JZ29, OBB58, BBO81

Gorchi

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
#7
Lijepo Velimire ali pitanje, zašto prednji kotač nije odvojen? Lokomotiva ima 5 osovina plus još ove spreda i ako imam dobar osječaj, lokomotiva neće voziti na R < 800 mm? I još jedno pitanje. Pošto je kotao savijen, jeli kotao ispred doma (prema prednjom kraju) napravljen u blagi konus? Ne vidim najbolje na slikama...
 

crhav

Aktivan član
#8
Da prvi mali kotac nije odvojen jer mislim da nece biti problema u zavojima iznad 600mm! Vidjet cu jer sam vec to probao na drugim modelima.
Najme, treci kotac nema ruba (kao na pravoj loksi..), drugi i cetvrti ce biti bez axialnog pomaka a prvi i peti ce ga imat.
Sto se tice konusa na boijleru on je dosta mali (prema nacrtima...) pa se onda dosta tesko vidi. Na gornjoj slici od 28 Nov. vidi se dio konusa.
 

nik

Veteran foruma
#10
Ne sviđa mi se ovaj vidljivi način učvršćivanja kotača na osovinu. Trebalo bi od jako tankog mesinganog lima izjetkati odgovarajuće kružiće sa udubljenom točkicom u sredini i kad je sve gotovo, a prije farbanja, nalijepiti na sredinu kotača. Samo treba paziti da budu točno u sredini inače će ružno izgledati kad se kotači okreću.
 

nik

Veteran foruma
#12
Otprilike da. Ali od tanjeg lima, većeg promjera i sa 'točkicom' u sredini. Da što više liči na pravi kotač.
 

crhav

Aktivan član
#15
Onu diskusiju sto vodimo pod "JDZ/JZ 1919-92 Parna vuca" o lokomotivi JZ29, bilo bi dobro uljuciti ovdje. Jer svako pitanje ili prijedlog dobro mi sluze u izradi modela.

Novosti..........................Dimnjak i parni dom su samo postavljeni i ne fiksirani!! Jos fali dom za pijesak.........

Velimir
 

Gorchi

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2019)
#20
Jeste, mnogo je lijepa ali ipak je meni dražja JŽ 28. Onaj rezervoar za zrak izgleda kao da je od lijevenog bijelog metala, jel imam pravo? Ko ga pravi?
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh