Evo i moje detaljnije fotke tog vagona, nedavno sam ga uhvatio, taj vagon je imao puno vlasnika i unajmitelja u prošlosti.

Jeli, a na osnovu čega si ti zaključio da se cargo raspadaKako se HŽ Cargo totalno raspada, izgleda da ćemo ex HŽ vagone najviše viđati u Bugarskoj.
View attachment 126497
Nisu Tadovi jedini kod Pimka, kod njih ima i Kgs, Ea(o)sa, Gošine Zaes-z cisterne i sl.
1.) Koliko vagona je Cargo kupio od zadnjih kupljenih vagona prije 10+ godina?Jeli, a na osnovu čega si ti zaključio da se cargo raspada
Nisam mislil nikoga uvrijediti,Jeli, a na osnovu čega si ti zaključio da se cargo raspada
nego sam naveo da se Cargo raspada za unutarnji promet s obzirom koliko vagona nestaje, evo putujem ja povremeno do Sl Broda i bude stalno vagona raznih serija deponirano bez posla čekajući daljnu sudbinu, tako je bilo i sa Gošama, Uacsima, Hbis / Hbillsova, eto u Ivankovu i Strizivojne stoje po 17 komada Habbinsa bez posla, ima i u Osijeku sivih Zas cisterni mjesecima parkirano.
Cargo već dugo ne dobiva subvencije, prodaje vagone koji mu ne trebaju, nabavka Eanos je išla da se pomogne Đuri Đakoviću, kad se prestalo voziti socijalno u Liki Cargo zarađuje, domaćeg prijevoza nema jer nema domaće industrije tako da se zaista ne treba brinuti za Cargo, što se tiče lokomotiva o tome neću ovdje.1.) Koliko vagona je Cargo kupio od zadnjih kupljenih vagona prije 10+ godina?
Zadnje kupljeni su bili Eanos 5375 koji su vec tada bili Cargu nepotrebni:
![]()
HŽ poništio natječaj, Specijalna vozila ostala bez 20 milijuna kuna
Dok iz Zagreba poručuju da im vagoni tipa Eanos zbog promjene strukture i tereta na prugama više nisu potrebni, u Brodu se spremaju prosvjedi.www.vecernji.hr
2.) Koliko je Cargo lokomotiva kupio u zadnjih 25 godina?
3.) Kolika je prosjecna starost Cargovih lokomotiva?
4.) Koliko je Cargo imao aktivnih teretnih vagona prije cca 10 godina, a koliko danas?
5.) Koliko komada ili jos bolje koliko posto vagona je Cargo prodao/izrezao u zadnjih nekoliko godina?
6.) Od monopola i udjela u trzistu od 100% prije EU i liberalizacije trzista, koliki postotak tereta danas Cargo prevozi (od ukupno provezenih tona tereta svih operatera)?
7.) Koliko je milijadri kuna upumpano kroz subvencije i jamstva u Cargo u zadnjih 7-8 godina?
8.) Gdje je Cargo s intermodalnim transportom?
To sto placa redovito dolazi, ne znaci da "cveta cvece i u nase poduzece". Situacija s Cargom je krajnje ozbiljna i pred rubom, a najvise me zalosti da ja "pik zibner" moram to pisati prekaljenom zeljeznicaru.