Avala - modeli

Mladen86

Novi član
Dali ce biti ova kola trestoran isti broj kao onaj od memoba-tillig? i dali set avala koji ponovo u katalogu ce biti novim ilim starim brojevima?

wiggum

Veteran foruma
Dali ce biti ova kola trestoran isti broj kao onaj od memoba-tillig? i dali set avala koji ponovo u katalogu ce biti novim ilim starim brojevima?
55074 iste numeracije, a za restoran teško da netko može reći jer je dio novog seta. Bilo bi logično da je on s novom numeracijom, pošto je kao singl model izašao kao Memobina posebna narudžba.

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
ACME cijene javi otprilike mjesec dana prije izlazka. Sve do tada su špekulacije. 3 delni set je sada oko 236 EUR sad slobodno računajte...

Gorchi

Veteran foruma
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
ACME kaže, da cijena za reprint 55074 Avale ne smije biti manja od 317 EUR a za drugi set 55310 ne manja od 239 EUR. Evo fotografija od tih setova.

AC55074_01.jpg

Na lijevi je original od pre nekoliko godina, na desnoj je novi set.

AC55310_01.jpg

AC55310_02.jpg

AC55310_03.jpg

AC55310_04.jpg

Sky

Supporter (2016)
Supporter 2020
Supporter 2023

damir661

Veteran foruma
Zanimljivo je i da ovaj sadašnji u setu, nema na vratima logo "Avale", kao što je imao Memobin model.
Na originalnim fotkama, ga isto nije bilo.

Sad, preostaje još jedna 441 :cool_2::cool:

• Like
Reactions: Mon

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
Verovatno je ljudima dosadilo da slikaju iste Z1 vagone koji su izlazili od SZ, HZ i JZ, samo u razlicitoj boji. Drugo, da nisu svi preuzeli svoje JZ Mimare koji su narucili. Mislim da je ovo kraj svih Gosinih Z1 vagona, ali se potajno nadam da ce ACME izbaciti za neku godinu i Z1 iz IC 314/315 Avale, koji su 90% slicni vagonima Mimare :molitva.

Sad verujem da svi cekamo Gosine Y vagone klopa
(Post/citat je iz teme o Mimari.. )
Moze li mi ovo netko objasniti koji vagoni Mimare su 90% identnicni vagonima Avale?

Posto ja neznam.ama bas nis o ovom osim prebrojat prozore?
Objasnim sto me.zanima?

• Like
Reactions: Mon

nik

Veteran foruma
(Post/citat je iz teme o Mimari.. )
Moze li mi ovo netko objasniti koji vagoni Mimare su 90% identnicni vagonima Avale?

Posto ja neznam.ama bas nis o ovom osim prebrojat prozore?
Objasnim sto me.zanima?
Z1 vagoni od Mimare samo postoljima i osnovnim dimenzijama odgovaraju Z1 vagonima od Avale. Za ove druge potrebni su praktički potpuno novi alati (karoserija, prozori, ispodpodna oprema) s tim da se kod njih razlikuju karoserije 1. i 2. razreda pa onda sa restoranom imamo ukupno 3 tipa vagona koji su svi različiti od Mimarina 2 tipa (paše poneka prozorska traka i nešto interijera a sve drugo se treba napraviti nanovo).

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
Sto bi znacilo ustvari i neodgovaraju..

Po slikama mi se tako (kao laiku i cinilo)
Imao sam neki ludu ideju ..kao kupim Avalu pa nek stoji..ujedno kupovinom podrzati ACME jer su se usudili reizati neki set..a u nekoj buducnosti nekada ih preraditi na HZ..

Al sto bi Džordž rekao.. "dakle p... ga"..
Mada sam.u startu znao da je avantura besmislena... nego me sinoc ovaj post poljulja..

Inace imam tu netirkiznu JZ Mimaru .. nju svakako nebi raskopavao.. kaci mi se na pocetak peroda koji mene interesira.. a imam i HZ tirkiznu postavu.. pa vec taj dio imam.pokriven... pa.trazim donatore za rusiti..iako neznam.koje bi moga uopce.. jer se gubim u onim .. bee,bt.,al. Wmrodmpne oznakama :)
U svakom slucaju @nik hvala za info

nik

Veteran foruma
Sto bi znacilo ustvari i neodgovaraju..

Po slikama mi se tako (kao laiku i cinilo)
Imao sam neki ludu ideju ..kao kupim Avalu pa nek stoji..ujedno kupovinom podrzati ACME jer su se usudili reizati neki set..a u nekoj buducnosti nekada ih preraditi na HZ..

Al sto bi Džordž rekao.. "dakle p... ga"..
Mada sam.u startu znao da je avantura besmislena... nego me sinoc ovaj post poljulja..

Inace imam tu netirkiznu JZ Mimaru .. nju svakako nebi raskopavao.. kaci mi se na pocetak peroda koji mene interesira.. a imam i HZ tirkiznu postavu.. pa vec taj dio imam.pokriven... pa.trazim donatore za rusiti..iako neznam.koje bi moga uopce.. jer se gubim u onim .. bee,bt.,al. Wmrodmpne oznakama :)
U svakom slucaju @nik hvala za info
Ali si 'promašio' kupiti Mostar-Dalmaciju...
:fp:

Sky

Supporter (2016)
Supporter 2020
Supporter 2023
Zanimljivo je i da ovaj sadašnji u setu, nema na vratima logo "Avale", kao što je imao Memobin model.
Na originalnim fotkama, ga isto nije bilo.

Sad, preostaje još jedna 441 :cool_2::cool:
Kada smo kod restorana iz ovog zadnjeg seta Avale i postoljima sa kardanima, ti kardani znaju prilikom zakretanja postolja, zapinjati za ovu malu crnu pravokutnu izbočinu na fremu vagona (barem je tako kod mene). Te izbočine se odstrane (ili barem malo skrate), budući da nisu postojale niti na pravom vagonu.

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh