Tankwagon - H0 modeli

Domagoj Vu

Poznati forumaš
Tankwagon je poljski iznajmljivač vagona iz Szczecina osnovan kao prvo logistička firma za prijevoz derivata iz morske luke Szczecin, pa su se naknadno proširili na vagonski segment i tako postali iznajmljivač vagona. Firma je osnovana 1991.

Firma je specifična što imaju svakake stare vagone pogotovo iz 60-tih i 70-tih, te se svakodnevno šire pa ih malo pomalo viđamo i na našim prostorima.

Osim toga Tankwagon je kupio razne rabljene vagone iz Slovačke, Česke, Nizozemske, Hrvatske. Švedske, Njemačke i Francuske.

U Srbiji su se redovito viđale cisterne Švedske, Hrvatske, Njemačke I Francuske registracije, pokušao sam ih i ja ulovit ali nisam imao sreće, vjerovatno jedno mjesečno voze.

Tankwagon je za razliku od drugih iznajmljivača vagona skroz drugačiji te imaju logo sa drvetom te iznad njega natpis Tankwagon koji j elako prepoznatljiv čak i u daljini.

Tankwagon je navodno kupio i Wagon Care Capital te AB Tankvagnar.

Tankwagon je također kupio i cisterne od velikih naftnih kompanija poput Shella, Standard Oil / Esso kasnije preuzeli drugi vodeći iznajmljivači vagona.

Roco najavljuje Eanosse od Tankwagona.
TWG.png

Takav Eanoss sam fotkao u Vinkovcima prije nekoliko godina.
482072704_1853453658733751_1749575461278518697_n.jpg

Igra Model je napravio prekrasne Zacns88 kojie su proizvedene u Tatravagonki Bratstvo Subotica.
TWG 2.png

Video iz Subotice kad su nove išle iz tvornice. Nažalost ja te cisterne još nisam ulovio.

Domagoj Vu

Poznati forumaš
Jedna Slovačka Szczecinska cisterna zalutala u Vinkovcima.
Ova koliko sam načuo je vozila melasu iz Bugarske za Italiju.
IMG-7764.jpg

IMG-7765.jpg

Još uvijek ima ostatke sa starije adrese s obzirom da su premjestili sjedište u Gumenice 2.2024.
IMG-7765 (1).jpg

IMG-7766.jpg
294.2026 8:50

Last edited:

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh