Donacije

Didy

 
Osoblje foruma
#1
Poštovani članovi,

Danas smo dodali (u desni stupac) PayPal dugme, putem kojeg mozete, ako to želite, donirati iznos po želji forumu (i portalu) malezeljeznice.net

Odlučili smo se na dodavanje navedenog dugmeta iz razloga što vjerujemo da među vama ima onih koji bi bili spremni donirati par eura (iznos je potpuno proizvoljan) jednom ili godišnje i na taj način omogučiti nastavak rada malih zeljeznica kao i u proteklih 9 godina.

Do sada nismo tražili donacije, ali sa porastom broja čalanova i sadržaja na forumu, rastu i potrebe za više resursa i serverskih kapaciteta a samim tim i veće troškove održavanja istih. Proteklih 9 godina sve smo troškove finasirali iz dobrovoljnih donacija koje su bile ogranicene na administatorski tim te vas do sada nisomo “opterečavali” sa istim.

Zakupom većeg i “jačeg” servera, kupovinom komercijalne licence za forum + godišnja naknada za redovne update, godišnjim zakupom domene i druge sitnije troškove svake godine rastu i predstavljaju izazov prilikom pokrivanja istih od strane par ljudi iz administatorskog tima.

Da ne dužim previše, koncept donacija ste vjerovatno vidjeli i na drugim mijestima na internetu pa vam je vjerovatno i jasno o čemu se radi...

Za kraj bih još istaknuo nekoliko stvari:

  1. Donacije su dobrovoljne. U ovom trenutku donator nema nikakve beneficije u odnosu na članove “ne donatore”, osim oznake koja će biti dodana u njego profil i koja će označavati da je osoba donirala sredstva za forum.
  2. Zbog tehničkih zavrzala, nismo u mogučnosti prikazati dugme “Donate” već “Pay now”, te će te prilikom klika na to dugme trebati upisati ručno iznos koji želite donirati.
  3. Donacije mogu biti jednokratne ili ako to želite možete donirati više puta tokom godine.
  4. Sredstva koja donirate iskoristiti će se isključivo za finansiranje rada foruma i portala;

Donacije iz EU pomoću IBAN i BIC
Kolege iz EU koji koji imaju želju da doniraju a kojima je jednostavnije da to urade direktnim transferom uz pomoć IBAN-a i BIC-a
mogu da to urade šaljući donaciju na dolenavedeni račun sa obaveznom naznakom:
"Donacija za Male željeznice + vaš nick na forumu"

Primaoc: Dragan V.
IBAN: SE25 9150 0000 0915 9722 2951
BIC: SKIASESS
Banka (ukoliko treba): Skandiabanken, Sweden


Ako imate još neko pitanje ili nejasnoću, slobodno se javite.
 

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
#7
Potpuno ste u pravu svako ko se ovde oglasava za prodaju treba dati neki novac,kako je neko zamislio da prodaje negde nesto bez ikakve nadoknade..nikada mi nije bilo jasno..ali ok..
i oni clanovi koji su ovde aktivni..ako zele da forum opstane....
;):palac_gore:
Nema ti sad druge nego da i ti doniraš :) bez obzira na motive i razloge...
po onoj narodnoj američkoj........lead by example... :) :)
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
#12
Ima nas toliko na forumu da svako donira po 1 euro ili 2 i imacemo uvek novaca za odrzavanje..mislim da to nije neka cifra i da svako to moze da odvoji za nas forum! Kao sto Didy pomenu..nista nije obavezno da se donira ali bi bilo lepo!
 

Didy

 
Osoblje foruma
#13
Hvala svima na uplatama do sada ;)

Samo bih jos napomenuo, ako je vasa PayPal email adresa drugacija od one koju koristite na forumu i ako kroz par sati od uplate ne vidite pored vaseg imena zeleni baner "Supporter - Donator (2016)" molim Vas da mi javite putem pp ili emaila kako bi vas evidentirali. Za sada sam uspjesno pronasao sve koji su uplatili. Ne znam da li negdje prilikom uplate ima kakvo polje za komentar ili poruku, pa ako ima i tu mozete upisati nick.
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
#18
Hahaha taman posla celu platu...nego nemam sad nista para a W evo trazi za cigare pa treba i meni jedna mala donacija:hihihi:
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh