Preporuka za kupnju

SandmanRI

Novi član
Želim sinu za 6 roćkas kupiti neki start set ili nesto skompletirati. Ciljam na N mjerilo zbog skučenosti stana u kojem živi.

G. Branko bio je vrlo ljubazan i predložio Fleischmann N start set, 9316. Međutim, da li će se klinac od 6 godina moći samostalno poigrati time? Naime, živi sa majkom i bakom, a znam da mu one to neće znati spojiti... ne bih volio da to bude promašen poklon...

i koliko su uopće robustni ti modeli.. hoće li izdržati barem neko vrijeme?
 

torrente

Poznati forumaš
pa ako je imalo pazljiv izdrzace puno, jedino koliko vidim ljestvice na cisterni su vec otpisane ;)

btw. slicnost izmedju zenskih grudi i modela vozova? namjenjeno za djecu ali se tate igraju >:D:
 

Didy

 
Osoblje foruma
torrente kaže:
pa ako je imalo pazljiv izdrzace puno, jedino koliko vidim ljestvice na cisterni su vec otpisane ;)
Mislim da niti jedan model (ili starter set) u danasnje vrijeme ne moze prezivjeti vise od par sedmica kod djece mladje od 10-12 godina. naravno ima izuzetaka , pogotova ako je jos neko od roditelja modelar pa onda se vise pazi ali uglavnom su ti modeli shvaceni bas kao i svaka druga igracka, a sam pogled na autice i kamione pokazuje koliko se oni cuvaju.

Tako da mislim da je mehano starter idealan poklon koji se moze zrtvovati za razvaljivanje (puno bolje nego da to bude npr. Roco ;) ) a makar ce koliko toliko probuditi interes za modelarstvo kod djeteta pa ce kasnije doci vrijeme za nesto ozbiljnije.
 

SandmanRI

Novi član
Diddy, potpuno si u pravu... kad se malo prisjetim, i ja sam par start setova uništio dok se nisam ozbiljnije zainteresirao (u kasnijem pubertetu). Tada mi je bilo žao... onda sam izvodio kojekakve pokušaje spašavanja i reparature...
 

Wile E Coyote

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Držim da je najbolje da klincu kupiš neki set baš igračku na baterije i da ga tako barem navučeš na vlakove. Maloj djeci potpuno je svejedno koje je mjerilo i kako to radi. Raskopat će ga čim nitko ne bude gledao, pa onda kupiti nešto što košta, a što je osjetljivo na manipulaciju...ne znam baš...ti odluči. Ukoliko želiš da se bavi modelarstvom, moraš još malo pričekati dok ne "dozori".

Bok.
 

SandmanRI

Novi član
probaj mu to ti objasniti... već je potrošio jedno dva ona kineska plastičnjaka što sviraju kojekakve melodije... kuži on vrlo dobro razliku... on hoće "pravi vlakić"...
 

Thommo

 
Osoblje foruma
>:D: Mehano set od 300-400kn trebao bi mu biti pravi vlakić! ;)

Ti jeftiniji modeli i jesu malo robusniji, nemaju toliko detalja po sebi, pa će duže preživjeti djetetovu ruku! :D
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh