Weathering - postarivanje modela

Wile E Coyote

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Jednom sam na jednom US forumu iapk smogao hrabrosti i pitao, zašto gotovo svi bacaju weathering na modele. Nitko ne vozi čiste modele kakvi su izašli iz tvornice. zašto to?
Objašnjenje je bilo kratko i jednostavno.
"A kad su vagoni i lokomotive u US savršeno čisti, osim onih par dana kad izađu iz tvornice? Mi samo repliciramo stvarnost..."
 

1borna

Veteran foruma
Lijepi i poučan pdf! Nije za nestrpljive koji bi sa 2-3 premaza riješili sve, treba za kvalitetno postarivanje napraviti puno faza (i dosta vremena).
Ako se u nečemu pretjera rezultat lako može biti loš i ružan.
 

1borna

Veteran foruma
Napiši nam što ti ne valja kod toga, objasni nam kako ti radiš i u čemu je razlika?
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
Obrtna postolja su fenomenalno odradjena.. uopste nije lose odradjena i mene zanima sto se Nik-u ne svidja loksica?
 

nik

Veteran foruma
Napiši nam što ti ne valja kod toga, objasni nam kako ti radiš i u čemu je razlika?
Djeluje mi neuvjerljivo (kao 'po receptu za weathering' a ne prema stvarnom predlošku) a postupak je previše kompliciran za ovakav (nikakav) krajnji rezultat; ovakav rezultat bi se mogao prihvatiti kada bi se do njega došlo nekim 'brzim & skraćenim' postupkom.
Sjajni metalni odbojnici i plastični crveni kotači uopće nisu 'zaprljani' a krov je previše čist odnosno uopće se ne razlikuje od ostatka lokomotive; sve izgleda kao da je netko čistu lokomotivu umazao blatom pomoću spužve a pritom izostavio stakla, kotače i odbojnike.
Weathering uvijek treba raditi prema nekom 1:1 predlošku (fotografiji).
 
Last edited:

niko

Član foruma
Supporter (2016)
lik je odradio super poso, kad vidim da je koristio AK boje, ja sam jedan set tih boja bacio u smece, skroz su lose, za obican kist i za AB, jako su rijetke i lose pokrivaju ...... tamiya je zakon :)
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh