GP 18 - objekti, ručni rad

GP 18

Član foruma
#1
Pre par meseci sam definitivno prelomio ulazim u avanturu izrade moje prve makete biće dimenzija 2,4x1,2. kupio šine i par lokomotiva Mehana i naravno neizbežne vagone. Lutao sam izvesno vreme da li da pravim ili kupim makete stanica,zgrada, drveća i sličnog i odlucio hocu da probam da napravim jednu veliku centralnu stanicu i par manjih. Posto je stanica Požarevac nezanimljiva arhitektonski a slike stare stanice po kojima sam mogao da radim maketu nisam nasao odlučio sam da napravim miks nekih od naših železničkih stanica kao što su Kraljevo, Knjazevac, Mala Krsna, Mala Ivanca. Dosađivao staničnim radnicima da mi uzmu neke dimenzije maltretirao neke prijatelje i napokon uspeo.Prosudite sami jesam li u tome uspeo.
 

Attachments

Pejc

Veteran foruma
#4
Pozdrav kolega, dobar početak :)
Interesuje me da li su stanice ručni rad ili ih je sekla mašina.
 

GP 18

Član foruma
#5
Pejc stanica je 100% rucni rad. Za izradu velike mi je trebalo preko 80 sati a za Malu Krsnu 45sati efektivnog rada. Tu ne racunam snimanje zgrade, crtanje, i bezbroj telefonskih razgovora sa stanicnim radnicima:help: nadam se da cu do vikenda zavrsiti maketu jedne zgradu. Okacio sam je na sajtu http://www.railserbia.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=5971 gotovu recimo 95% kad je kompletno zavrsim bice i ovde slike sigurno.

Hvala VRadek ovo je pocetak
 

Mon

 
Osoblje foruma
#7
Gde pronalazis ideje za objekte GP18 (ovaj zadni na primer)?
Mislim, jel imas prototipe u komsiluku ili masta radi? ;)
 

GP 18

Član foruma
#8
Nasao sam na sjtu nekog ruskog arhitekte koji projektuje vile za bogataše sliku i sa nje skidam dimenzije nakon čega odlucujem od kog cu je materijala raditi i eto to je u globalu to.Nakon brvnare pocinjem da radim sve ovo što sam radio do sada ali u N skali (stanice,vilu,brvnaru). Biće zanimljivo staviti jednu pored druge velikog brata i njegovog blizanca u N skali.
 

GP 18

Član foruma
#10
Hvala:) ,
Samo polako malo vezbe i strpljenja i ruka posle nekog vremena ide sama veruj mi. Ja sam mislio da to nikada necu uspeti da uradim pa evo. Nadam se da cu za vikend zavrsiti brvnaru pa eto malo ideja da pocnes i ti sa stvaralastvom.
Pozdrav
 

GP 18

Član foruma
#12
Kao sto sam i obećao brvnara je gotova danas i evo slika. Nego prelomio sam prelazim iz HO u N skalu tako da ce svi budući objekti koje budem radio biti u toj razmeri. Ovih dana biće i prvi objekat gotov a to je stanica sa pocetka teme ali u novoj razmeri (N) bice zanimljivo igrati se.
 

Attachments

GP 18

Član foruma
#14
Uskoro ce biti gotova Vila u N varijanti zezaju me ograde jer moram da nadjem resenje posto je mnogo sitno. A crtam i jednu novu kucu zanimljive konstrukcije
 

GP 18

Član foruma
#18
Gotova maketa kuce uspeo sam da nadjem malo vremena i evo rezultata.:bolestan Zurio sam da je sto pre zavrsim ima sitne nedostatke ali resicu to ovih dana;) . A medju slikama će biti i sledeća maketa koju radim. Trenutno je crtam
 

Attachments

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh