ZET KT4 paper work - static model

thomcro

Aktivan član
Prije otprilike godinu i pol (krajem 2015.) zamolio me jedan član sa zeljeznice.net ako bi mu mogal napravit kakav model tramvaja i dogovorili smo se da ću raditi Katicu 303 u dva bojanja. Odlučili smo se da ću raditi papirnati model za rezanje (kojeg sam nekad davno skinuo na nekoj češkoj stranici) i da ću raditi dva modela, full plavi tram i bijelo-plavi tram. Nažalost, predlošci su bili bijeli i trebao sam ih sam obojat u ZET-ove boje (nije to bilo nešto posebno teško ali mi je trebalo 10-tak dana jer nisam to radio svaki dan). Template sam dao laserski printat na A4 200g papiru i sami printevi predobro izgledaju bez da ih se uopće i dira. Veličina modela je otprilike H0.
 

thomcro

Aktivan član
Evo kako sve to još na listovima izgleda ...
fY8DQG7.jpg


postolja, izrezana
clS23ey.jpg


sastavljena
GaUZi5C.jpg


prednja polovica
GwVhccA.jpg
 

thomcro

Aktivan član
Počeo sam raditi drugu seriju
B3UIVFR.jpg


neki tramvaji će imati i kuplere
wdXxqDR.jpg


Ova će se priča nastaviti u doglednoj budućnosti tako da će biti još nastavaka jer ova četiri tramvaja iz druge serije još nisu završena i još će malo pričekati na isporuku.

*****
1823944417.gif
 

thomcro

Aktivan član
Blank template


djelovi


uputstvo gdje što dođe


******
Preporučujem laserski print i najmanje na 100-120gramskom papiru.

Nikako ne printati doma na tintnom printeru i na običnom papiru! Prvo jer je tinta nepostojana (na imalo vlažne prste sve će se razmazati) i drugo jer je obični papir pretanak i od ljepila sve će se deformirati a i vrlo lako je stisnut modele a jako teško ih je vratiti u prvobitno stanje.

Dobar je i 200gramski papir ali kod savijanja (a toga ima poprilično!) oće pucati na presavijenom djelu i tu se oće listati. Kako sam i napisao gore, najbolje je printati ili na 100gramskom ili na 120 gramskom papiru na A4 format. Ja sam sve tempalte prebacio na USB stick i tako odnio da mi se printa. dobro je i provjeriti rezultat printa da ne dođete doma i tek tad vidite da dio fali i da nije printano sve (na jednom listu).

Mjeha nema na ovim listovima, to sam ja u svojoj režiji isprintao nijansu sive i onda to rezao i presavijao za mjeh. Širina presavijenih mjesta je oko milimetar i pol. Presavijenih djelova netreba puno, 5-6-7-8 je dovoljno da se dobije "harmonika" (više od 8 nikako jer onda neće biti prostora kad se tramvaj presavije u zglobu)
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh