Promotivna lokomotiva - Malezeljeznice.net

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Smije li ju se prodati preko e-bay (a)? :cool:
Neki kolege koji prisvojavaju tuđe modele jako vole laprdati o tom e-bayu pa samo pitam? :vrag3:
hahaha već je jednom bilo objava na ebayu :_)


Možda opet stigne u Rijeku.... upravo su u tijeku pregovori da se u Rijeci u Toweru Centru izloži velika maketa. Ali o tome nešto kasnije heheh
 

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Budući da ima tu ponešto "egzotične" elektronike, ima li netko već iskustva sa security pregledom prilikom ulaska u avion?
Nebi trebao biti problem. Najbolje ju je chekirati u prtljazi do kraja.

Ako ju zelis nositi u ručnoj prtljazi pripremi dodatnih 45min vremena prije boardinga. Odmah ju kod skeniranje stavi u plastičnu kutiju pored laptopa. Jedino što ćeš najvjerojatnije svaki put morati ići na se sempliranje eksploziva što traje minimalno par minuta ovisi o gužvi. I što ćeš ju morati svaki put otvoriti.

Ako te kojim slučajem odbiju na ručnoj prtljazi scurity chek (kao ne možeš s njom u avion zbog blablabla) onda izađi van (na što imaš pravo isprobao sam to dosta puta). otiđi ponovo na check-in šalteri i, zatraži svoju prtljagu nazad, stavi loksu u prtljagu i chekiraj ju do kraja i vrati se na scurity check. Malo ce popiz. ali kako ti nemaš drugog izbora nemaju ni oni.

Ako nemaš check-in prtljagu onda ju nemoj nositi jer ćeš ju morati ostaviti ako te s njom ne puste u avion.

Postoji i treća fora da kod chekiranja opišeš problem i onda oni mogu ali i ne moraju preuzeti loksu koja onda ide specijalnim putem. Isto sam to osobno isprobao
 

Zoran_ST

Član foruma
Supporter (2018)
Supporter (2019)
Hvala @Kameni na iscrpnom odgovoru!

Iako sve to već znam, jer imam dosta iskustva s avionima, zapravo me zanimalo kako bi kontrola prtljage reagirala na ovu lokomotivicu, baš zbog elektronike koja se nalazi u njoj. Kako bilo, neću riskirati s ručnom prtljagom nego ću je uredno predati u check-in prtljazi upravo zbog mogućeg
... ne možeš s njom u avion zbog blablabla...
Ako i prođe na prvom ukrcaju, moguće je da zapne na nekom drugom aerodromu prilikom ukrcaja u sljedeći avion.
 

Ozza

Član foruma
Moje iskustvo sa kontrolom bilo je zanimljivo. Prilikom poslednje posjete Berlina, samnom su na povratku kuči otišle tri lokomotive. Uopšte nije bilo nikakvih problema iako sam sve stavio u ručno prtljagu. Problem je jedino bio sa tekučinom za generiranje dima, pošto je dozvoljeno 100ml, a moja bočica je bila od 200ml.
 

Mon

 
Osoblje foruma
Generalno, na osnovu mog iskustva:
ukoliko je iza pulta i skenera novajlija na poslu - "nadrljali" ste, prekontrolisaće vam i četkicu za zube;
ukoliko je to stara, iskusna kvrga, proći će te kao da uopšte nemate prtljagu.
:dada:
 

ivan2horvat

Član foruma
Lijepi pozdrav kolege. Jučer sam tipkao sa kolegom @Kameni te mi je savjetovao da se ovdje obratim obzirom na njegovu odsutnost. Naime, forumska parnjača koja se nalazi kod mene jučer je odlučila više ne raditi. Da ne tipkam nanovo kopirati ću dio teksta koji sam slao kolegi @Kameni u poruci:
"Javljam se na žalost sa malo lošijim vijestima. Naime, htio sam iskoristiti današnji kišni dan za vožnju modela no jedino se forumska parnjača nije htjela pokrenuti. :plac:Ne reagira ni na analgoiju ni na digitaliju. Dotična periferija, Mehano analogni upravljač kod mene od kupnje seta ispravan, Roco z21 centrala i MM te Roco tračnice su kupljeni potpuno novi. Svu periferiju sam testirao i uredno radi na drugim modelima.
Obzirom da sam tek početnik u digitaliji, nešto više napredniji u analogiji, pokušati ću riječima objasniti kako se lokomotiva ponaša, odnosno ne ponaša.:
Dok je spojena preko z21 u kraćim "intervalima" pod rukom mogu osjetiti kao blago zujanje motora. Nešto tipa onog kad lokomotivu treba malo gurnuti da krene. Rasvjeta ne radi. Centrala ne izbacuje.
Prilikom spajanja na analogiju...također osjetim dotično zujanje motora no jedino kad potenciometar na ispravljaču okrenem na maksimum. Rasvjeta također ne reagira, kao niti kretanje modela. Probao sam direktno spojiti žicama iz ispravljača na kontaktne klizače...također bez odaziva.

Lokomotiva je, nakon što si mi je predao, vozila dosta loše, no to sam pripisao dugom stajanju te mojim katastrofalnim Mehano tračnicama. Prilikom kupnje nove z21 centrale i Roco tračnica te testiranju parnjače imao sam identičan problem što me je navelo na čišćenje kotača i kontaktnih klizača. Kotači su bili doista puni onih crnih pjegica od iskrenja i ostalog smeća, a klizači oksidirani. U startu sam primjetio da jedan klizač ne stoji uopće na kotaču već struže po plastici od kotača. Nakon što sam izvadio kotače primjetio sam da na dotičnom kraju kontaktnog klizača nedostaje kao mali graničnik koji ne dopušta klizaču da ispadne sa gazišta kotača. Ostala tri kontaktna klizača imaju dotične graničnike. U konačnici, nakon čišćenja kotača i vračanja klizača na pravu poziciju lokomotiva je svakim krugom radila sve mirnije i mirnije. Do te granice da sam se divio kako si uspio namjestiti tropolini motor na prastaroj lokomotivi da klizi. Znači radila je perfektno. Nakon toga sam je vozio još jednom, također perfektno. No danas, kao gore navedeno."


Osim čišćenja, gore navedenog, po lokomotivi nije rađeno apsolutno ništa. Jednostavno ne bi htio želeći učiniti nešto dobro učiniti obrnuto, te bi lokomotivu prepustio u prave ruke. Pa eto, molio bih kolegu koji bi preuzeo lokomotivu da mi se javi ovdje ili u pp oko daljnjeg dogovora.

Lp

Ivan
 

Mon

 
Osoblje foruma
...ne bi htio želeći učiniti nešto dobro učiniti obrnuto, te bi lokomotivu prepustio u prave ruke. Pa eto, molio bih kolegu koji bi preuzeo lokomotivu da mi se javi ovdje...
Ukoliko je stanje loksice takvo kakvo je opisano mislim da je najpametnije da se ista preda u ruke kolegi Kamenom
jer je on bio tata-mata njenog digi-uređivanja.
Pa neka on kada njemu jednom prilike i vreme to dozvole pogleda u čemu je problem što loksica ne pokazuje znake života.
:palac_gore:
 

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
U tom slučaju kolega @Kameni , kad se vratite kontaktirajte me ovdje ili putem mobitela pa se dogovorimo oko primopredaje lokomotive. Do tada će loksa biti kod mene. Budem joj šapnuo da ide na operacijski stol...možda proradi :hihihi:
Može. Ja ću ju popraviti i provozati po Aziji i Pacifiku da joj nabijem kilometražu. Nakon toga predlažem da ju preuzme kolega @robogovi4 i da se trajno izloži u Virovitici kod Gorana. S mapom gdje je sve bila i koliko je km napravila. To je prva multifunkcionalna loksa za sve postojeće vrste tračnica i sisteme upravljanja od Analognih do digitalnih. Nakon toga ESU je izdao njihovu Engineering seiju loksi.
 

prle kc

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Supporter 2022
Supporter 2023
Supporter 2024
Može. Ja ću ju popraviti i provozati po Aziji i Pacifiku da joj nabijem kilometražu. Nakon toga predlažem da ju preuzme kolega @robogovi4 i da se trajno izloži u Virovitici kod Gorana. S mapom gdje je sve bila i koliko je km napravila. To je prva multifunkcionalna loksa za sve postojeće vrste tračnica i sisteme upravljanja od Analognih do digitalnih. Nakon toga ESU je izdao njihovu Engineering seiju loksi.
u kojoj je to faazi :neznam::neznam::neznam: !??
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh