Promotivna lokomotiva - Malezeljeznice.net

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Smije li ju se prodati preko e-bay (a)? :cool:
Neki kolege koji prisvojavaju tuđe modele jako vole laprdati o tom e-bayu pa samo pitam? :vrag3:
hahaha već je jednom bilo objava na ebayu :_)


Možda opet stigne u Rijeku.... upravo su u tijeku pregovori da se u Rijeci u Toweru Centru izloži velika maketa. Ali o tome nešto kasnije heheh
 

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Budući da ima tu ponešto "egzotične" elektronike, ima li netko već iskustva sa security pregledom prilikom ulaska u avion?
Nebi trebao biti problem. Najbolje ju je chekirati u prtljazi do kraja.

Ako ju zelis nositi u ručnoj prtljazi pripremi dodatnih 45min vremena prije boardinga. Odmah ju kod skeniranje stavi u plastičnu kutiju pored laptopa. Jedino što ćeš najvjerojatnije svaki put morati ići na se sempliranje eksploziva što traje minimalno par minuta ovisi o gužvi. I što ćeš ju morati svaki put otvoriti.

Ako te kojim slučajem odbiju na ručnoj prtljazi scurity chek (kao ne možeš s njom u avion zbog blablabla) onda izađi van (na što imaš pravo isprobao sam to dosta puta). otiđi ponovo na check-in šalteri i, zatraži svoju prtljagu nazad, stavi loksu u prtljagu i chekiraj ju do kraja i vrati se na scurity check. Malo ce popiz. ali kako ti nemaš drugog izbora nemaju ni oni.

Ako nemaš check-in prtljagu onda ju nemoj nositi jer ćeš ju morati ostaviti ako te s njom ne puste u avion.

Postoji i treća fora da kod chekiranja opišeš problem i onda oni mogu ali i ne moraju preuzeti loksu koja onda ide specijalnim putem. Isto sam to osobno isprobao
 

Zoran_ST

Član foruma
Supporter (2018)
Supporter (2019)
Hvala @Kameni na iscrpnom odgovoru!

Iako sve to već znam, jer imam dosta iskustva s avionima, zapravo me zanimalo kako bi kontrola prtljage reagirala na ovu lokomotivicu, baš zbog elektronike koja se nalazi u njoj. Kako bilo, neću riskirati s ručnom prtljagom nego ću je uredno predati u check-in prtljazi upravo zbog mogućeg
... ne možeš s njom u avion zbog blablabla...
Ako i prođe na prvom ukrcaju, moguće je da zapne na nekom drugom aerodromu prilikom ukrcaja u sljedeći avion.
 

Ozza

Novi član
Moje iskustvo sa kontrolom bilo je zanimljivo. Prilikom poslednje posjete Berlina, samnom su na povratku kuči otišle tri lokomotive. Uopšte nije bilo nikakvih problema iako sam sve stavio u ručno prtljagu. Problem je jedino bio sa tekučinom za generiranje dima, pošto je dozvoljeno 100ml, a moja bočica je bila od 200ml.
 

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
Ja sam iz berlina isto letio i u rucnoj prtljagu je bila lokomotova s dekoderima i dva vagona s dekoderima za osvjetljenje..i niko nista nije pito.. a ocekivao sam da barem zatraze da otvorim i pokazem sta je to ..al nista :)
 

Mon

 
Osoblje foruma
Generalno, na osnovu mog iskustva:
ukoliko je iza pulta i skenera novajlija na poslu - "nadrljali" ste, prekontrolisaće vam i četkicu za zube;
ukoliko je to stara, iskusna kvrga, proći će te kao da uopšte nemate prtljagu.
:dada:
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh