On30

volkun

Član foruma
Sljedi donji dio, kojeg sam potpuno rastavio. Vidi se i velika metalna ploča, koja vrlo dobro služi kao uteg - model je na tračnicama stabilan i ima odličnu injerciju!
bc3a.JPG

Od kolica sam odvojio kotače i od frema kvačila Kadee:
bc3b.JPG

Kod kolica sam sa selotejpom pokrio puše, da ne ulazi boja u vrtište osovine (mali kvadratiči ljepljive trake):
bc3e.JPG

Na otvor vrata sam sa unutrašnje strane stavio zaštitni papir, da barva ne ulazi u unutrašnjost vagona:
bc3d.JPG

Najprije farbanje sa crno/braun bojom, naravno sa airbrušem:
bc3c.JPG
 

volkun

Član foruma
A natkrovlje i vrata te ostale dodatne djelove oboji sam sa zeleno sivom bojom:
bc3hb.JPG

I ponovo sastavljen model u novoj boji;)
bc3jb.JPG

Kompletirao sam ga sa originalnim vratima sa okvirom. ispred vagona leže druga varianta vrata - bez okvira. Sa desen strane leži drveno stajalište, koje se može staviti na krov. Sada moram nači prava slova i brojeve z označivanje vagona . . .
 

volkun

Član foruma
Našao sam letraset bjela slova i brojke! prvi vagon nosi broj:
37dd.JPG

A drugi:
37eb.JPG

Na jednome djelu pruga je blizu ruba diorame i tu bude drvena zaštita protiv klizanja zemlje i materiala ispod pruge. U crvenom krugu je označena pozicija potpore za daske. To sam jednostavno rješio specialnim oblikom modelarskog noža:
38aa.JPG

Za pokus sam stavio balsu 5 x 5 mm - sedne točno, kako mora!
38ab.JPG

Tri stupa od balse 5 x 5 mm određene dužine sam fino obradio i ofarbo. Također i daske. Sve zajedno je na svome mjestu i izgleda ovako:
38ac.JPG

Odmah ispod daski sam stavio nešto kamenja, a okolo stubova zemlju. Tako mi izgleda puno bolje i pristnije.
Na redu je probno namještanje slova na vagon i to samo sa jedne strane, da vidim kako ispadne. A pripremam i nacrt za izradu Head Frame - mislim, da bi to mogli zvati vajnski stubovi rudniške dizalice. Ima puno preračunavanja i šema i mjerenja i pokušaja sa šablonama i tako dlaje . . .
 
Last edited:

volkun

Član foruma
Malo čitam teme, naročito o manje poznatim i zastupanim sistemima i zapažam, da su neke nejasnosti o označivanju različitih sistema. Pa sam pripremio tabelu u PDF, za europske modelene željeznice. U tabeli jasno je naznačeno, šta je normalni kolosijek a koji su uskotračni - ima njih više. Pa pogledajmo i diskutirajmo. Ja trenutačno radim uskotračnu dioramu, ali američki sistem - što je jš puno komplokovanije, nego u nas. Ali ipak - ili baš zbog toga - vrlo zanimljivo :cool:
Dakle: vivat 0n30!
 

Attachments

  • NEM tirni standard.pdf
    31.9 KB · Pregleda: 3

volkun

Član foruma
Najprije kratak referat: otprilke pet (5) sati bilo je potrebno, da sam napravio "ore bin" nacrt za pretovaranje rude, koji če imati na vrhu veliku ulaznu rupu za sipanje materiala, a sasvim dolje jedna vrata za ispust materiala na vagon. Po širini je prostora za binu samo 13,8 cm (vrlo malo za omjer 1:48!). To znači, da če biti stub sa dizalicom sa strane. Isto važi za strojarnicu. Dakle nekonvencionalni pristup, ali bilo je i takvih . . . Kao i uvjek kod mene, nacrt - matrica, napravljena je sa običnom olovkom, na obični papir, sa pomočnim trokutom sa uglomjerom, linjerom od 30 cm i gumicom. Puno jednostavnije je okretati list sa nacrtom kako mi treba, slomiti ga, odrezati do nivelira, pokušati, izbrisati određene crte, pa nacrtati nove itd. Glavni stubovi su od balse 8 x 8 mm, probao sam i sa 5 x 5, ali ne može to tako - naprosto je sve pretanko. I kada to usporedimo sa 1:48, sve je jasno!
Kada bude bina sasvim gotova, sljedi nacrt u PC-ju. ;)
Kao referenca za početni nacrt, služila mi je pored svega i ova fotografija, gornjeg dela zgrade:
ob-r1.JPG


Ukupni nacrt gornjeg i donjeg dela na A4 formatu prikazuje sledeča slika. U gornjem levom uglu je tumačenje širina/dubina. Nacrt sam napravio u jednu ruku za oba dva prfila: front view i side view. Nema potrebe da crtam dva nacrta i gubim vrjeme. A za back view dosta mi je prva fotografija originala.
ob_1.JPG
Nemam veznih letvi D, E, F, H, L, pa sam morao raspoloviti balsa letvu 10 x 3.2 mm po dužini. Posao za nerve, ali ide polako. Tako sam napravio dobar biznis: iz jedne 10 mm dvije 5 x 3.2 mm!:cool:
ob_2aa.JPG
Bilo je pune seckanja sa ručnom modelarskom pilom i obradom finim šmirglom sa svih početnih 29 letava:
ob_2ab.JPG

Sve letve su označene sa istim slovima, kako stoji u nacrtu - tako nema zabune. Nacrt sam rajsnbedlima pripojio na debelu stirodur ploču i na njega stavio najprije pomočne šablone (izoflor 6 mm), a onda letve, koje sasatvljaju jedan od četiri okvira:
ob_2add.JPG

Kao što vidimo, donji dio zgrade je netaknut (stubovi C i diagonale H). Taj dio je na redu, kada bude gornji sasvim gotov.
 

volkun

Član foruma
Dok ljepilo međusobno veže drvo, sam priljepio daske kod prvog prelaza (ljevo) preko pruge, stavio pjesak od jedne do druge pruge i između druge pruge, koja je bez dasaka:
38ae.JPG

Sva četiri noseča okvira su suva. Slike predstavljau pogled sa zadnje strane:
ob_2ba.JPG

Otprilike raspoređeni nosači:
ob_2bd.JPG

I još iz druge perspektive. Sljedi sastavljanje gornjeg dela; znači prilagođenje sasvim gornjih prečnih dviju letava (8 x 8) i sasvim donjih, pomočnih (3,2 x 5):
ob_2bf.JPG
 

volkun

Član foruma
Poslepodnevna zadača:
1. Spajanje sasvim krajnih okvira – ljevog i desnog, sa samo jednom tankom letvom . Opteženje mora biti pravo i metalni metar na vrhu vrijedi zlata . Sa strane je metalni kutnik zo pravi ugao, a podloga je modelarska sa pomočnim kvadratima, koji odlično služe za kotrolu paralelnosti. Gumica na letvi igra optrečenje, dok ljepilo ne napravi svoj dio posla :)
ob_2ca.JPG

2. Sasvim gornji prečni dio okvira završavaju dvije balsa letve 8 x 8 sa utorima:ob_2cb.JPG

3. Prečne letve su stavljene i vidi se veliki pravokutni otvor na vrhu bine, kroz kojega se sipa material u binu . . .
ob_2cd.JPG

Potpuno sastavljena konstrukcija gornjega djela bine. Tu se dobro vidi, kako gornje letve sednu na krajna dva okvira. Okvira u sredini (K) segnu samo do gornje letve. Puno posla je bilo sa finom obradom svih letvi i pokusnim sastavljanjem, pa ponovo fina obrada, ali sa rezultatom sam zadovoljan. Najprije pogled od straga:
ob_2cf.JPG

Pa pogled sa prednje strane:
ob_2cg.JPG
 

volkun

Član foruma
Interesantan profil, koji pokazuje standardu zgradu gornjeg dela skoro svake bine (ljevo je zadnji dio, desno prednji):
ob_2ch.JPG

Za probu, kako sve skupa izgleda, stavio sam umjesto donjeg dela bine kutiju, koja otprilike odgovara visini donje konstrukcije. Za još bolju usporedu na tračnicam je i vagon (inače Box Car a morao bi biti otvoreni vagon ili tz. Dump Car - vagončič za prjevoz rude):
ob_2cj.JPG

Pogled s druge strane:
ob_2ckk.JPG

Pa još sa treče strane:
ob_2cl.JPG

Posla bilo je gotovo za cjeli dan. Sutra su na redu daske i pomočne letve, kojima ču zatvoriti sve otvore bine, osim na vrhu.
 

volkun

Član foruma
Modeliranje ide dalje: priprema dasaka, najprije za koso dno bine. Razumije se, moj klasični način farbanja mokrih daski ;), koje sam po farbanju stavio na suvi papir - da brže osuše:
ob_2ea.JPG

Za to vrjeme napravio sam tri pomčne letve, na koje če sjesti "dno" bine:
ob_2cm.JPG

I posle tačno 38 minuta (vrjeme za ručak :cool: ) napravio sam prvo bazno farbanje mokre bine sa vrlo rjetkom crnom bojom, bez ikakvih dodataka:
ob_2dc.JPG

I taj dio ide na sušenje . . .
Sada je idalan čas, da napravim donji dio konstrukcije, koja če "nositi" binu. Isti postupak, sa pomočnim šablonama na nacrt, slaganje i leplenje. Najprije dva vanjska okvira, koji imaju tri stuba (C = balsa 8 x 8) i diagonalu (H = 3,2 x 5) za stabilizaciju:
ob_2da.JPG

I gotov prvi vanjski okvir:
ob_2db.JPG
 

volkun

Član foruma
Crno obojena bina je skoro sasvim suva, pa mogu nastaviti farbanjem. Suvi kist i braun akril boja, koju sam stavio par kapi na list papira. Počeo sam sa jedne strane i drvo po drvo polako počeo nanosom tankog sloja upola suve boje - bina još nije sasvim suva!ob_2ddd.JPG

Pogled s druge strane:
ob_2dddddd.JPG

I još malo drukčija perspektiva:
ob_2ddddddd.JPG

Pred večer, kada bude sve sasvim suvo, videt ču kako je ispalo pa ako zatreba, sljede popravci. Ne ide tako brzo, kako sam zamislio, pa če ofarbane daske sačekati do sutra ili možda još koji dan. Trenutačno završavam donju konstrukciju . . .
:neznam:
 

volkun

Član foruma
Donja - noseča konstrukcija je sastavljena i omokrena, dakle spremna za farbanje:
ob_3ad.JPG

ofarbana konstrukcija izgleda ovako.
ob_3ae.JPG

I dok ona suši (traje to otprilike sat vremena ponekad i duže - mora sva voda da izađe iz drva . . .), pokusno sam stavio par daski na kosi pod bine. Dobro legnu, znači mogu ih odsječi na mjeru i priljepiti:
ob_2eb.JPG

Izgleda jednostavno, ali ima malo muke, da se sve stavi iznutra, jedna pored druge :). Kada sam završio "odaskivanje", sledjelo je pokusno postavljanje kompletne ali ne još spojene bine na dioramu:
ob_3ba.JPG

Visina postavljene konstrukcije iznosi 215 mm, što znači da mora biti toranj uz nju visok otprilike 300 mm, možda malo viši - u to nije uračunat kotač sa sajlom, koji če biti još više. Malo sam se poigrao i nazivom diorame i usporedo logotipom ali sve je to joša samo ideja. Ovak ili onak to je Free Lanced Diorama, sa nekim detajlima iz prirode ;)
Eto i privremeni "radni naziv" i logotip diorame sa vagonom na tračnici za usporedbu sa zgradom:



ob_3bb.JPG

I kako izgleda iz opisa, bit če to rudnik gde kopaju bakrenu rudu pa i neke druge minerale, ali uglavnom bit če bakrena . . .
 

volkun

Član foruma
Na redu je nacrt za ispustna vrata u centralnom - donjem delu kose bine. Tu če se ruda pretovarati / sipati na vagone. Uff komplikovana stvar sa puno ideja. Ali moramo imati na umu, da je sev to ručni rad i moram nači najjednostavnije rješenje. Vrata če biti limena, otvarat če se vertikalno sa polugama i lancem, bina za utovaranje (ljevak?) bit če drvena. Dakle opet posla preko glave a na dolasku je i praznik rada 1.maj - znači nema predaha! :cool:
Napravio sam šemu, šablonu od papira, sve izmjerio i sam sebe bacio na posao. Najprije moram staviti daske do visine koliki je i otvor za sipanje rude. Ali (opet) prie toga treba staviti pomočne letve na svim unutarnjim uglovima, kako se daske ne bih klimale napred nazad. Te pomočne letve su od balse 3.2 x 5 i različitih dužina - gledaj sliku:
S1.JPG
Ima i ljeve i desne a također prednje i zadnje, znači četiri različite izmjere i kutovi. baš zbog toga sam pre farbanja sve označio, kako je i u nacrtu - da kod stavljanja nema dileme.
Na sledečoj slici bolje se vide i prečne daske koje su kod otvora:
S3.JPG

Sa svake otvora za ispust rude su druge letve. Dve uske i dve široke, jednake dvoljeužine. Te služe kao utor za dizanje i spuštanje limenih vrata. Jo osnovni sastavni djelovi vrata.:
S2.JPGvolje

Kasnije če biti vrata opremljena sa polugom, visoko iznad njih če biti ili kotač ili druga poluga, preko koje ide lanac ili sjala (?) na mesto podizanja / spuštnaja. Dkal do samog poda na kojem stoji bina.
Spuštena vrata:
S5.JPG

I podignuta vrata (demonstracija sa pomočnim komadom balse) ;):
S6.JPG

Dobro je, kako je. Ide sporije no što sam zamislio, ali sama izrada pokaže još puno dodatnog modeliranja a noročito razmišljanja i crtanja. Pa na kraju to je i namjena našeg hobija - da nas zapošljava! Teranje vlakova amo tamo, to je za ono kada baš nema šta pametnije ili nema ideje, ili nema volje što se dešava puno puta, naročito sada, kad dolaze sunčani dani . . .
 

volkun

Član foruma
Minulo je dan, dva možda tri, neznam broj . . . :neznam: ali ipak se nešto napravilo za to vrijeme. Ispustno korito (?) iz bine na vagone. Material? zna se: drvo balsa in breza. Korito je izrađeno točno u liniji sa dnom otvora, da material ne zapinje kod pretovaranja. A naklon bine i korita je 37 stepeni. Kod probnog ispusta matrial vrlo brzo izlazi. Zbog toga sam vrlo pažljivo napravio mehanizam za vrata. Najprije korito bez stranica:
s1.JPG

Sa donje strane dobro se vide duge paralelne potporne letve, koje segnu gotovo do sredine bine. Također je sva konstrukcija pojačana i prečnim letvama:
s2.JPG

Nakon toga, kada je ljepilo osušilo, nastavljam sa izradom bočnih stranica (balsa 1.0 mm). Visina stranica je otprilike polovina otvora izlaza na bini:
s4.JPG

Nakon nekog vremena sastavio sam gornji i donji dio Ore bine. Izgled:
s5.JPG

I pogled s traga - daske su več smeštene do ruba bine, fale još daske sa oba dvije strane:
s6.JPG
 

volkun

Član foruma
Na redu je "igranje" sa polugama za otvaranje vrata na bini. Najprije zatvorena vrata:
s7a.JPG

A onda otvorena vrata:
s7b.JPG

Detajl otvora kod kojeg se dobro vidi visina otvora (O) koji je poravnana sa bočnim stranicama (V). Tako je jednostavno onemogučeno, da material kod ispusta odleti na strane ;)
s8.JPG

Izradio sam i ploču sa nazivom rudnika: Copper Mine No.2 Shaft. natpis je obični papir sa laser printom u boji bakra, a slova su bljedo žuta i natpis je naknadno postaran sa suvom braun bojom. Kao noseča pozadina služi balsa 1.0mm:
s10.JPG
 

volkun

Član foruma
Dakle prvi dio sustava zgrada rudnika gotov je. Još dva . . . Drugi je toranj sa potpornom konstrukcijom i kavezom za dizanje vagončiča iz jame (rudnika). Kao idejna projekcija služi mi sledeča šema:
s1.gif

Sasvim na vrhu tornja če biti kotač sa promjerom 5cm, preko koga ide sajla iz strojarnice do kaveza, koji se pokreče u tornju i šahtu (vertikalnoj jami). Za sam nacrt i izmjere potrošio sam cjelo poslepodne:cool:. Klasika: nacrt na stirodur - pomočne šablone - letve:
s2.JPG

Napravio sam dve iste strane tornja i zatim ih povezao prečnim letvama:
s3.JPG
Kod ovog sustava vrlo je važan pravi kut u pravcu X, u pravcu Y i u pravcu Z. U suprotnom (da nema pravih kutova), kavez neče kliziti gore / dole u unutrašnjosti tornja. Sledeči dan, posle sušenja, stavi sam toranj na svoje mjesto. U međuvremenu napravio sam i potpornu konstrukciju, koja osigurava vertikalnu stabilnost kod okretanja kotača:
s6.JPG

I taj dio potporne konstrukcije potrebno je stabilizirati. U tu svrhu sam jednostavno stavio drveni "križ", koji onemogučava smerno ljuljanje konstrukcije - i to je to:
s7.JPG
 

volkun

Član foruma
Potrebno je napraviti i otvor za spuštanje kaveza u jamu. Taj je otvor 4 mm veči od unutrašnjeg "vertikalnog otvora" tornja:
s4.JPG
Još jednom proveravanje svih triju osovina tornja i onda sljedi izrez stirodur ploče. Za sada če biti otvor jame dubok, koliko je debela stirodur ploča:
s5.JPG
Vide se i pomočne šablone, koje osiguravaju dvije osovine (X, Y) kada je postavljena bina. A sasvim uz nju ide toranj.
Vrijeme je da okončam binu. Stavljanje dasaka sa bočnih strana vrlo je neugodan posao. baš zbog toga sam odlagao taj dio par dana :cool:. Nakon toga farbanje bine i tornja sa konstrukcijom. Toranj i konstrukcija još nisu spojeni! trebam napraviti vertikalne šinje za klizanje kaveza. Sada je izgled obojenih konstrukcija ovakav:
S8.JPG
Na redu je izgradnja lestve, koja omogučava dolaz na vrh bine. Material je balsa 3x1.5 i 1x1. Bojenje pa stavljanje uz prednji ugao bine:
S9.JPG

Sve vitalne spojeve na tornju i potpornoj konstrukciji sa prečnim i pomočnim letvama, osigurao sam čeličnom žicom od 0.75mm, koja im sa svake strane navoj (imitirano!) - gledaj crvenu elipsu:
S10.JPG
lp!
 

volkun

Član foruma
Jedan od forumaša na našem domačem forumu zamolio me, da napravim koju sliku za usporedbu H0 : 0n30 sistema. Malo sam se poigrao izgledom H0 voznog parka na 0n30 tračnicama i nastalo je par fotki. Prva je H0 JŽ teretni vagon pored rampe, iza njega je 0n30 BoxCar:
primerjava2.jpg

Ista kombinacija, ali drugi položaj - JŽ vagon na pokretnom mostu i SRR vagon na pruzi ispred kanala:
primerjava3.jpg

H0 cisterna pored skladišta:
primerjava5.jpg

I meni još zanimljivija slika; H0 službena kola ispred skaldišta:
primerjava6.jpg

I poslednja H0 : 0n30 usporedba je sigurno pobjeda u ovom natjecanju: motorista na rampi pored ulaza u zgradu, na uglu zgrade je njegov motor, a malo dalje čuveni VW bez vozača . . . Možemo zaključiti - pošto su vrata skladišta malo otvorena - da je vozač silom nužde otrčao u jedan skriveni kutak u zgradu na pišanje ;)
priemrjava7.jpg
 

volkun

Član foruma
Pošto če biti podizanje rude iz jame (rudnika) izvedeno jamskim vagončičima, moram napraviti kavez u koga če ti vagončiči stati. Ali . . . jamska pruga je još uža od vajnske uskotračne pruge što znači, da moram napraviti još užu prugu - točno 9mm! U razmjeru 1:48 i 0 sistemu, to označavamo 0n18 :cool: . U biti to su tračnice poznatog N sistema (1:160). Ali one nikako ne valjaju, jer su preniske. Za tu svrhu ču upotrjebiti H0e tračnice prizvođača Roco (baš su mi na lageru;)). Naravno moram jih preraditi: pragovi nikako ne valjaju - sve je nekako preusko i plitko. Najprije napravim kavez od drveta sa dva klizna sklopa; jedan na krovu kaveza a drugi ispod. Ti sklopovi osiguravaju smjernu stabilnost kaveza kod klizanja gore/dole:
hf-13ab.JPG

Sastavljen kavez, material je balsa i smreka:
hf-13ad.JPG

Pripremljene tračnice za kavez. Jednostavno su međusobno lemljene, jer struje u kavezu nema!
hf-13bc.JPG

Obojen i postaran kavez:
hf-13dc.JPG

I pogled odozgo. Na sredini odmah ispod letava na dnu vidi se i metalna ploča, koja služi kao uteg, da je kavez kod pokretanja stabilniji. Sa svake strane su bijele crtice koje pokazuju kako funkcioniše sistem sklopa koji obuhvača vertikalne klizne letve (kletka = kavez)
hf-13cjjj.JPG
 

volkun

Član foruma
I pokusno stavljanje kaveza (žuti krug) na dno tornja, gdje počne ulaz u jamu. Crveni krug pokazuje klizni sklop kaveza:
hf-14ab.JPG
Moram napomenuti, da kavez bez ikakvog ljuljanja i bremzanja vrlo lagano klizi u oba smjera! Siguran sam, da tome puno pomogne metalna ploča za stabilizaciju kaveza :cool:

Ta kombinacija vađenja rude iz rudnika prisilila me, da napravim 0n18 tračnice i iznad samog otvora bine. Jer inače nemoguče je sipati rudu iz vagona u binu. Upotrebio sam iste tračnice Roco-H0e i letve od balse 5x5 i 3x5:
hf-12ab.JPG

Gotova traverza sa prugom:
hf-12ac.JPG

I pogled odozgo:
hf-12ad.JPG

I traverza na svome mjestu (još nije pričvrščeno):

40bj.JPG
 
Last edited:

volkun

Član foruma
Dakle vrjeme je za vrh tornja - kotač sa sajlom za kavez. Bez pravog alata (tokarilica?) nema ništa. Kotač je premjera 50mm i debljine oko 4mm sa 6 šipki (kako je prikazano na uzorcima, desno). Kolega Matej se ponudio i napravio je 3D prinnt po nacrtu, kojeg sam pripremio:
kolo-2d.jpg

Na sledečoj slici je ljevi surovi kotač a desno več fino obrađen kotač, koji ide na vrh tornja :). Doterivanje sam napravio sa šmirglpapirom i finim malim modelarskim turpijama. Sljedilo je namakanje u Stelexu (odlično i jeftino sredstvo za čiščenje stakla, koje je meni u modelarstvu nepogrešivo)
s1.JPG

Sušenje, a onda farbanje sa crnom akrilnom bojom (boja: voda = 1:0!). Dok kotač čeka na sušenju, napravio sam sa surovim kotačom probni namještaj na konstrukciju i porbno okretanje oko ososvine. Experimentalna osovina bila je obična DRVENA čačkalica, koja je odlično odradila svoj posao. I takva če biti smeštena na vrh tornja ;)
s2.JPG

Tu se osovina bolje vidi:
s3.JPG

Konstrukcija je izdržala pokuse i ide podvrgnuta je farbanju / voda:akril. Dodatno sam pričvrstio i H nosače (stiren) i još jednom sve obojio. uguram osovinu u rupu, stavim polovinu perle sa svake strane kotača, koje služe za stabilizaciju kotača na osovini i olakšavaju okretanje - održavaju distancu između kotača i konstrukcije:
s13.JPG
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh