Interfrigo: prototipi i modeli

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
malo fotografija s neta, hladnjače sa G vagonima, dobro poznata brodnik/brodnjača nije u paru i sama među G vagonima, modernizirani tip letvica predratne njemačke hladnjače1987. ÖBB - 1020.025-1.jpg1966 Icefs SBB No. 522931, Kassel.jpgDB 44 326 oko 1964 Original.jpg
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
Dalje špicdah brodnjače/brodniki, a već u brodu je valjda smeđe bojani tip vagona (povrće, svježe)1960.s cca. FS Train Ferry.jpg
i jedan šlang belgijanac, ali se vidi i mađarski za povrće/svježe koji je bio čest i kod nas, ali ovdje u trajek1968-10-04 Ardwick West  on right built in Hungary, and still lettered 'Hired to LNER'.jpgtnoj-šlang izvedbi (kad ima sidro)
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
Jedno pitanje koje se nameće samo po sebi je transport ribe, morske, iz ribnjaka.... kako se prije sve vozilo vlakom, riba nije mogla letjeti. Na internetu je opisana kompozicija Gm riba, tzv. specijal kola s protočnom vodom, a bilo je i s dodavanjem kisika... jer ako je protočna voda, riba se umara. Takvi su vagoni s bazenima i pumpom bili u kolodvoru Zdenčina. Slike su sa zeljeznice neta, kad je bio foto safari za uskotračnu prugu ribnjaka i ostalo.07014001.jpg07014008.jpg
meni je nešto čudan UIC broj vagona..
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
Na internetu ima skeniranih članaka domaće literature koji navode veliki izvoz ribe i u međuratnom razdoblju (s padom izvoza od kad je Hitler na vlasti zbog protekcionizma) te nakon II. svjetskog rata, što bi valjda značilo da su i takve hladnjače bile česte kod nas. naletio sam na stranici jedne firme spomen trokolne kompozicije za transport šarana do Hamburga. Na fotografiji baš ne raspoznajem tipove ali postoje u prodaji i naljepnice za označavanje od iste firme samo nema nigdje i prikaza kako bi uradi-sam označeni model takvog vagona i izgledao..Untitled-1.jpgUntitled-2.jpg
 

Stanley

Poznati forumaš
Takvi su vagoni s bazenima i pumpom bili u kolodvoru Zdenčina. Slike su sa zeljeznice neta, kad je bio foto safari za uskotračnu prugu ribnjaka i ostalo.
Bio sam na tom safariju. Tih vagona u Zdenčini odavno nema (biti će da su otpremljeni u muzej, ha-ha).
Inače, prednost moje životne dobi je u tome što ih pamtim dok su vozili prugama. Na njima je pisalo ''Ribnjačarstvo Zdenčina''.
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
Roco (ex Klein Modellbahn) 66152C
View attachment 74582

Brawa 48312
View attachment 74583

Klein Modellbahn 3203
View attachment 74584

M+D (Klein Modellbahn) 57/2
View attachment 74585

Roco 66152A
View attachment 74586

*) Klein Modellbahn SS10/1 (koji je hladnjača za duboko zamrzavanje Tgehs 40) je u ovoj kompoziciji samo kao 'placeholder' a biti će zamijenjen sa Klein Modellbahn 3204 (koji je 'obična' hladnjača Tehs 42).
D li tko zna što to je tada u praki značilo "duboko smrzavanje", dal je imalo smisla kombinirati taj tip hladnjače s onima koji su bili neduboko smrzavanje.... dal bi to ovisilo o distanci prevoza, vrsti robe (koja mora biti jače ohlađena) ili nekaj drugo?
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
još malo iz Željezničara mislim 1983., o stanju interfriga kod nas. U domaćem kolskom parku tip uic 2 neprilagođen za palete potpuno je postao nekonkurentan pogotovo u domaćem prevozu zbog jakih kamionskih poduzeća, ali zagrebački Velesajam koje desetljeće prije Manhatten projekta (da nije u pitanju bandić, mislili bi da netko domaći želi 1cc.JPGnapraviti atomsku bombu....prvu koja bi eksplodirala na mjestu proizvodnje....)1cc.JPG
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
Još jedan beli med smeđim i črnim, valjda u Istri i valjda 1963. Ako je ta godina, onda za JŽ hladnjaču bi bilo malo prerano, zar ne? Ili neki stranac hita u kompoziciji kad ima povlašteno mjesto, odmah iza vlakovođe!JZ 28-xxx, Istrien, 1963.jpg
 

Mon

 
Osoblje foruma
Jel' se ima neki podatak da su nekada i švedske hladnjače bile u sastavu ovih kompozicija?
Hobby Trade je za švedski JecoAB izradio SJ hladnjaču koja bi, s´ obzirom na reviziju, odlično pasala.
:cool:
1-20191203_221001.jpg1-20191203_221410.jpg
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
Teško je reći dal je uopće bio prevoz banana preko Jugoslavije...a kako je izuzetno malo fotografija, i na njima što je objavljeno takvih vagona nema. Jedino je bio klasično smeđe obojan Gbs onaj Otto nazvan u filmskom prikazu TEEM putovanja iz 1975 (posebna tema).
Ali da je u TEEM kompoziciji moglo biti bilo čega što se je htjelo prevoziti najbrže i sigurno po posebnoj tarifi, sigurno da je bilo. Koliko sam skužio "interfrigo" kompozicije su bile posebna jaka grupacija tereta čiji su vagonoi bili bijele (u manjnini i plave) boje. Do sad sam susretao samo naznake za lako pokvarljivo, živo, povrće/voće kao ono što bi moglo biti zanimljivo Interfrigo grupaciji. Ako bi roba išla izvan matičnih država, preuzimao je Interfrigo, a ako bi išlo unutar SR Njemačke, prevoznik je bio Transthermos, u Francuskoj Steff, a u Španiji Tranversa...itd. Po tome su njihovi "lično" označeni vagoni mogli putovati bilo gdje... a ovisno o prevoznim potrebama.
Vagona s kliznim vratima bijele boje nisam vidio kod nas, ali banane su tuzemno vozili iz Hamburga u SR Njemačkoj.... Možda bi bilo koji klasični vagon bilo koje željezničke uprave bio za jugo-pruge bio logičniji nego ti karakteristični vagoni za banane. Također vidimo da je bio stalni deficit vagona valjda do poč. 80ih, tako da su strani vagoni mogli biti kod nas i za tuzemne rute, dok je opet sigurno da prevoz hladnjačama tuzemno ili u lancu Intefriga je opadao već krajem 70ih i da stoga nije bilo logike da bi JŽ-u najam uzimao "bijele" vagone.
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh