Skladište u Novoselcu

Boris Kržić

Član foruma
Pozdrav,

Prije koji dan sam bio na željezničkoj stanici Novoselec i sa prijateljem sam izmjerio zapušteno skladište na stanici. Planiram izmjeriti i ostale zgrade ukoliko će osoblje na stanici imati volje za suradnju. Model je izrađen od kartona debljine 2mm i 1mm i 300g papira rezanog na CNC laserskom rezaču. "Projektiranje" i rezanje je trajalo jedan dan, spajanje i bojanje još dva. Svjetlo je sa aliexpressa (cca 2EUR po lampi). Razlike od modela postoje najviše u vratima vidljivima na prvoj slici. Netko je zabio daske preko originalnih vrata koja su ugrađena na modelu (nisam želio ove daske). Kompromisi su morali biti napravljeni i u debljini ograde uz stepenice jer je na laseru jako teško rezati nešto od kartona ispod 1mm debljine. Testiram neke druge materijale pa možda bude nešto bolje od toga.

Ovo mi je vjerojatno prvi "ozbiljni" post na forumu pa budite nježni :)

Ovo su fotografije zgrade:
IMG-0800.jpgIMG-0802.jpgIMG-0809.jpg

Ovo je početak konstrukcije nakon izrezivanja:
IMG-0823.jpg

Krov od 300g papira:
IMG-0831.jpg
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh