Umjetna voda - imitacija

#1
Jako bi htio na svojoj maketi jezero ili potok i na youtubeu sam vidio neku umjetnu vodu u nekoj tubi koja se stvrdne, pa me zanima jel zna netko gdje to ima za nabavit???? HITNOOO!!!
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
#2
jel postoji vec POST o izradi vode na forumu jer i mene interesuje kako da izradim vodu?
Ako ne postoji neka neko napise nesto o svojim iskustvima,imam jednu reku koja je bez vode jer ne znam kako izraditi vodu HAND MADE!
 

1borna

Veteran foruma
#3
Razmaži drvofix većim a može i rjeđim kistom debelo i gusto preko pvc folije i pusti da se osuši. Drugi dan će premaz postati proziran poput vode, a možeš ga polako i pažljivo odlijepiti od folije. Na maketi korito potoka ili jezera oboji u zeleno, plavo ili koju drugu željenu boju te preko toga kad se boja osuši (dovoljna i tempera) zalijepi "vodu"(opet drvofixom, rijeđim i na tanko. Slikaj radove i javi nam rezultat! Možeš tako raditi i vodopade, a i sama "voda" se može unaprijed malo kolorirati.

Možeš se i poigrati sa bezbojnim- transparentnim silikonom, ako te ne zadovolji drvofix. Bezbojni lak je također pogodan za izvedbu vode, ali kod većih i "mirnih" površina. No drvofix je najjeftinija varijanta a kad se uvježbaš dobit ćeš uvjerljiv izgled.
 
Last edited by a moderator:

vlatx

Član foruma
#4
Evo mojeg prvog pokušaja imitiranja vodene površine. Ovo je tek proba pa nije sve napravljeno kako treba ali mi za sada izgleda ok. Koristio sam prozirni silikon, tamno plavu, svjetlo plavu (koja se jako slabo vidi) i bijelu temperu. Brodica je neka priručna tek toliko da se ima s čime raditi.


Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh