Građevine i elementi - hyperion

Kako da se zove crpka?

 • ARAL

  Votes: 17 81.0%
 • JET

  Votes: 3 14.3%
 • TOTAL

  Votes: 1 4.8%

 • Total voters
  21

hyperion

Veteran foruma
#1
Napokon sam odlučio i ja nešto napraviti. Počeo sam s izradom benzinske crpke, pa ću napredak pratiti fotoaparatomPrvo sam uglove mislio napraviti pregibom, no to mi se ne sviđa. Zato samo obe strane do kraja prerezao, pa ču ih kasnije spojiti. 

GP 18

Član foruma
#2
Svaka cast to se neko odvazio da pocne sa samogradnjom. Napred druze bez bojazni. Uz malo rutine bices pravi majstor! SREĆNO:ples2:
 

Pejc

Veteran foruma
#3
Možeš na uglovima, sa spoljne strane, da zalepiš komad hamera, koji će da sakrije ovaj urez i izgledaće kao da je neki element na fasadi. Pošto je pumpa u pitanju to će da bude kao neki sendvič panel :)
 

hyperion

Veteran foruma
#5
Danas od 14:30 do 18:00 sam uspio napraviti osnovnu zgradu crpke.

StijeneProzori sprijeda i ulazNakon rezanja2010 godine, kad sam prikupljao materijal, tada nisam mislio da ću ga stvarno upotrijebiti jednoga dana. Srečom sačuvao sam i prozirnu plastiku.Prozori sa straneKako je Pejc predložio, stavio sam bijele naljepnice na spojevima

 

hyperion

Veteran foruma
#7
Pošto imam autocisterne 3 različitih naftnih kompanija, mi je teško se odlučiti kojoj bi pripadala benzinska crpka, koju upravo izrađujem. :) Stoga otvaram anketu, pa mi vi recite.

 

Železničar

Poznati forumaš
#13
Ja sam glasao za Aral. Pored toga što imaš ta tri kamiona, mogu da se nađu i Aral vagoni-cisterne (Z-kola) u HO. Ne znam da li postoje vagoni-cisterne od JET-a i Total-a, ja ih još nisam video.
 

Davor

Veteran foruma
#14
Veoma mi je drago što si odlučio da nam detaljno pokazuješ proces izrade jer će to mnogima od nas koristiti.
Glasao sam za Aral jer, kao što je rekao Somborac, njihove cisterne su dostupnije ali i zbog slogana koji odgovara tvom početku: alles super. :palac_gore:
 

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
#15
Gore su kolege sve rekle.. ja ću dodati samo Aral jer imaš i naftne terminale od njih za kupiti pa kad bude maketa sve možeš iskombinirati.. :)
 

hyperion

Veteran foruma
#16
Danas u poslijepodnevnim danima je pala odluka, da će moja prva H0 benzinska crpka/pumpa biti ARAL. Nastali su osnovna zgrada, agregati za nadolijevanje goriva te nadstrešnica.

NadstrešnicaProvjeravanje izgleda

Stupovi nadstrešnicePošto sam se odlučio, da će crpka biti ARAL, pojavio se problem, nikako da pronađem kolaž papir. Malo prije večeri gledam materijal koji mi je na raspolaganju, i ugledam stari hamer od poklon paketa Kraš plave boje - baš kakve je boje ARAL. Tako je započela izrada novih agregata. Odlučio sam se, da je tako bolje.

Krajeve sam zaljepio super ljepilomJoš gornji dio

Gotov agregat

 

hyperion

Veteran foruma
#17
Šest agregatakoje treba zaljepiti na nosač stupovaJoš dekali nadstrešniceSpajanje stupova s nadstrešnicom. Izmjerio sam dužinu donjeg dijela nosača stupova te širinu, pa ih zaljepio tako, da su jednakomjerno udaljeni od rubova nadstrešnice, a da je između dovoljno mjesta za 2 kolone vozilaOsnovna zgrada dobiva dekale

Još u društvu autocisterne

Jako sam zadovoljan s rezultatom. Mogu reći, da je na nivou radnji Dalibora i Darka (zdaki), a tajna je u strpljivosti te pedantnosti. Kasnije će doći još cijenik i logo, ter spoj zgrade s nadstrešnicom.
 

Davor

Veteran foruma
#18
Odmah ti dajem napomenu da onaj beli samolepljivi papir kojim si maskirao ivice kartona i nije baš najpogodniji za bojenje. Verovatno ti nećeš imati potrebu za farbanjem svoje Aral pumpe ali čisto da znaš za buduće radove.
 

hyperion

Veteran foruma
#19
To je to, pumpe neću farbati, a dekali su od obojanog plastificiranog kartona.. Znaći nije pogodno za farbanje temperama?
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh