Youtube - zanimljive makete, diorame, modeli

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
Od skoro moj omiljeni video;)..... ni jedna me maketa do sad nije toliko fascinirala kao ova! Postoji par mojih omiljenih maketa ali ovde me je privukao neverovatan trud oko izgradnje gradjevina,objekata i bezbroj detalja!
 

The Milwaukee Road

Član foruma
Od skoro moj omiljeni video;)..... ni jedna me maketa do sad nije toliko fascinirala kao ova! Postoji par mojih omiljenih maketa ali ovde me je privukao neverovatan trud oko izgradnje gradjevina,objekata i bezbroj detalja!

George Sellios (lastnik makete F&SM) je moj vzornik. Detajliranje sem se učil na osnovi njegovih posnetkov. Je tudi lastnik firme Fine Scale Miniatures (izdelava lesenih kitov), ki pa je z letošnjim letom prenehala poslovati. Zanimivo je, da je 9 mesecev delal v firmi, 3 pa na svoji maketi. Ogled njegove makete je možen, vendar se je predhodno potrebno najaviti. Ne moreš kar priti in si jo ogledati. Pravijo da je maketa F&SM najbolj detjlirana maketa kar jih je.
 

1borna

Veteran foruma
Autor to maketu radi od 2003 godine, a planira je završiti 2017 godine!
Još 2.000 je počeo slikati stanicu i sve objekte na njoj te grad u pozadini (Hasselt u Belgiji) te planirati maketu koja je dugačka 16 metara.
Maketa je prvi puta javnosti prikazana Intermodellbau 2014u Dortmundu, Ivo Schraepen se zove autor.
Svi objekti su ručni rad prema stvarnima. Nešto više možete doznati na http://www.modellbahn-links.de/modellbahn/modellbahn-anlagen/25-gleisiger-bahnhof-ivo-schraepen/
 

Železničar

Poznati forumaš
Maketa stanice sa 25 koloseka.:cool_2:
Video sam ovu maketu uživo na više sajmova u Belgiji. Maketa je impozantna, i uprkos njenoj veličini cela je urađena do poslednjeg detalja i to kvalitetno (kontaktna mreža, signali, šine, objekti,...)
Ako je vidim sad početkom oktobra slikaću je.
 

1borna

Veteran foruma
Jedna zgodna okrugla maketica (služi kao reklama za jednu firmu) na Innotrains-u 2014
p9263403.jpg

I malo videa vožnji po američkim maketama
 

1borna

Veteran foruma
Yeah, na tome linku (slikama) se može satima pa i danima uživati, proučavati i učiti!
Čovjek si je podigao spomenik prije dolaska na svoju zadnju stanicu....
 

1borna

Veteran foruma
Pogledajte malo na http://www.modelleisenbahnanlage-stucki.ch/images/stories/Pano/Spur_1.html i kliknite na sliku pa šetajte uz veliku
maketu I spura u potkrovlju....
vt_startbild_Spur_1.jpg

Isto tako možete razgledati
vt_360_startbild_gtw.jpg

na linku http://www.modelleisenbahnanlage-stucki.ch/images/stories/Pano/GTW_Zugkraft_Stucki.html
Jedan interesantan video je na http://www.modelleisenbahnanlage-stucki.ch/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=49
(neimade ga na Jubitu)
vt_360_startbild.jpg

Neobičnu maketu možete razgledati na linku http://www.modelleisenbahnanlage-stucki.ch/images/stories/Pano/P_Stucki_Combobox.html
ili je pogledati na Jubitu
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh