GOŠA Y: D i Post vagoni

Stanley

Poznati forumaš
Goša Y poštanski vagon u Zagrebu u drugoj polovici 80-ih. Vagon nema uzdužnu žutu crtu kao što je uobičajeno na beogradskim a čini mi se da je broj 4xx pa bi mogao biti sarajevski. Ne znam da li su uopće ovaj tip vagona imali drugi osim Bd i Sa (plus Grčka i Poljska); Lb i Zg nisu
Ne znam je li PTT Sarajevo imalo Gošine vagone (mislim da nije), ali ovo definitivno nije sarajevski vagon.
Putujuća pošta 716XX Sarajevo - Zagreb i obratno prometovala je noću (viđao sam isključivo Gredeljeve vagone). Sudeći po sjenama ovo nije noćni vlak, već neki dnevni međunarodni. PTT Beograd je držalo međunarodne putujuće pošte 116XX Beograd - Jesenice i 116XX Beograd - Sežana i samo na tim linijama su se Gošini poštanski vagoni mogli vidjeti u Zagrebu. Ovo je najvjerojatnije vagon PTT Beograd, a zašto nema žute crte ne bih znao reći.
Napominjem (bolje rečeno podsjećam, jer sam o tome već pisao u temi o poštanskim vagonima) da prve dvije brojke označavaju domicilni poštansko-prometni centar (71200 Sarajevo i 11200 Beograd), a brojka 6 označava putujuću poštu. Preostale dvije brojke predstavljaju konkretni broj linije. Svaka linija ima drugačiji broj, ali ih u ovom slučaju ne znam na pamet pa sam stavio XX.
Pokušao sam povećati sliku ne bih li vidio da piše neki korisni podatak (npr. domicilni poštansko-prometni centar), ali ne pomaže.
 

nik

Veteran foruma
Jedan beogradski Goša Y 51 72 00-50 751-8 (sa MD36 postoljima) u Münchenu 1990. (sa žutim natpisima i logom) a na sretini, preko žute crte, se lijepo vidi stari okrugli crno-žuti PTT logo.

http://www.drehscheibe-online.de/foren/read.php?17,5182680

Još beogradskih Goša Y u Beogradu (ovaj u prvom planu ima bijele natpise i logo).

http://www.panoramio.com/photo/30719521

I dva beogradska Goša Y (oba sa Wegmann postoljima) u Šapcu (lijevi ima žute natpise i logo a dresni bijele).

http://www.panoramio.com/photo/33187742


http://www.panoramio.com/photo/33187694


http://www.panoramio.com/photo/33187643
 

damir661

Veteran foruma
Da, ali su vozili kao prtljažni, probijeno im je čelo. Bilo ih je i u belo-plavoj boji.
Bili su i redovni u vozovima za Bar.
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh