Weathering - postarivanje modela

Igor_A.

Član foruma
Re: EAS postaran i natovaren

Igor_A. kaže:
Sviđa mi se, i rado bi i sam isprobao istu tehniku patiniranja :) :naklon:
prijevoz.hr kaže:
ona tekućina od NOCH-a za patiniranje.. jako je dobra.. prvo se s njom nasafta model i nakon toga se sve super prima..
Heh, jedino što me muči je kako se točno zove taj proizvod (tekućina) od Nocha :?: Slažem neku naruđžbu, pa bi i to rado naručio, pa ako može točan naziv ili kataloški broj :molitva
Tražio sam na NOCH-ovoj stranici, ali ne snalazim se baš u šumi proizvoda :zvizdi: , ...pa nadam se da nije preveliki problem, pogledati što piše na ambalaži...
 

prijevoz.hr

Član foruma
Re: EAS postaran i natovaren

da, eto igore, ja opet zaboravio navečer pogledati i postati šifru :crvenilo: .. ali zato imamo sveznajućeg i sveprisutnog NClighta.. fala drugar..

ja inače nemam ovaj sprej, nego neku tekućinu.. pretpostavljam da se ovaj sprej nanosi naknadno, a ova "moja" tekućina prije patiniranja.. vjerojatno je i lakše raditi sa sprejom..

u svakom slučaju, kad se sjetim navečer doma pogledati u flašicu, postam šifru..
 

shan

Član foruma
Re: EAS postaran i natovaren

Meni se za weathering od tekućina nekako najviše sviđa ovo:http://www.promodeller.com/. Može se nabaviti kod Antics-a:http://www.anticsonline.co.uk/1433_1.html
A od praškastih materijala ovo:http://www.dccconcepts.com/index_files/DCCflocks.htm
U DCC concepts tvrde da su njihovi prašci sitnijeg pigmenta od ostalih na tržištu i uz to lagano masni, da stoga prijanjaju i uz glatku površinu i da praktično nikakav fiksir nije potreban... Može se nabaviti kod Bromsgrovea:http://www.bromsgrovemodels.co.uk/pi1174314350.htm?categoryId=39
I Joe's weathering dyes mi izgledaju dobro.
Nešto od toga ću uskoro nabaviti pa javim rezultate iz prakse. Sav weathering koji sam do sada radio na modelima je bio od razrijeđenih enamel i akrilnih boja što je zapravo muka... Pogotovo sa enamelkama (iako njih više volim od akrila).
 

Igor_A.

Član foruma
Re: EAS postaran i natovaren

Ja planiram raditi zimsku maketu *<green: , pa sam nabavio od NOCH-a Pulverschnee

Za probu sam zaprašio, par stabalaca koje sam sam izradio, i efekat je OK, jedino što se bijeli prah s vremenom strese, pa bi ga s nečim trebalo fiksirati, zato mislim da bi ta tekućina mogla biti rješenje. Mislim prvo stabalce premazati sa tekućinom, pa onda posipati sa 'snijegom', a tekućina bi onda trebala pomoći da se čestice 'snijega' fiksiraju, nadam se da će funkcionirati :) .
 

Attachments

  • 08750_1.jpg
    08750_1.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 158

NClight

Hybernated
Re: EAS postaran i natovaren

I ja se nadam da će ti uspjeti, jer sam probao sve ali Nochov "glasdiamantin" se nekako ne veže sa ničim normalnim i uvijek ostaje slobodan :hmmm:
Probao sa bijelim stolarskim ljepilom, miješao u boju (plakatna tempera) pokušao fiksirati prozirnim ljepilima... i u najboljem slučaju je stvar ostala na diorami ali je požutila - pa izgleda ko' da se netko popiškio po snjegu (znate taj izgled... jel' da?) od snježne bjeline ni traga... >:D:

Pulverschnee od Nocha mi je super bio na modelu vagona na diorami... fino se prima za sve, a lako ga je počistiti i ispuhati poslije... pa ako netko želi malo zaprljati stvar sa snjegom, može probati sa Nochom!
 

Thommo

 
Osoblje foruma
Re: EAS postaran i natovaren

DSC_7900-500x393.jpg


1200 pix: http://www.bronx-terminal.com/wp-conten ... C_7900.jpg
 

Sky

 
Supporter (2016)
Supporter 2020
Supporter 2023
tdgs1[1].jpg tdgs3[1].jpg tdgs4[1].jpg tdgs6[1].jpg tdgs1%20(7)[1].jpg tdgs1%20(10)[1].jpg tdgs1%20(11)[1].jpg tdgs1%20(12)[1].jpg tdgs1%20(15)[1].jpg tdgs1%20(16)[1].jpg Re: EAS postaran i natovaren

Uf, ovo se zove savršenstvo!! Koliko god mi šutjeli o tome... :zvizdi:

Iako nije Eas u pitanju, mislim da se prijevoz.hr neće ljutiti.. :D
S obzirom da će se link ugasiti, slikice sa link-a slobodno se postave na forum: ;)
 
Last edited by a moderator:

Davor

Veteran foruma
Re: EAS postaran i natovaren

Šta može zameniti Noch tekućinu za patiniranje? :hmmm
 

Davor

Veteran foruma
Re: EAS postaran i natovaren

Odem danas u knjižaru po kredu u boji i još po nešto. Kupio sam to nešto a kredu nisam. :uvrnut
Vagon koji sam patinirao sam prvo poprskao lakom za kosu i potom ga "umočio" u pepeo. Od tog trenutka primenio sam proceduru čišćenja kao s početka teme. Kad kupim kredu dovršiću posao pa vam pokazati kako izgleda.
 

matija

Član foruma
Re: EAS postaran i natovaren

Mija kaže:
matija kaže:
Vodene boje, i na kraju mat lak :palac_gore:
Ali, dozvoli, i malo praha sa krede da bi se dobio pravi utisak korozije...
Da može i kreda, no onda vodene boje i nisu neophodne. U svakom slučaju nisu neke velike sume za kupovinu svega pa malo eksperimentisanja i sigurno se može dobiti izuzetan rezultat. :palac_gore:
 

Mon

 
Osoblje foruma
Re: EAS postaran i natovaren

Kompletno postarivanje, od 'rdje i prasine do crtanje grafita.
Odlicno! :palac_gore:
Hmm, a vagon je SBB... da nije mozda cisalpino majstor sa filmica?
;)
&feature=relmfu
.
&feature=relmfu
.
&feature=relmfu
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh