Konzerviranje i bojanje lišaja [Komentari]

  • Thread starter Info [Bot]
  • Datum prvog posta
I

Info [Bot]

Guest
Ova je tema vezana i služi isključivo za komentare teksta sa portala pod naslovom: Konzerviranje i bojanje lišaja
 

NClight

Hybernated
Glicerin (glicerol) se može nabaviti u apotekama i trgovinama koje imaju pribor za "uradi sam" izradu mirisnih ulja, masti, sapuna itd... koristi se u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji a također i kao tehnički glicerin a služi za mazanje gume i gumenih djelova (u malim količinama ga koriste avio modelari za modele pogonjene gumicom). Podvrsta je i jestivi glicerin ali malko je skuplji i teže ga se nalazi.
 

NClight

Hybernated
Bora Somborac kaže:
Zar se glicerin / glicerol ne koristi i kao eksploziv u kombinaciji sa nekim drugim hemikalijama?
O tome nećemo... osim ako ne želite dignuti maketu u zrak :puf: >:)
 

Didy

 
Osoblje foruma
Evo kapo je isprobao ovu metodu konzerviranja i bojanja a o njegovim iskustvima mozete pogledati u podforumu "Eureka". Bravo Kapo!
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
ja sam glicerin kupio u apoteci i nisam koristio boju za tkanine i ispalo je super mada ako zelite nijansirati lisajeve onda je potrebno ubaciti boju..
 

Didy

 
Osoblje foruma
Sto se tice glicerina, pronasao sam neki jeftini glicerin u prodavaonici auto kozmetike a sluzi za odledjivanje (valjda) brava na autu. Tako da i tu mozete potraziti glicerin.
 

Brojčile

Burlington Northern
Supporter (2016)
U apotekama je jeftinije i to dosta kada se uzima veca kolicina npr 1l sam ja platio oko 480din ili 35kn a 50ml kosta oko 6kn znaci dosta povoljnije na vece kolicine!
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh