Novi termini otvaranja Marklin Muzeja !

romi

Član foruma
Umjesto ove godine, otvaranje novog svijeta avantura u Göppingenu planirano je za svibanj 2020. godine. Dani Märklina održavaju se u EWS-Areni.
Ove godine zaljubljenici u željeznicu više ne mogu očekivati otvaranje avanturističkog svijeta Märklin "Märklineum", a sigurno ne i dane Märklinskih dana i međunarodne izložbe modela željeznica (IMA), koji se održavaju od 13. do 15. rujna. Trenutno, odgovorni za tradicionalno poduzeće Göppingen očekuju da će se vrata novog muzeja prvi put otvoriti u svibnju 2020. godine.

Već u kolovozu prošle godine otvoren je dio Märklineuma - trgovine Märklin. Nalazi se u zgradi nekadašnjeg dijaliznog centra pored sjedišta Märklin na Stuttgarter Straße. Ali plan da se Märklinine u potpunosti otvori ove godine nije se ostvario: "Očekuje se da će novi model željezničkog pruga i izložba obiteljske povijesti otvoriti u prvoj polovici 2020. godine", stoji na web stranici Märklin. Glasnogovornik tvrtke Eric-Michael Peschel potvrđuje da se datum otvaranja pomaknuo: "To će biti maj 2020."

Razlog su složeni građevinski radovi
Razlog je Peschel složeni građevinski radovi za novi model željeznice. Lažni strop morao je biti izrušen. "Želimo stvoriti izložbu koja je jedinstvena", naglašava govornik i dodaje: "Ne želimo ništa slomiti preko koljena."

Iako muzej još nije spreman za IMA i Märklin dane u rujnu, tvrtka svojim posjetiteljima obećava "pogled na objekte u Märklineumu". Zbog toga će više od 140 izlagača biti prisutno na pet mjesta, u EWS-Areni će se održati velika izložba s Lehmannom-Großbahnenom (LGB) u mjerilu 1: 22,5. LGB je dio Märklina od 2007. godine.

Za vikend od 13. do 15. rujna tvrtka je najavila daljnje atrakcije: Dakle, na željezničkoj stanici u Göppingenu bit će parada lokomotive, postoji mogućnost vožnje taksijem i vožnje u povijesnim vlakovima. Međunarodna izložba modela željeznica i dani Märklin počinju u petak u 9 sati, a završavaju u nedjelju u 17 sati.

Modelni vlak i velika parna lokomotiva

Rijetki Märklin ulaže oko dvanaest milijuna eura u novi avanturistički svijet "Märklineum". Dio troškova snosit će zaklada Märklin koju je osnovala Kreissparkasse. Između ostalog, publika u novom muzeju, prethodno pohranjena u legendarnoj sobi tornja zgrade tvrtke Märklin koja je gradila rijetkosti, predstavljena je široj javnosti.

Planinska željeznica Na površini od 300 četvornih metara izgrađena je planinska željeznica u mjerilu 1:87 (H0). Također jedan od najvažnijih belgijskih kolekcionara Märklina pristao je posuditi dijelove svoje privatne kolekcije.

Privlačenje očiju Novi muzej Märklin nadopunjuje prijemna dvorana za posjetitelje, sobe za trening, servisni centar, riznica i bistro. Budući da je Märklin u rujnu 2018. godine trebao donijeti parnu lokomotivu klase 44 iz 1942. godine u unutarnje dvorište prostorija tvrtke, teški prijevoz tada je privukao tisuće gledatelja.
 

1borna

Veteran foruma
Slijede 2 ozbiljnija filma o toj priredbi koja je svake godine sve bogatija događajima pa nije čudo
da dolaze railfanovi iz cijeloga svijeta

 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh