Piko 57996

ivan2horvat

Član foruma
Pozdrav!

Naletio sam na ovaj link:

Ne znam ništa o dotičnoj stranici, možda netko od kolega zna više, no to je očito jedino u ponudi. Treba kontaktirati prodavača i provjetriti dostupnost i sve dalje što ide.

Lp

Jp_Railfan

Član foruma
Evo, na kraju sam skoro uzeo loksu, ali je prodavač u zadnjih par poruka postao sumnjiv i počeo nepotrebno komplicirati oko dostave i nije htio prihvatiti čak ni dostavu unutar Njemačke preko Mailboxde.com servisa za prosljeđivanje paketa u inozemstvo.

Kasnije sam dogovorio s kolegom iz DE da naručim na njegovu adresu pa da mi proslijedi paket, ali je zatim prodavač počeo zahtijevati da kolega naruči preko svog eBay računa, što je cijelu situaciju dodatno zakompliciralo, pa sam na kraju odustao.

Imam osjećaj da nešto nije baš u redu s tim likom pa mi se ne ulazi u nepotreban rizik.

ivan2horvat

Član foruma
Evo, na kraju sam skoro uzeo loksu, ali je prodavač u zadnjih par poruka postao sumnjiv i počeo nepotrebno komplicirati oko dostave i nije htio prihvatiti čak ni dostavu unutar Njemačke preko Mailboxde.com servisa za prosljeđivanje paketa u inozemstvo.

Kasnije sam dogovorio s kolegom iz DE da naručim na njegovu adresu pa da mi proslijedi paket, ali je zatim prodavač počeo zahtijevati da kolega naruči preko svog eBay računa, što je cijelu situaciju dodatno zakompliciralo, pa sam na kraju odustao.

Imam osjećaj da nešto nije baš u redu s tim likom pa mi se ne ulazi u nepotreban rizik.
S jedne strane razumijem čovjeka jer nakon što roba pređe u Hr vlada kaos u dostavnim službama. Prije Božića htio sam naručiti jedan set preko Idealshopa...tako nekako se zvao ili sl., do Slovenije šalju, dalje ne. Postavim im pitanje kako to, jer u ugovoru stoji da šalju u sve zemlje članice EU. Tada sam dobio odgovor da su imali jako puno neugodnih iskustava sa našim kurirskim službama i da iz tog razloga ne šalju u Hr. Sličan odgovor dobio sam i od Pika direktno, nakon upita zašto više ne šalju u Hr.
Problem nastupa ako se nešto dogodi sa paketom, eBay je dosta rigorozan i čim nanjuši moguće "kombinacije", nastaje problem. Kako prodavaču, tako i kupcu.

nik

Veteran foruma
S jedne strane razumijem čovjeka jer nakon što roba pređe u Hr vlada kaos u dostavnim službama. Prije Božića htio sam naručiti jedan set preko Idealshopa...tako nekako se zvao ili sl., do Slovenije šalju, dalje ne. Postavim im pitanje kako to, jer u ugovoru stoji da šalju u sve zemlje članice EU. Tada sam dobio odgovor da su imali jako puno neugodnih iskustava sa našim kurirskim službama i da iz tog razloga ne šalju u Hr. Sličan odgovor dobio sam i od Pika direktno, nakon upita zašto više ne šalju u Hr.
Problem nastupa ako se nešto dogodi sa paketom, eBay je dosta rigorozan i čim nanjuši moguće "kombinacije", nastaje problem. Kako prodavaču, tako i kupcu.
Meni bi obično ako bi nešto zapelo u dostavi (što je bilo rijetko) zapelo u inozemstvu (a pogotovo u Njemačkoj) ali bi se pravili da 'nije do njih'. A oni iz vana šalju preko 'svojih' a ne 'naših' kurirskih službi i te kurirske službe snose odgovornost za isporuku (i same biraju sebi 'partnere' ovdje; ako izaberu najjeftinijeg 'partnera' takvu će i dostavu dobiti) tako da to ionako nije briga pošiljatelja. Nijemci vole slati preko Hermesa (valjda jer je najjeftiniji) a od njih mi nikad ništa nije uspjelo doći do Hrvatske, uz milijun izgovora i opravdanja (DHL, GLS, UPS, nacionalne pošte Italije, Francuske, Austrije itd. stižu normalno bilo svojim kanalima bilo preko HP-a).

ivan2horvat

Član foruma
Ne šalje nigdje van Njemačke
Ovako...pitao sam prijatelja koji živi u Bergen/Rougen da li bi bio voljan preko svog eBaya kupiti lokomotivu i onda je od sebe poslati na tvoju adresu. Rekao je, da zbog loših iskustava koje je imao to ne radi više, ali mi se znamo od malih nogu pa sam ja jedna druga priča. Naime, njegovo je pravilo da to što dobije ne otvara i ne pregledava. Ako je adekvatno zapakirano samo odnese ili zatraži prikup i tako šalje dalje. U prijevodu, ako sadržaj paketa ima neko oštećenje koje prodavač nije prijavio ili je nastalo u transportu, za isto ne odgovara. Normalno ako kutija k njemu dođe razvaljena i sumnja se na neko oštećenje onda u dogovoru otvori paket putem video poziva i postupi kako kupac, u ovom slučaju ti, odlučiš.
Da ne spamam dalje forum, javi se u inbox, šibni broj telefona, pa se čujemo oko detalja itd.

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh