Youtube - zanimljive makete, diorame, modeli

Lukson

Član foruma

Jedan je Youtuber koji se bavi modelarstvom napravio prilog od 14 videa u kojem objašnjava kako napraviti niskobudžetnu maketu malih dimenzija (za pod krevet ili na ormar (1×2 metra). Naglasak je bio na realistici prikazanog i moram reći da je u tome stvarno i uspio. Videi su kratki i puni savjeta oko raznih modelarskih pitanja. Tema su američke željeznice pa ako neki "amer" ima vremena nek pogleda. Ovo je prvi video
 

Lukson

Član foruma
Zatim se iz videa u video postepeno gradira, u ovom je nabava šinskog materijala i voznog parka. (Niskobudžetnog, naravno kako autor inzistira.)
Objekti i track-planning iz plana u djelo. Da ne stavljam svaki video, svi su poredani u playlistu na njegovom kanalu. Pogledao sam svih 14 videa, jako zanimljivo što sve ljudska ruka i inteligentan mozak mogu napraviti.
 

Martin

Poznati forumaš
Pa, na više mjesta (milsim, barem 4) se vidi kako skretnica na koju vlak nailazi nije dobro prebačena.....a vlak ju mirno pređe....
To, recimo, na Peco skretnicama (ako se ne izvade one feder žabice) nije moguće, jezičak je pretvrd, vlak iskače....
Na većini drugih isto prolazi, ali, nisam znao da i na Marklinu tako lako ide.....
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh