On30

volkun

Član foruma
Mala obrada prednjeg - vidnog ruba diorame 0n30 i još jednom bojenje sa bjelim akrilom - vrlo jaka osnovna boja za beton (Takril)! Kada osuši, ta boja nije osteljiva na baš ništa!
Sa pomičnim mostom dosta je posla. Nosiva konstrukcija je od betona, a nadgradnja od drva. I sa strane ndgradnje sam stavio daske kao i na početku i kraju mosta, između tračnica. A kasnije dođe i to sasvim pokrito sa daskama. Bojenje sa akril bojama: donji dio je u boji betona, kao ikorito u kome se okreče most. Nadgradnju sam prvo obojio bjelo sa puno vode, tako da se kroz boju vidi prirodna boja drva:
11a.JPG

kada je boja sasvim osušila, sljedila je braun boja, koju nanosim sasvim suvim kistom iz umjetne mase:
11d.JPG

Dok je most u fazi sušenja, još jednom sam obojio korito mosta u boju betona. Kada je sve osušilo, pokusno stavljanje mosta na svoj položaj:
11e.JPG

Pa još u drugome položaju:
11f.JPG

Tako to izgleda . . . hmmm . . . vidjet ču, kako bude ovo postaranje ispalo sutra ujutro, na dnevnoj svejtlosti? Možda sve prebojim u tamniju variantu :neznam:
 

volkun

Član foruma
Sljedi sivo bojenje pragova ispod tračnica. Razmjera boja:voda je 1:3.
12b.JPG

Kada je sve osušilo, sljedilo je i bojenje sa bljedom i suvom oker bojom.
Na tri mjesta sam privremeno isjekao list papira, koji sasvim odgovar raspoložljivom prostrou na diorami. Na položaju A če stajat objekt i B je u tom slučaju pomočni plato (nešto več planiram ali moram točno izmjeriti slobodnu prostoriju):
13a.JPG

Na položaju C je planirano manje skladište sa drvenom rampom, sasvim uz prugu:
13b.JPG

Po papirnim šablonama sam izradio platoe iz 3 mm izflor ploče. I tračnice su obojene te stavljene na svoje mjesto:
14c.JPG

Nema više niti PVC pragova, osim ispod skretnica, ali i te ču kasnije kamuflirati. pokusno stavljanje čavla za fiksiranje tračnice na prag (crveni kružič):
14d.JPG
Boja pragova i tračnica donekle odgovara zadanom djelu, gde je više pjeska i kamenja nego zemlje :)
i to je to za sada . . .
 

volkun

Član foruma
Drvarija . . . meni uvjek veliki i interesantan izazov, naročito u samoizgradnji svih mogučih objekata. Jama u kojoj se nalazi pomični most, je puno niža od reliefa okoline. Zbog toga sam "betonske" zidove sa zapadne i sjeverne strane opremio daskama, da pjesak i kamenje ne padaju u jamu, što bih gotovo otežilo okretanje mosta.
Ali najprije sam sve izmjerio, daske narezo n određenu dužinu i svku posebno obojio sa svih strana, čak i rubove. Zašto? Zato: ako drvo obojim dok je još cjelokupno, zaključci daske su sasvim drugačije boje i ne izgledaju a ma baš nikako. Moj način sigurno traje tri do četri puta duže, ali se isplati:
15a.JPG

Sve daske i drveni stubovi su dvaput obojeni sa kistom i rahlom sivom bojom - i ništa više. Dakle bez dodatak ostalih mokrih ili suvih boja. Ovako izgledaju horizontalne daske kada su na svome mjestu uz sjeverni zid, polu-okretnice:
15c.JPG

Još pogled na oba dve strane sa daskama i8 drvenim stubovima, koji daske drže na svome mjestu:
15f.JPG

Nije loše za moj ukus ;)
Nastavljam sa terenom izpod tračnica - 3 mm izoflor, koji če zapuniti vertikalan prazan prostor između tračnica i stirodur ploče - matrice terena. Ako ne stavim te pojase između svih pragova, mogao bih posipati dva do tri puta više materiala, nego inače. Bit če njih 84 komada i svaki je druge dimenzije - hi, opet zezancija za nerve i mirnu ruku, ali noč je duga, i sutra još jedan dan . . . :cool:

Ako nekome zatreba (meni sigurno!) tu je i NMRA standard slobodnog profila za sistem 0n30:

0n30.jpg
 

volkun

Član foruma
Ma nije mi baš za "zapunjavanje prostora" izoflorom između pragova i tračnica, pa sam se radije bacio na nacrt malene zgrade pored pruge, u sektoru C (gledaj post #22, treča slika), koji je na kraju diorame. To če biti malo pomočno skaldište sagrađeno od drveta i stajat če na drvenoj rampi - podestu. Pošto je prostorija prilično limitirana, trebalo je puno mjerenja i pomočnih tlorisa (njihov tloris napravim iz papira u pravilnom razmjeru 1:48 i onda ih pomičem amo-tamo). na slici je sasvim gore nacrt podesta i stubovi, koje sam napravio iz balse:
16a.JPG

Sljedi sastavljanje ljepilom nosive konstrukcije 5 x 5 mm, koja če biti pokrivena daskama cjelokupnom površinom. Dolje ljevo su diagonalna ojačanja konstrukcije, isto od balse 1,5 x 3 mm
16c.JPG

I tako izgledaju sastavljeni pojedinačni potporni djelovi podesta sa veznim diagonalama::
16g.JPG

Stavio sam još i sve međusobne diagonale, isto balsa 1,5 x 3 mm. Kada ljepilo odradi svoje, na redu je farbanje:
16i.JPG
 

volkun

Član foruma
Rahla obrada konstrukcije šmigrl papirom i onda farbanje. Nosiva konstrukcija je bojena u razmjeru 1:2 (boja:voda), a daske, koj su položene na konstrukciju, u razmjeru 1:3. Za referencu je na prugi i vagon - desno:
18cc.JPG

Pogled sa strane, gdje kasnije dođu stepenice:
18d.JPG
još jednom iz malo drukčijeg ugla:
18e.JPG

I perspektiva iz "stajališta":
18g.JPG

Mislim, da to izgleda sasvim dobro - zapravo i mora, koliko je bilo posla sa tom miniaturom ;). Na redu je izrada stepenica i nadgradnje na podestu - manje skladište. Ali moram najprije za stepenice i zgradu napraviti nacrt . . .
 

volkun

Član foruma
Maknuo sam podest sa makete i na njega priljepio samo prve dvije daske - po dužini. To če biti početne - nulte i od njih dalje se sve nastavlja, ali tek, kada bude relief ispod podesta gotov! Kada su daske namještene, nema više mogučnosti normalnog pristupa mojim prstima . . . Dakle polugotov podest mogu sada pričvrstiti na podijum, sa oprezom kod rastojanja od simetrale pruge:
18l.JPG

Neka ljepilo napravi svoje i za to vrjeme sam izrezao letve, koje su potrebne za stambenu konstrukciju. Letve su od smreke 2 x 2 mm:
19a.JPG

Sljedi fina obrada šmirglom i sastavljanje svake strane posebno. Prednja i zadnja strana su različite! Za pomoč kod ljeplenja mi dobro služe i šablone od izoflora:
19bb.JPG

A bočne strane su oba dvije jednake. Pomočne šablone koristim i kod sastavljanja konstrukcije u zgradu:
19c.JPG

I ovako izgleda sastavljena konstrukcija zgrade bez kronih nosača:
19f.JPG
 

volkun

Član foruma
Sljedi krovna konstrukcija isto od smreke 2 x 2 mm - prednji i zadnji dio:
19h.JPG

Nosači između predjeg i zadnjeg djela konstrukcije i koji podupiru krov, napravljeni so od balse 1,5 x 3 mm:
19i.JPG
I kompletna konstrukcija skladišta:
19j.JPG

između pragova sam namjestio i izoflor debljine 3 mm, koji zapunjava slobodan prostor, ali ne svugdje!
20b.JPG

Konstrukcija podesta - rampe je prilepljena i između stubova sam stavio posipni material - zemlju i pjesak i tu i tamo po koju granu:
20gg.JPG
Kada to osuši, sljede i daske, koje moram staviti na podest :).
 

volkun

Član foruma
Rezanje daski za krov skladišta i vrlo važno: namakanje u hladnoj vodi 2 do 3 minuta. Kada je drvo mokro, sasvim se drukčije ponaša kod farbanja i čak upija boju, što kod plastike nije nikako moguče ;):
21a.JPG

Za bojenje mokrog drva upotrebljavam podlogu od običnog papira, dva do tri lista (kuhinjske krpe od papira ne dolaze u obzir, jer prebrzo upijaju vodu!). I odjednom ofarbam sve strane drva - i rubove!
21b.JPG

Boja je vrlo razređena, negdje u razmjeri 8:2 (voda:boja), što zavisi od vrste boje - tamnija je boja, više vode nam treba :cool:. Neka sve dobro osuši i za to vrijeme pripremim stepenice. Po nacrtu koji sam napravio, potrebne su četrir stepenice za pristup do samog podesta. Dakle stepenice se sastoje od dva jednaka podupirača (balsa 10 x 3 x 32 mm), dviju veznih dasaka (balsa 3 x 1.5 x 13 mm) i četrir stepenica (bukva 7 x 1.5 x 20 mm):
22b.JPG

Ovako izgledaju sastavljene stepenice:
22ee.JPG
Sljedi bojenje. U tom slučaju stepenice če biti par niansi tamnije od podesta. Napravo sam samo jedan pristup na plato podesta, jer jednostavno nema mesta za još jedan s druge strane - ali to nije ni bitno. Još slika ofarbanih i lociranih stepenica:
23a.JPG
 

volkun

Član foruma
Također sam ofarbao konstrukciju zgrade u crveno/braun razređenoj boji. Pre stavljanja dasaka na krov, njih sam još jednom ofarbao sa rahlo crnom nijansom. Posle pola sata, sljedi pokrivanje krova, sa svake strane je po deset daski, koje se na svome donjem kraju prekrivaju (vidi sliku):
24a.JPG

Zgrada je na podest stavljena samo privremeno, da vidimgde točno če stajat i kakva če biti boja dasaka za stjene zgrade. Još iz drugog ugla:
24b.JPG

I pogled iz zraka:
24c.JPG

Hmmm, nije loše, ali ima još puno posla oko zgrade: izrada svih dasaka za stjene, prozor, drsna vrata i još po koji detajl. zadnja stjena sastoji se od šest daski i srednjom diletacijskom daskom od 3 mm široke balse. Još nidsam odredio boju, ali mislim, da če biti tamno siva ili tamno crvena, ili možda nešto sasvim drugo . . .
25a.JPG

Počeo sam i sa rezanjem čavla za pričvrščivanje šina na pragove mukotrpan posao. Ali to je i svrha našega hobija RR: ručni rad! Znači sve na ovoj 0n30 diorami bit če moj ručni rad i sve što je moguče, bit če napravljeno od drva, metala, papira, tekstila i ostalo, sa što manjom upotrebom plastike ;)
 

volkun

Član foruma
Kao i uvjek, svaku stvar koju napravim na maketi, prespavam. Zaključak "nočnog razmišljanja": krov zgrade ne izgleda nikako i morat ču ga ukloniti! Daske krova jednostavno su predebele . . . Dakle na krov sam stavio ploču od 1 mm balse i nju ču prekriti ili tanjim daskama ili dahpapom. Znači puno opreznog posla kod pojedinačnog skidanja daski, šmirglanje, pa farbanje nove osnovne ploče krova i stvljanje nje na svoje mjesto:
25b.JPG

Dok krov osuši pripremio sam i "maske" za određeni dio skretnica. Maske su od drva debljine 1,3 mm i različitih oblika i dužina:
26a.JPG

Ali pre no što daske pričvrstim, ispod njih moram staviti material za posip (zemlju i pjesak).
 

volkun

Član foruma
Sljedilo je ponovno farbanje i šmirglanje krovnih daska i rezanje dodatnih te novih za stranice zgrade. Ljevo su daske za krov a desno za stranice:
27f.JPG

Pripremio sam i dahpapu za sljeme krova. dahpapa je od finog šgrlpapira, koji je bio u vodi gotovo sat vremena, da fino omekča. Tek onda može dobro legnut po konfiguraciji dasaka na krovu:
29b.JPG
sada je krov puno svjetliji i izgleda savim drukčije nego u prvom pokušaju . . .

Još jedna strana zgrade, koja je pokrivena daskam - u tom slučaju so te daske malo tamnije i druge nianse:
30c.JPG
za moj ukus to je dosta dobro ispalo i sutra nastavljam sa "obijanjem" dasak sa svih strana, izradom prozora i vrata.
 

volkun

Član foruma
Zgrada je obijena daskama:
31b.JPG

Još s druge strane:
31cc.JPG

Na redu je sistem za klizna vrata, koji sastavljaju tri letve - dve su granične (1 i 3) a broj 2 označava letvu, po kojoj vrata kližu amo - tamo. zato je letva #2 i niža od ostalih dviju:
32aaa.JPG

Zatim je na redu izrada vrata od 1mm balse i sa zadnje strane vrata su ojačana letvama u obliku slova Z (Zoro?, možda . . . ), da ne dođe do loma, kada vrata kližu levo / desno. Zatim sljedi kvaka koja je napravljena od metalne spojke za listove (?). I unutarnji okvir prozora sa "staklom":
32ccc.JPG

I ovako izgleda gotova zgrada. Sa vanjske strane je montiran i vanski okvir prozora. Dakle na zgradi su dva prozorna okvira :cool::
32j.JPG
Bilo je dosta posla oko zgrade između ostalog i filigranskog, što me posebno zabavlja! Za sastavljanje sam upotrebio dve vrste ljepila: najstiniji i metalni djelovi su zaliveni M3 ljepoilom, a ostali drveni, sa večom površinom stolnim bjelim ljepilom.
 

volkun

Član foruma
U ta virusna vremena ima i dobrih, zapravo izuzetnih dana. Na moju adresu stigao je paketič:
33a.JPG

A sadržaj kutije je još zanimljiviji od njenog izgleda - dva 18" Box car vagona - krača varianta:
33b.JPG
Vagoni su bez oznaka, samo zapremina i tonaža. A kasnije sljede oznake, kada bude jasno kako če se zvati diorama ;)

Vagon ispred skladišta:
34a.JPG

I još sa druge strane:
34f.JPG

Težina modela je baš prava (vagon se pomiče vrlo lagano!) i moram staviti dioramu tačno u vaservagu, inače ode on svojim putem . . . Dakle veliki oprez i morat ču na kraju svakog odsjeka pruge (ljevo i desno) staviti "bremzu" :cool:
 

ebi2

Član foruma
Vojko, odlično izgleda ovo. Pa i vagona sta super. Koja ljepotica bude furala ove vagone po modulu?
LP Dušan
 

volkun

Član foruma
Vojko, odlično izgleda ovo. Pa i vagona sta super. Koja ljepotica bude furala ove vagone po modulu?
LP Dušan
Hoj Dušan, lokomotiva če biti ili Porter (0-4-2) ili Heisler (4-4). vagoni če bit još postarani, kao i lokomotive. Najviše posla ima sa nacrtima, koje sam radim. Znači: preračunavanja, usa standardi i njihov način gradnje, minimalna odstojanja i sve to je potrebno ukomponirati u malu prostoriji, a istovremeno ne zapuniti, ko u cirkusu. Dakle veliki i inetresantan izazov. A "negdje u daljini", več se kaže nekakvo proširenje 0n30 diorame. Našao sam i rješenje, gde ču smjestiti ukotračnu maketicu. Ali o tome kasnije :cool: . . .

lp Vojko
 

volkun

Član foruma
Hi, uskotračni! napredujem sa posipom okolo glavne pruge i podesta sa skladištom. Nabio sam i čavle uz tračnice - za sada na svaki drugi prag. I sa strane su na skladište prislonjeene tri daske, ali o tome kasnije:
36b.JPG

Kada je teren sasvim osušio, znači sledeči dan, sam između pruge i rampe stavio i daske za, radi mogučeg trasporta težih tereta:
37a.JPG

Još iz druge perspektive, da se sve malo bolje vidi:
37dd.JPG

Dosta posla je bilo i sa posipnim materialom oko pokretnog mosta - vani i također sa staranjem rupe u kojoj se pomiče pokretni most. I sam most sam na novo obojio sa tamnijom niansom. Sada izgleda, kako mora
37ddd.JPG
 

volkun

Član foruma
Sve to sam radio u večernje doba, a sada i dnevna fotografija scene, koja je sasvim drugačija. Najprije pokretni most sa vagonom na sebi u položaju ravno:
38cc.JPG


Sljedi položaj mosta koso:
38ccc.JPG

Most dobro klizi po dnu okretišta, a to mu osiguravaju tri točke: šaraf, oko koga se sve vrti sa dvije podložne metalne pločice, koje osiguravaju minimalni otpor, i na početku mosta su ispod dva naopačke okrenuta šarafa sa pluokruglom glavom - služe kao klizači po dnu okretišta. Sa posebnim drvenim komadima sam osigurao i krajni položaj mosta sa jedne i druge strane (vidi crni komad drveta na dnu rupe, 5 x 5 mm balsa, dva puta debelo obojena sa akrilom):
38fff.JPG

A sada o priča o "tri daska" . . . te su spojene sa doljne strane sa dvije prečne letve 1 x 1,5 mm. Dasku su uvjek na tom mjestu, ali kada zatreba utovaranje ili istovaranje na vagone, onda se stavlja ko pomočna rampa između podesta i vagona. Sljede još dvije slike za redom. Prva je pomočna rampa na tlu ispred vagona:
39dd.JPG

Druga prikazuje namještenu pomočnu rampu između vagona i podesta:
39cc.JPG
 

volkun

Član foruma
I ponovo pomočna rampa na svome položaju:
39d.JPG

Napraviču i tablu sa napisom iznad pomočne rampe, koja označava i naređuje gdje mora biti smeštena rampa, kada nije u upotrebi. Nikad neznaš, šta kome pada napamet ;)
Sa pokus sam pripojio i dva vagona sa dablima:
40aa.JPG

Pa iz druge pozicije:
40bbb.JPG

I još pogled iz druge strane. Na dnu te slike vide se i daske oko tračnica i između njih. Tu je planiran prelaz preko pruge. To sljedi u narednim danima, kada bude jasna pozicija ostalih stambenih objekata na diorami 0n30.
40c.JPG

Toliko sa moje strane, kako ide maketiranje kod vas kolege :cool: ?
 
Last edited:

volkun

Član foruma
Nastavljam sa farbanjem voznog parka. Trenutačno su na redu novodila dvojica 18 foot Box Car sa Murphy XLA krovom. Možda još jedna zanimljivost: na američkim Box Car vagonima ima 39 različitih vrsti krovova - šta če im toliko :neznam:. Vagoni imaju na vrhu dve daske po celoj dužini krova. U rezervi i dodatnim djelovima su još vrata (bez okvira) i stajališta za na krov sa metalnom drškom. Stajalište se postavlja na stranu, gde je krovni ventil za bremze. Najprije vagon sa strane:
bc2a.JPG

Pa pogled na Murph krov:
bc2d.JPG

I dodatni djelovi:
bc2c.JPG

Ispod frema (okvira) vide se oba kolica so kotačima, koji nisu spojeni sa kvačilom. Dakle kvačilo se ne pokreče sa kolicima!
bc2e.JPG

I početno rastvaljanje modela, najprije krov i vrata:
bc2f.JPG
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh