JŽ Dd - Teretni službeni vagon

milošjocif

Član foruma
Igorja Malahovskega smo kontaktirali,i pomogao nam je oko nekih stvari na tom vagonu.Inače je on jedan od onih "starih fanova",koji ne upotrebljavaju computer,pa smo imali vezu preko pošte i telefona.Znam da je nekada puno snimao zvuk od parnih lokomotiva,mislim da najviše na Istarskim prugama.
LP Miloš
 

Davor

Veteran foruma
Veoma lepa fotografija. Da li da se nadamo fotografijama makete u nekoj posebnoj temi?
Še ena jutranja. Malo dodatne patinacije. Vagon je odličen. Z RP 25 vozi po Marklin tirih BP.

img4278.jpg
 
  • Like
Reactions: Mon

kasti

Član foruma
Supporter (2016)
Momci malo strpljenja. Trebam Dušana da završimo moju 28 Pa onda njegovu 28 i 29 pa dalje radovi na njegovoj maketi. A vi biste fotke a? Imamo posla preko glave za ozbiljnije stvari.:hihihi:. Ali potrudiču se da pregovorim Dušana, da stavi još koju master fotku. Blago meni što mogu uživati LIVE.;)u njegovoj maketi.
Pozz
 

kasti

Član foruma
Supporter (2016)
Ajmo Dušan slikaj mog tako, da se vidi da je došao sa mora (malo je tamniji od tvog);). Super pejsaž. Šta čemo sada kupiti još koji ili čekati da možda naprave još koji' Npr. kao onaj na slikama sa prozorima na vratima. Inače vagon je zaista dobro napravljen.:palac_gore: Ako je tko u dilemi ne čekajte vrijedi svakog eura. Kad ga još sfrizirate ops. spatinirate on je Broj Jedan. Inače priznam, da sam malo stao sa željezncama u ova doba ali ovaj vagončič me je opet probudio.:ples2:
pozz
 

Dumus

Član foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Mala kritika :djed.
Zašto o ovom vagonu nema nikakvih informacija ni slika na sajtu Baat :hmmm:
Nema ga ni u trgovini ni u projektima ?
Zadnje novosti iz 2014 :spank: .
 

milošjocif

Član foruma
Zdravo Dumus,
Klub Baat se sastoji od clanova, koji smo/su u glavnom u radnom odnosu (zaposleni). Za Klub Baat radimo u slobodnom vrijemenu, kojeg nikad nije dosta. U posljedno vrijeme više smo se orientirali na izradu Dd i Baat Ep.V modela, pa je ponestalo vrijemena za update naseg web pagea. U boducnusti planiramo da sredimo i to.
LP
 

nik

Veteran foruma
Model sa u crno dofarbanim odbojnicima, prsnim gredama, stepenicama za manevriste i bočnim rukohvatima (oni uz klizna vrata); sve je rađeno 'na brzinu' običnim kistom.
IMG_7473.JPG
Također sam crvenom bojom ofarbao nosače završnih signala na čelima te srebrnom kvake na malim vratima a zalijepio sam i sve prozore jer su bili samo utaknuti kao i ostale dijelove koji su se klimali (rukohvati, stepenice itd.).
IMG_7477.JPG
Vagon je @željko halambek a prije 'isporuke' sam podmazao i osovinske ležaje te zalijepio NEM utore na ostatak kinematike kako bi čvrsto stajali.
 
Last edited:

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Poštovani kolege modelari,

zbog zaista velikog interesa za prvi model službenog Dd vagona, odlučili smo, da izradimo još jednu, malo promjenjeju verziju vagona, kojeg vam sa zadovoljstvom predstavljamo. Isto se radi o modelu službenog vagona Dd, bez kojeg u prošlosti skoro nisi mogao zamisliti vlaka. Tehnologija izrade jednaka je onoj, s kojom je izrađen prvi Dd te svima dobro poznat model vagona Baat.

Detalji:
- službeni vagon JŽ Dd
- Jugoslovanske Željeznice
- 20 72 94-29 259-5
- epoha IV
- mjerilo H0 (1:87)
- NEM utičnica za kvačilo
- kinematika za kratko spajanje
- duljina preko odbojnika: 95 mm
- osnova iz brizgane plastike
- metalni detalji
- vrata, koja se otvaraju
- ručno sastavljeno in obojeno (airbrush)
- tampo tisak
- u drvenoj kutiji
- izrađeno u Sloveniji
- cijena: 65 EUR

Za dodatne informacije oko kupnje molimo, obratite se na borutp[at]me.com.

U ime Klub Baat... Goran ;)

Dd2_4 2.JPG
Dd2_1 2.JPG
Dd2_2 2.JPG
Dd2_3 2.JPG
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh