PRAVILA FORUMA

Status
Not open for further replies.

NClight

Hybernated
#1
Dobrodošli na forum malezeljeznice.net !

Molimo Vas da se upoznate sa osnovnim pravilima kako bi sebi i ostalim članovima omogućili ugodan rad i druženje.

Popunjavanjem i slanjem registracijskog formulara potvrđujete da se slažete sa svim pravilima i uslovima koji se nalaze u ovom dokumentu, te Vam predlažemo da prvo pročitate cijeli dokument prije registracije.

Kodeks ponašanja
Forum je namijenjen svim korisnicima, bez obzira na razlike prema nacionalnoj, vjerskoj, religijskoj, jezičnoj, spolnoj, političkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti ili opredjeljenosti.

Na Forumu vlada Nulta 3P tolerancija: najstrožije je zabranjeno postiranje Pornografije, Politike i Privatnih konflikta članova.
Postovi sa takvom sadržinom će biti automatski brisani bez prethodnog upozorenja, a korisnici riskiraju i kaznu!

Također, na Forumu nije dozvoljeno isticanje, lobiranje, reklamiranje ili pisanje o vjeri, religiji, spolnoj ili drugoj osobnoj/ličnoj opredjeljenosti, a koja može dovesti ili dovodi do konflikta članova-korisnika.

Svi korisnici dužni su voditi pristojnu, argumentiranu, kulturnu i civiliziranu komunikaciju.

Psovke, pogrdni izrazi upućeni korisnicima i bilo koji oblik osobnog/ličnog vrijeđanja korisnika na bilo kojoj osnovi nije dozvoljen i biti će sankcioniran.

Zlonamjerno pisanje o trećim licima u cilju nanošenja štete istim i namjerno davanje krivih informacija nisu u skladu sa kodeksom ponašanja ovog foruma i biti će najstrože sankcionirani.

Također se mole članovi da ne spamaju bilo na forumu ili preko PP drugim članovima.

Jezik i pismo
Malezeljeznice.net su zamišljene kao regionalna - virtualna zajednica željezničkih modelara te prema tome komunikacija na stranici i forumu je dozvoljena na bilo kojem od slijedećih jezika (abecednim redom): Bosanskom, Crnogorskom, Hrvatskom, Makedonskom, Slovenskom, Srpskom, te na Engleskom i Njemačkom jeziku za strane korisnike.

Sva tekstualna komunikacija dozvoljena je isključivo na Latiničnom pismu.

Uputstva uz prevođenje i neprevođenje tekstova na stranim jezicima (engleski, njemački, talijanski...) koji se koriste u raspravama, nalaze se na slijedećem linku (KLIK).

Skretanje sa teme (Off-topic / O.T.)
Skretanje sa teme je dozvoljeno u manjoj mjeri, kako bi se omogućila normalna i jednostavna komunikacija.

Sve poruke/postovi koji skreću u većoj mjeri sa teme, ili omogućavaju otvaranje nove teme biti će kopirani i/ili premješteni u novu temu i/ili će tema biti podijeljena od strane moderatora ili administratora foruma.
Korisnici i autori tema ili poruka mogu zatražiti dijeljenje teme.
Poruke ili teme koje nemaju veze sa željezničkim modelarstvom ili maketarstvom te one koje se ne uklapaju u koncepciju foruma/podforuma u kojem su objavljene biti će obrađene, premještene ili u kranjem slučaju brisane od strane moderatora i administratora.

Odgovornost
Vlasnik, članovi administratorsko - moderatorskog tima te autori članaka i tekstova ne snose odgovornost za bilo kakvu povredu, materijalnu (i/ili mentalnu) štetu, kvar ili neku drugu neželjenu posljedicu nastalu kao rezultat izvođenja radnji ili uputa pronađenih u materijalima objavljenim na forumu malezeljeznice.net

Učlanjenjem na forum Korisnik se obvezuje da neće na koji bilo koji način štetiti Forumu ili Portalu, drugim članovima i korisnicima ili timu koji održava Porta/Forum.

Sve sporove između članova, dužni su prvenstveno riješiti članovi međusobno. U slučaju neuspješnog mirenja ili rješavanja spora, administratori mogu miriti i/ili sankcionirati korisnike u sporu.
Svi članovi/korisnici, moderatori i administratori se obvezuju štiti prava svih korisnika Portala i Foruma.

Zabrana pristupa forumu - Ban
U slučaju nepridržavanja pravila i preporuka administratorsko-moderatorskog tima Foruma, namjernog onemogućavanja rada foruma ili ponavlja kršenja pravila korisniku može biti zabranjen pristup forumu na određeno vrijeme ili trajno (Ban).
Mjera zabrane pristupa donosi se na temelju prijave korisnika, moderatora ili administratora.
Zabranu pristupa donosi administrator.

Dodatna pravila za pojedine segmente rada foruma objavljena su ovdje :
Pojedini podforumi mogu imati dodatna ili izmjenjena pravila, takva pravila nalaze se na vrhu pregleda dotičnog podforuma.

Zahvaljujemo se na Vašem poštivanju pravila i preporuka Foruma malezeljeznice.net
 
Status
Not open for further replies.

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh