... pa će vidjeti kako će se provesti. A da ne spominjem Singapur i iskustvo one dvojice ludih Europljana, koji su za šaranje po javnoj površini završili u buksi, dobili golemu globu i još popili dobre batine.
P.S. Neka mi nitko ne priča o legendi Henrixu, slušam ga od 1967. godine. A ti Željko, molim bez zamjere - ništa osobno. ;)
 

Vladimir S.

Član foruma
Trnava - može!


Vrapče ne, jer se time vrijeđa čitav narod koji nije kriv što je dotični takav kakav je.
 

prle kc

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Supporter 2022
Supporter 2023
Supporter 2024
Mislio sam da neću, ali moram! Nitko u Zagrebu ovaj most ne zove službenim imenom, koristi se ili zeleni most ili Hendrix ov! Da li je baš 95% hm, hm. Možda je bilo prije trideset godina kad sam bio u školi, ali mlađe generacije na ovamo ga sigurno zovu Hendrix ov, tako da barem fifti-fifti danas. Inače originalni grafit je bio na vrhu luka, a nakon bojanja novi je bio na donjoj gredi.Ako je spomenik kulture niti ovo osvjetljenje se nije smjelo napraviti tako da ...
 

Stanley

Poznati forumaš
Ako je spomenik kulture niti ovo osvjetljenje se nije smjelo napraviti tako da ...
Naravno da nije. Štošta se nije smjelo napraviti, počevši od onih silnih štrcaljki koje neki zovu fontanama pa do ove blasfemije s osvjetljavanjem mosta i vrijeđanja uspomene na velikog majstora gitare.
Ali ja ne bih više o tome, ionako smo debelo Off Topic pa će nam admini oguliti kožu.:glup
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh