Donacije

Didy

 
Osoblje foruma
IZMJENJENO 03.03.2020.g

Poštovani članovi,

Zbog tehničkih "problema" koje je paypal pravio za dosadašnje uplate donacija (paypal je svaku donaciju gledao kao fizičku robu i očekivao da se obezbijedi tracking number prije oslobađanja sredstava...) morali smo izvršiti neke izmjene u samom načinu obrade donacija.

I dalje se sve vrši preko paypal-a ali glavne izmjene su:
1) Sada se vase donacije vode kao "Pretplate", dakle paypal nece ocekivati da vam se ista posalje ili obezbijedi tracking number.

2) Paypal ne dozvoljava unos proizvoljnog iznosa pretplate vec trazi da se unesu unaprijed definisani iznosi. Mi smo unijeli te iznose a na osnovu dosadasnjih uplata. Iznosi navedeni u padajucem meniju odgovaraju 99% uplata koje su do sada uplacivane tako da cete sigurno pronaci odgovarajuci iznos.

3) Posto paypal pretplate gledao kao nesto sto se periodicki ponavlja, iznosi donacija od 5€ - 100€ su namjesteni kao godisnje donacije, dakle kada uplatite danas, paypal ce za godinu dana taj isti iznos pokusati opet uplatiti kako bi vam produzio "pretplatu". Ako to zelite, onda ostavite tako nema potrebe da bilo sta dirate.

Ako ipak ne zelite da paypal svake godine vrsi uplate u vase ime automatski, onda slobodno nakon uplate mozete kliknuti na gumb "Unsubscribe" koji ce ponistiti vasu pretplatu.

Pored ovih godisnjih pretplata stavili smo i jednu mjesecnu pretplatu u iznosu od 1€ . Nju mozete iskoristiti ako zelite da donirate samo jedan 1€, na nacin da cete izabrati tu pretplatu i nakon toga je otkazati. Ali napominjemo da vasa uplata od 1€ u konacnici do nas dodje kao nekih 0,30euro centi... Zahvalni smo vam na bilo kojem iznosu ali imajte taj podatak na umu.


Danas smo dodali (u desni stupac) PayPal dugme, putem kojeg mozete, ako to želite, donirati iznos po želji forumu (i portalu) malezeljeznice.net

Odlučili smo se na dodavanje navedenog dugmeta iz razloga što vjerujemo da među vama ima onih koji bi bili spremni donirati par eura (iznos je potpuno proizvoljan) jednom ili godišnje i na taj način omogučiti nastavak rada malih zeljeznica kao i u proteklih 9 godina.

Do sada nismo tražili donacije, ali sa porastom broja čalanova i sadržaja na forumu, rastu i potrebe za više resursa i serverskih kapaciteta a samim tim i veće troškove održavanja istih. Proteklih 9 godina sve smo troškove finasirali iz dobrovoljnih donacija koje su bile ogranicene na administatorski tim te vas do sada nisomo “opterečavali” sa istim.

Zakupom većeg i “jačeg” servera, kupovinom komercijalne licence za forum + godišnja naknada za redovne update, godišnjim zakupom domene i druge sitnije troškove svake godine rastu i predstavljaju izazov prilikom pokrivanja istih od strane par ljudi iz administatorskog tima.

Da ne dužim previše, koncept donacija ste vjerovatno vidjeli i na drugim mijestima na internetu pa vam je vjerovatno i jasno o čemu se radi...

Za kraj bih još istaknuo nekoliko stvari:

  1. Donacije su dobrovoljne. U ovom trenutku donator nema nikakve beneficije u odnosu na članove “ne donatore”, osim oznake koja će biti dodana u njegov profil i koja će označavati da je osoba donirala sredstva za forum.
  2. Zbog tehničkih zavrzala, nismo u mogučnosti prikazati dugme “Donate” već “Pay now”, te će te prilikom klika na to dugme trebati upisati ručno iznos koji želite donirati.
  3. Donacije mogu biti jednokratne ili ako to želite možete donirati više puta tokom godine.
  4. Sredstva koja donirate iskoristiti će se isključivo za finansiranje rada foruma i portala;

Donacije iz EU pomoću IBAN i BIC
Kolege iz EU koji koji imaju želju da doniraju a kojima je jednostavnije da to urade direktnim transferom uz pomoć IBAN-a i BIC-a
mogu da to urade šaljući donaciju na dolenavedeni račun sa obaveznom naznakom:
"Donacija za Male željeznice + vaš nick na forumu"

Primaoc: Dragan V.
IBAN: SE25 9150 0000 0915 9722 2951
BIC: SKIASESS
Banka (ukoliko treba): Skandiabanken, Sweden


Ako imate još neko pitanje ili nejasnoću, slobodno se javite.
 
Last edited:

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Potpuno ste u pravu svako ko se ovde oglasava za prodaju treba dati neki novac,kako je neko zamislio da prodaje negde nesto bez ikakve nadoknade..nikada mi nije bilo jasno..ali ok..
i oni clanovi koji su ovde aktivni..ako zele da forum opstane....
;):palac_gore:
Nema ti sad druge nego da i ti doniraš :) bez obzira na motive i razloge...
po onoj narodnoj američkoj........lead by example... :) :)
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
Ima nas toliko na forumu da svako donira po 1 euro ili 2 i imacemo uvek novaca za odrzavanje..mislim da to nije neka cifra i da svako to moze da odvoji za nas forum! Kao sto Didy pomenu..nista nije obavezno da se donira ali bi bilo lepo!
 

Didy

 
Osoblje foruma
Hvala svima na uplatama do sada ;)

Samo bih jos napomenuo, ako je vasa PayPal email adresa drugacija od one koju koristite na forumu i ako kroz par sati od uplate ne vidite pored vaseg imena zeleni baner "Supporter - Donator (2016)" molim Vas da mi javite putem pp ili emaila kako bi vas evidentirali. Za sada sam uspjesno pronasao sve koji su uplatili. Ne znam da li negdje prilikom uplate ima kakvo polje za komentar ili poruku, pa ako ima i tu mozete upisati nick.
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
Da prililom uplate se moze dodati NOTE pa je dobra ideja da se u to polje upise NICK sa foruma!
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
Hahaha taman posla celu platu...nego nemam sad nista para a W evo trazi za cigare pa treba i meni jedna mala donacija:hihihi:
 

SBB-CFF-FFS

Aktivan član
Supporter (2016)
Hauptbahnhof kaže:
Bravo momci svidja mi se Vase razmisljanje... ali nazalost od mene nema donacija... ima Vas dosta...
naravno, oni koji vrte najveću paru najmanje daju. Kaže stara arapska poslovica, tko ima jedan dukat pita se bože šta ću s njim, tko ih ima 100 kaže bože daj još! :)
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh