MAV/GySEV modeli

Davor

Veteran foruma
@Gorchi da li možeš upitati Albert da li ima nade da oni urade korektan MAV vagon za prtljag?
Imao sam nadu da će Tillig ili Piko to uraditi ali eto šta smo dobili...
 

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Davore, mogu pitati ali nisam siguran da imam sve informacije... To misliš ovakav Tillig vagon sa drugčijom šemom bojanja?
 

Sky

 
Supporter (2016)
Supporter 2020
Supporter 2023

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Pitanje postavljeno i dobijen odgovor. Premali trg za taj model. Možda da bi oni išli u sličnu preradu kako ste već pisali ali za plastiku ne. Za ekonomsku isplatljivost prosto treba napraviti više modela od dajanskog potenciala na tržištu.
 

wiggum

Veteran foruma
wiggum, kako ti se čine vagoni što se tiče voznih karakteristika?

Dosta sam razočaran HŽ cisternama i MAV Shimmns od Alberta, gotovo su neupotrebljivi za vožnju na maketi, čak i nakon namještanja, rastavljanja itd. Lagani su i imaju loše kotače, pa ispadnu čim je bilo kakva složenija skretnica ili jači zavoj. A meni "kraljevi polica" ne trebaju. Prekrasno su detaljirani i to su modeli koje nitko drugi ne proizvodi, ali šteta je što vozne osobine nisu ni blizu Roco, Piko, Brawa vagona.
:wc::neznam:
Nemam prugu ili maketu da provozim model, ali ne izgleda dobro...

Opruga
Na istom vagonu, prema subjektivnom dojmu, kao da je jedna jača, a druga slabija. Moguće da su zbilja identične, pa samo na jednoj strani kinematika zapinje i pruža otpor za koji pogrešno pretpostavljam da je od opruge. Ali opruge su jake kao na napetom samostrijelu. Usporedio sam ih s dva Roco i jednim Rivarossi vagonom (novi vagoni, nikad voženi). Razlika je nebo i zemlja. Ne znam kakve su bile na HŽ cisternama iz prve i popravljene druge serije, ali ovo je u usporedbi s Rocom i Rivarossijem (čije su opruge ko pera), prejako.

Kinematika
Ne na svim vagonima i ne na obje strane, ali na većini njih kinematika zapne u krajnjem položaju (neke samo u lijevo, neke samo u desno, a neke u obje strane). Plus neke se ne vraćaju u središnji položaj. Bilo da je postolje gore ili ne.

tagps01.jpg

tagps02.jpg

tagps03.jpg

A kinematika kao da je s vagona koji je vozio 5 godina u Miniatur Wunderland Hamburg.
tagps04.jpg

tagps05.jpg
 

wiggum

Veteran foruma
Postolja
Ne znam po kojem min radijusu vagoni mogu voziti, ali prema stupnju zakreta mislim da mogu voziti po istim radijusima kao i Big Boy. No to je moje osobno viđenje, ne mogu to potkrijepiti, ali mi se čini puno premalo.

tagps06.jpg

Cijeli vagon je toliko nisko postavljen na postolja, da postolja stružu po šasiji.
tagps07.jpg

A u drugu stranu kada se okrenu, zapinju za ovu izbočinu na vagonu (koja je četo prenisko postavljena, pa postolja ne stružu samo po šasiji vagona, već i zapinju/udaraju u nju).
tagps08.jpg

tagps09.jpg

tagps10.jpg
 

wiggum

Veteran foruma
Postolja - nastavak
Na oba postolja, na svim vagonima, i prednja i stražnja osovina stružu o šasiju u krajnjem položaju.

Prednje osovine
tagps11.jpg

tagps12.jpg

tagps13.jpg

tagps14.jpg

Za stražnje osovine je bilo malo teže slikati, ali definitivno postoji kontakt između šasije i osovine.
Premda postoje izrezi na šasiji za stražnje osovine (mogu se vidjeti na trećoj slici u prethodonom postu), svejedno dolazi do struganja osovine o šasiju.
tagps15.jpg
 

wiggum

Veteran foruma
Ambalaža
Nije toliko presudno i važno, ali uz nekoliko stvari koje ne valjaju mislim da je važno spomenuti.

Nisam siguran da li ovaj umetak ima ikakvu funkciju, osim da se vagon teže izvadi i vrati u ambalažu. I bez tog umetka, vagon je siguran od pomicanja lijevo-desno (odbojnici su čvrsto pritisnuti uz umetak, odnosno stiropor), i siguran je od pomicanja gore dolje (gore je vagon osiguran s umetkom, a dolje su postolja čvrsto utisnuta u stiropor).
tagps16.jpg

Nije to neki veliki problem (moglo je biti i gore, ali i bolje), ali općenito se vagon jako teško umeće u kutiju i čak su u tvornici dva stavili loše u kutiju. Plavi vagon čak viri izvan linije stiropora i kod njega se to najbolje vidi.
Dva pipca mala su se već savinula i točno se vidi gdje su se udarala.
tagps17.jpg


tagps18.jpg

Cijeli vagon je nekako ukoso stavljen u kutiju i nedovoljno duboko.
tagps19.jpg

Na sivome je već jedan pipac i polomljen, ali se na njemu vidi i dosta valovita mreža na krovu vagona. Na ovom vagonu je najgore, ali ostali imaju jednu točku na kojoj ta valovita mreža strši van linije.
tagps20.jpg
 

wiggum

Veteran foruma
tagps26.jpg

tagps27.jpg

tagps28.jpg



Kinematika zapinje, ostaje prečesto u krajnjem položaju.
Postolja su preniska i stružu (i zapinju) o bokove šasije.
I prednja i stražnja osovina na svim postoljima i svim vagonima, u krajnjim položajima stružu o šasiju.

Završna obrada i kvaliteta dosjeda pojedinih segmenata- moglo je i puno bolje. Cijenovni rang tih vagona su i NME vagoni za žitarice [malo su skuplji 57 EUR naspram 50 EUR (+14%)], a vagoni su dva koplja iznad. Gazišta na krovu su metalna i jetkana (i ravna), dosjedi su odlični, subjektivno kvalitetnija plastika i nemaju ova tri glavna problema.

Za opruge i radijus zakretanja postolja su moj subjektivni dojam i neću ih dodatno isticati.


Kad se podvuće crta, nemam mogućnost voziti igdje vagone, a i kad ću imati, sumnjam da će vagoni biti sposobni voziti. Albert će vjerojatno ostati jedini proizvođač tih modela i nema druge opcije.
Pošto mi je taj tip vagona tiha patnja odavno, ne žalim da sam ih kupio i kupit ću (mazohistički) i nove brojeve kada će izaći.
Ali u usporedbi s NME vagonima debelo preplačujem što se dobije, debelo. Šteta.
 

Drazen

Aktivan član
Supporter 2023
Ovo je sve isto s tim postoljima kao na ove tri cisterne što imam, isto zaglavi kinematika kako na kojem jedino što sam ih ja vozio kroz Peco i Piko skretnice i najmanji R3 što imam i voze po tome normalno jer vjerojatno pomogne kopča od drugog vagona da se vrati u sredinu tako da na ovome što sam ja vozio nije ni jedna izletjela mada sve djeluje kao da će se dogoditi havarija a vidim da i na ovim tvojima su ta postolja kao razvaljena pa osovine jedva se drže u njima, možda kad se boja malo izliže kinematika bude bolja trebam još puno krugova provozati. Pakovanje je isto da se bojiš izvaditi vagon da ga ne potrgaš jer je na silu nagurano, definitivno ih ne vraćam više u te kutije stoje na pruzi :)
 

zglajzan

Poznati forumaš
Supporter (2019)
Supporter 2020
Hvala na savjetima sad vidim šta me čeka.... trebao sam se držati klasičnog modelarskog interesa iz domene Roco, a ne naših "unikata".
 

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Ja sam isprobao dva vagona na tepihbanu, Mehano tračnice krive (one američke od R=420mm) i "flexi" traćnice koje nisu baš ravne i vožnju skroz skretnice Mehano Europski program. Vagoni su bili spojeni standardnim NEM kuplungama i vozili su krugove nekoliko desetaka minuta bez iskakanja ali sa normalnom brzinom, recimo modelarskih 60/sat. Iskakali su posle 15 minuta kada se neki spoj povećao. Okretanje postolja nema problema ni na R=360 no ipak slažem se, previše dodiruju frem po vertikali. Na tim vagonima nisam primjetio ikakav lom no nekoliko neravnu jetkanu gornju ploču da. NIsam fotografirao jer na oko mi ne izgleda toliko problematično kao kod wiggumovog sivog vagona. Slažem se sa kopčom sa stražnje strane, ono je najmanje čudno.

Što se embalaže tiče ona je neprimerna. I ja se ne slažem sa tim stiroporom i sigurno če biti problema sa onim finim djeličima. Da sam izvadio vagon iz kutije trebao sam nekoliko minuta i plašio sam se da bi se ručica od ručne kočnice slomila u stiroporu. Tako da kad sam izvadio vagon sljedila je operacija kutije sa skalpelom i rezanje nekoliko stiropora. Isto tako sam za 1 mm stanjio onu penu na krovu sa strane od stiropora. Za domaću upotrebu vagoni ne trebaju biti toliko kruto stavljeni u kutiju.

Pod crtom ja ču proslijediti nedostatke u AlbertModell pa se nadam da će sljedeće serije biti bolje. Obečali su promjenu kod postolja ali kutija im je mana. Drže se tog stiropora a kad sam im prijedložio vakumiranu plastiku rekli su da će samo zbog toga model poskupjeti za nekoliko centi...
 

TV Slovenija

Veteran foruma
Supporter (2016)

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Onaj Roco Rgs je sasvim drugi tip kao na fotografijama, izdaleka mu je sličan ali izbliza nikako. Inače slažem se sa TVS.
 

wiggum

Veteran foruma
Pošto mi je taj tip vagona tiha patnja odavno, ne žalim da sam ih kupio i kupit ću (mazohistički) i nove brojeve kada će izaći.
Ali u usporedbi s NME vagonima debelo preplačujem što se dobije, debelo. Šteta.

Pod crtom ja ču proslijediti nedostatke u AlbertModell pa se nadam da će sljedeće serije biti bolje. Obečali su promjenu kod postolja ali kutija im je mana.
Evo u nadi ispravka i dok ne dođu novi modeli, evo samo kratkog presjeka što još dolazi i kako se to međusobno slaže (s obzirom na 3 vrste označavanja najavljenih, odnosno već izašlih modela - H-MAV / H-MAVC / H-RCH).

Albert Modell 065007
H-MAV (+logo)
Pravi vagon slikan u ožujku 2012. g.
tagps29-2.jpg

tagps29-1.jpg

Albert Modell 065005
H-MAV (+logo)
Pravi vagon slikan u prosincu 2011. g.
tagps30-2.jpg

tagps30-1.jpg
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh