Preporuka za kupnju

#1
Želim sinu za 6 roćkas kupiti neki start set ili nesto skompletirati. Ciljam na N mjerilo zbog skučenosti stana u kojem živi.

G. Branko bio je vrlo ljubazan i predložio Fleischmann N start set, 9316. Međutim, da li će se klinac od 6 godina moći samostalno poigrati time? Naime, živi sa majkom i bakom, a znam da mu one to neće znati spojiti... ne bih volio da to bude promašen poklon...

i koliko su uopće robustni ti modeli.. hoće li izdržati barem neko vrijeme?
 

torrente

Poznati forumaš
#4
pa ako je imalo pazljiv izdrzace puno, jedino koliko vidim ljestvice na cisterni su vec otpisane ;)

btw. slicnost izmedju zenskih grudi i modela vozova? namjenjeno za djecu ali se tate igraju >:D:
 

Didy

 
Osoblje foruma
#5
torrente kaže:
pa ako je imalo pazljiv izdrzace puno, jedino koliko vidim ljestvice na cisterni su vec otpisane ;)
Mislim da niti jedan model (ili starter set) u danasnje vrijeme ne moze prezivjeti vise od par sedmica kod djece mladje od 10-12 godina. naravno ima izuzetaka , pogotova ako je jos neko od roditelja modelar pa onda se vise pazi ali uglavnom su ti modeli shvaceni bas kao i svaka druga igracka, a sam pogled na autice i kamione pokazuje koliko se oni cuvaju.

Tako da mislim da je mehano starter idealan poklon koji se moze zrtvovati za razvaljivanje (puno bolje nego da to bude npr. Roco ;) ) a makar ce koliko toliko probuditi interes za modelarstvo kod djeteta pa ce kasnije doci vrijeme za nesto ozbiljnije.
 
#6
Diddy, potpuno si u pravu... kad se malo prisjetim, i ja sam par start setova uništio dok se nisam ozbiljnije zainteresirao (u kasnijem pubertetu). Tada mi je bilo žao... onda sam izvodio kojekakve pokušaje spašavanja i reparature...
 

Wile E Coyote

Poznati forumaš
Supporter (2016)
#7
Držim da je najbolje da klincu kupiš neki set baš igračku na baterije i da ga tako barem navučeš na vlakove. Maloj djeci potpuno je svejedno koje je mjerilo i kako to radi. Raskopat će ga čim nitko ne bude gledao, pa onda kupiti nešto što košta, a što je osjetljivo na manipulaciju...ne znam baš...ti odluči. Ukoliko želiš da se bavi modelarstvom, moraš još malo pričekati dok ne "dozori".

Bok.
 
#8
probaj mu to ti objasniti... već je potrošio jedno dva ona kineska plastičnjaka što sviraju kojekakve melodije... kuži on vrlo dobro razliku... on hoće "pravi vlakić"...
 

Thommo

 
Osoblje foruma
#9
>:D: Mehano set od 300-400kn trebao bi mu biti pravi vlakić! ;)

Ti jeftiniji modeli i jesu malo robusniji, nemaju toliko detalja po sebi, pa će duže preživjeti djetetovu ruku! :D
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh