EMV JZ 412/416 u HO razmeri (samogradnja)

ciba1988

Član foruma
Pozdrav svima, vec duze vreme pokusavam tehnikom ecovanja da napravim EMV 412. Bilo je raznih pokusaja, da oplatu motornih kola napravim iz dva i vise dela sto mi je polazilo za rukom ali prilikom spajanja bilo bi mi jako tesko da to sve bude u idealnoj ravni. Pa sam nakon toga 3 ili 4 meseca pokusavao da iz jednog dela dobijem stranice i krov. Sto sam na kraju i uspeo. Svaka kritika je dobrodosla, treba mi mala pomoc oko izrade ostatka. Po nekom pravilu se kuca gradi od temelja ka krovu pa tako i model ali u mom slucaju je obrnuto. Mozda sam pogresio ali to ce vreme pokazati ili neko daleko iskusniji od mene u samogradnji modela. Izvinjavam se na kvalitetu slika ali cim dodjem u posed kvalitetnijeg aparata postavicu nove slike.
PWP_20160408_21_17_17_Pro.jpg WP_20160408_21_17_17_Pro.jpg WP_20160408_21_17_53_Pro.jpg WP_20160408_21_18_48_Pro.jpg
 

Mon

 
Osoblje foruma
Sve mi se čini da smo jednom imali temu o Gorbačovu... :hmmm:

U svakom slučaju hrabar poduhvat kolega Ciba :respect:, nadam se da ćeš kad-tad da ga završiš.
Jedina sugestija koja meni za sada pada na pamet je da nekako stupiš u kontakt sa nekim preko litvanskih/ruskih foruma da dobiješ neku korisnu informaciju.
Primer, moglo bi se možda podvozje RVR DR1 preraditi/doraditi da bi odgovaralo JŽ modelu?
http://diorama.ucoz.net/forum/26-296-1
.
 

ciba1988

Član foruma
Hvala Mon, ja se nadam da cu ubrzo izraditi motorna kola, prikolica je daleko prostija za izradu, zakoseni deo krova iznad upravljacnice cu praviti tako sto cu izraditi alat na CNC-u za presovanje mesinga i time dobiti savrseni deo zajedno sa reflektorom. Nacrt alata je gotov jos da se izvrse par izmena na njemu i trebalo bi do kraja iduce nedelje dati alatnicaru na izradu. :D Sutra cu nastaviti s ecovanjem. :)
 

Mon

 
Osoblje foruma
Samo napred onda! :palac_gore:
I ne zaboravi da nas informišeš kako napreduju radovi. :fotic:
.
 

ciba1988

Član foruma
Ako mislis na zakosenost stranica pod oznakom A cini ti se, jer sam proveo jedan ceo dan u depou na premeravanju kako ne bih negde pogresio. A pod oznakom B su sami coskovi koji su podlozni blagom turpijanju. :D Mada videcemo kada sklopim ceo prednji deo, onda ako mi se ne dopadne nesto to se da promeniti.
WP_20160410_20_03_04_Pro.jpg
 

Davor

Veteran foruma
Mislim da kosinu čela kabine iz profila. Nisam siguran da li je optička varka ili treba da bude malo zakošenije.

index.php
 

ciba1988

Član foruma
Aha, to je osteceni deo. Tu fali spic koji je kao i na gornjem profilu boka. Ako se malo zagledas videces da fali deo. To cu popraviti dok budem lemio.Ali ima tu i opticke varke jer je sada sve u ravni. Kada se taj deo kod upravljacnice uvuce ka sredini dobice se veci nagib. Inace ovo je prvi komad ali na sledecem ce biti bolje.
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh