Podmazivanje

angel'z

Član foruma
Već duže vrijeme za podmazivanje konusnih ležajeva svojih vagona od kojih su većina Mehano koristim mazivo "Master Faster" i preeeezadovoljan sam jer je efektivno na spoju metal-metal, metal-plastika i pogotovo plastika-plastika bez neželjenih nus-pojava.
 

Dzigi

Član foruma
Juce uzeo start set.dugo stajao, 1994.pitanje da li treba da rastavljam lokomotivu i podmazujem ili ne? Jer nije ni korostena lepo radi tiho.IMG_20200119_202005.jpg
 

draženzki

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Supporter 2022
Supporter 2023
Supporter 2024
Okreneš lokomotivu, skineš masku postolja, pogledaš dal je mast zasušena te ako jest, očistiš zubčanike i ponovo podmazeš.
Ako nije, vozi, eventualno stavi kap ulja za finu mehaniku i vozi.
Za mazanje, odeš u ljekarnu, uzmeš bjeli vazelin (medicinski), nikako ne maži tovat mastima ili nekim grafitnim jer će pojest plastiku i uništit pogon.
 

jz82

Novi član
Vrlo vjerovatno je da razlike gotovo i nema, svi proizvođači nam skupo prodaju tzv.strojno mašinsko ulje u svojim mini bočicama
(koje u originalu košta barem 10 puta manje)!
Ma svaka čast doktore Borna,moj duboki naklon do zemlje.Tako je mašinger oijl u male kantice i beči ovce.....podmazujem mas.uljem godinama i sve radi.ovo je hobi skup na zapadu i hobi lovana,ALI ne mora da bude.Železničko modelarstvo je ua mene hobi snslažljivih ljudi.....
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh