Prerada modela (Herpa, Wiking....) na Car system

emilijano.blazic

Član foruma
Na ovakve probleme sam i ja naišal i do sada nisam uspjel skužit u čemu je problem pokušal sam sa dodavanjem težine smanjivanjem okretaja čak sam na jednom kombiju dodal magnet jer se nije htio zaljepit za žicu i opet niš u zavoju produži ravno eto to su moja iskustva. Znam da nisam bil od neke koristi ali vidim da se susrećemo sa istim problemima možda Domagoj ponudi neko rješenje kod njih sam videl dosta tih malih auteka. A tako je ljepo kad gledaš na youtube kako njima sve vozi,zato ja ostajem na kamionima i busevima.
 

robogovi4

Poznati forumaš
a gle, kod mene nije problem da se ne drži za žicu, problem je mislim čak obrnut; drži se predobro/jako da žica u biti "koči" auto. kad autek staviš onak bez veze, vozi savršeno, al na cesti sa žicom ni makac, samo vrzi na mjestu. (i nije mi to problem samo kod A klase, i C karavan je isti ................... Čak sam probal, onak bez karoserije, stavit kotače (i prednje i zadnje) od Touarega (7 na 7,7mm katači) i opet nikaj, dakle, ni promjer kotača ne igra ulogu. No, ne odustajem još, možda mi dođe još neka ideja.
 

prle kc

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Supporter 2022
Supporter 2023
Supporter 2024
možda glupo, ali da nije baterija preblizu pa je prejako magnetno polje
 

robogovi4

Poznati forumaš
a gle, zbog male visine auteka, baterija sjedi odma na motoru, al tak je i na "terencima" pa nema problema.
Jedino kaj sam upravo primjetil na V klasi; kad pomaknem bateriju (cca.6gr od ukupnih 12) makar i za mm prema natrag, prednja osovina gubi kontakt u zavojima, ako se pomakne prema naprijed, onda na uzbrdici proklizavaju pogonski kotači.
Ok, da je raspored težine presudan za dobru vožnju to sam znal i prije, al da je tolko osjetljivo.....:hmmm: mislim milimetarski pomak baterije od 6gr preraspoređuje težinu za koliko; par mg.
 

1borna

Veteran foruma
Hmm nijesi napisao kako si riješio problem? :spank:
Maketa je od bratića pretpostavljam, moglo bi se napraviti i jednu temu o njoj, ne smeta što nije dovršena.
 

robogovi4

Poznati forumaš
a problem je riješen na način da je ispred baterije stavljen "uteg" od 1,2gr a iza od 1,8gr. Time sam rješil problem da je prednja osovina gubila "kontakt" sa cestom (odnosno onom žicom nutra) a zadnji kotači više ne proklizavaju. Nevjerojatno kolko malo treba da nešto radi il ne radi a naravno, obzirom da je cjeli autek sad oko 10gr (dakle bez ovih ukupno 3gr utega je samo 7) vrlo je bitno i dobar raspored težine (prva proba je bila da sam samo stavil dodatna 3gr gore na bateriju i nije pomoglo apsolutno niš :)

Kaj se vozača i putnika dotikavlje, na žalost žrtvovani su za baterije (jedino da nađem nekog dovoljno bedastog pa da na staklima "nacrta" unutrašnjost al bojim se da tak bedastog nem našel :(
 

1borna

Veteran foruma
Hmm čini mi se da bi šofer mogel napuhat više od 0,5 promila jer znade zaplesat na cesti?
Također često zagrebe po zidu, još malo pa će ga udubit na tome zavoju :hihihi:
:aplauz:
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh