"Naši" modeli HO buseva

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
#81
Svi smo mi fanovi ovih buseva :ljubav
Ima dva mjeseca sam krenuo s izradom Sanosa...
Plan je bio, napraviti u glinamolu ili nečem sličnom otisak svake strane koju bi prije izradio od drveta..izliti stranice pa sljepiti i iskitovati pa poslati nekome na resin da izradi kalupe ili čak samostano pokušati...
Graphic1.jpg Graphic2.jpg
Malo sam se poigrao i stao s radovima..
Ovo sam dosada napravio.. mislim bezveze je, jer nisam ništa napravio al evo ipak kad je tema :D
 

speed2

Član foruma
#83
nik kaže:
Nije još nitko napravio preradu niti postoji gotovi model. Međutim baš sa ovim tipom autobusa bi se mogao napraviti dobar posao kada bi se među proizvođačima H0 cestovnih vozila pojavio netko kao ACME. Naime taj tip su imali svi u bivšoj državi, dosta ih je išlo i u izvoz a dovoljno su novi da ih se veliki broj ljudi sjeća; korišteni su, ili se u manjoj mjeri još koriste, od ep.IV do VI. Vjerujem da bi velika većina kupaca ACME Goša vagona kupila i neku odnosno neke verzije ovog busa. Mogao bi MOKO razmisliti o tome da u Kini da napraviti alate odnosno model ovog busa i onda ponudi bezbroj raznih bojenja istog; po nekih 30 eura ali da je vrhunski model (kao noviji Brekina TD busevi ili stari tipovi od VK). Već sam sa Željkom Halambekom razgovarao o tome. Čak smo voljni napraviti pripremu za model; detaljni nacrt + sheme bojenja.

Nik, kako aktivirati tu priču? Kako krenuti glavom kroz zid da se rodi ta mogućnost da netko proizvede TAM- a 190?

I daj mi molim Te reci imaš li slike prerade O 303 Generalturist? Nisam ih našao ovdje na forumu, ali mislim da su slike vrijedne za pokazati :ples2:
 

AnteMAN

Član foruma
#88
Evo gledam na Ebay.de koga zanima na prodaju od CB - a su dva Skylinera 122 i jedan 0404 koji se prodaju u paketu sa jednom Setrom 315 HD i još jednim 0404 svi su u omjeru 1 87 . :hahahaha:
 

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
#89
Evo gledam na Ebay.de koga zanima na prodaju od CB - a su dva Skylinera 122 i jedan 0404 koji se prodaju u paketu sa jednom Setrom 315 HD i još jednim 0404 svi su u omjeru 1 87 . :hahahaha:
ma ta skylinera su mrvicu precjenjena (jedan je oglas uvjek aktivan)-no ja da ga nemam u kolekciji sigurno bi ga uzo po toj cijeni ;)
ovu aukciju drugu što spominješ.. nema PAY PAL i šalje samo u njemačku, tako i da su besplatni to poskupljuje i komplicira transakciju :plac:
 

Thommo

 
Osoblje foruma
#90
Modularna maketa na zagrebačkom susretu je obilovala modelima pravih buseva s naših prostora, a možda neki i ne znaju da postoji dosta HO modela autobusa u bojama naših prijevozničkih firmi:

Autotrans, Rijeka
http://hobipoint.com/rec/bdcm_index.html


Interesantna stvar, nedavno je riječki "Autotrans" nabavio polovni 1:1 bus (Setra S317GT-HD) kakvog je AWM u 1:87 izbacio na tržište pred cca. 14 godina! :D
Očito u AWM-u imaju neke vizionare ili proroke... :vrag2:


Foto: Tomek, www.autobusi.org
 

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
#92
Rietze 74820, MAN Lions Coach, FLIXBUS

s-l1600.jpg

pošto je Flix bus već nekovrijeme ušao u Hrvatsku (a i Srbiju koliko sam čuo), a preko linija koje drže ti prijevoznici voze i po BiH se viđaju.. ovo je definitivno "domaći " model i to meni osobno baš atraktivan,,
inače generalno baš ovaj identičan MAN (splitskih tabla) viđam na liniji Mostar -Zagreb, koju je donedavno držao Autoherc,, sada da li je njihov ili neki drugi HR prijevoznik budem saznao i pokrijepio i slikicom da bude sve kompletno..no prijevoznik je definitivni iz HR...

moj model busa je danas stigao i premoćan je,, slike u nekoj drugoj temi :)
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh