Početna stranica na http://www.malezeljeznice.net/

vlatx

Član foruma
#1
Sad gledam početnu stranicu i zadnje ažurirane vijesti su iz 2016.
Ako se stranice već ne mogu ažurirati redovito možda bi bilo bolje postaviti neki uvodni tekst bez datuma ili slika (npr. slike modela sa naših prostora) ili nešto treće.
 

Mon

 
Osoblje foruma
#2
Kolega vlatx,
najbolje je portal "zaboraviti" jer još neko vreme nećemo moći uraditi nikakve promene na njemu.
Ali, zato nam Forum stoji na raspolaganju 24 sata. :palac_gore:
.
 

vlatx

Član foruma
#3
Meni je tamo i dalje zanimljivo pročitati tekstove pogotovo što su uvijek na istom mjestu.
Kada nešto zaboravim otiđem tamo provjeriti.
Nadam se da će portal uskoro opet biti dostupan i da će se moći osvježiti novim tekstovima i informacijama:)
 
Sviđa mi se: sase

Didy

 
Osoblje foruma
#4
Meni je tamo i dalje zanimljivo pročitati tekstove pogotovo što su uvijek na istom mjestu.
Kada nešto zaboravim otiđem tamo provjeriti.
Nadam se da će portal uskoro opet biti dostupan i da će se moći osvježiti novim tekstovima i informacijama:)
Ja kad sam startao sa malim zeljeznicama sam imao volju i zelju da portal bude aktivan i da bude podjedanko vazan kao i forum. Ja sam uvijek smatrao da je portal puno prakticniji za pretrazivanje sadrzaja i "ucenje" nego je to forum (gdje popularne teme koje sadrze korisne stvari vrlo cesto imaju po 50+ stranica, a sto pronalazk sadrzaja kasnije cini nemogucim).
Ali ubrzo sam shvatio da ja sam portal ne mogu odrzavati jer nemam dovoljno znanja i iskustva za kreiranje sadrzaja. Pokusali smo par puta portal oziviti sa ljudima koji su stvarli sadrzaje, ali sve je to bilo kratkog daha tj. vrlo brzo su autori odustajali i tako je sve nekako stalo 2016.g, od kada vise nismo portalu posvecivali neku paznju...

Portal nismo "ubili" ali bez osobe odnosno osoba koje bi stvarale sadrzaj za portal, on ne moze niti biti aktivan. Tako da evo ovaj moj post mozete shvatiti i kao poziv ako medju clanovima foruma ima ljudi koji bi zeljeli da objavljuju nesto na portalu, neka mi se jave.

Ja kao tehnicka podrska mogu portal modernizovati tako sto bi koristili neki od modernih CMS-ova (tipa wordpress-a), ali taj dio je najlakse rijesiti.
 

Domagoj

Aktivan član
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
#5
Pa ajmo se dogovoriti da probamo to malo oživiti. Napravimo listu tema i vidimo ima li zainteresiranih koji bi pisali o tome.
Sam proces pisanja može trajati koliko god dugo treba, ali ako se zna da netko piše na neku temu već je to korak.
Potencijalnih tema ima na pretek.
 

Davor

Veteran foruma
#6
Osećam se pomalo nenamerno prozvanim... Izvestan period bio sam zadužen za portal. Moja ideja je bila da pratim događanja u našem hobiju (novitete, sajmove i sl.) a da ostatak portala popunjavam sadržajem foruma (probrane slike naših maketa, kolekcija, ideja za makete). Za pisanje recenzija nisam dovoljno kompetentan a par upita za pomoć se završilo sa načelnim obećanjem. Zahvalio bih se onima koji su stvarno napisali recenzije i poslali ih.
Istovremeno sam obavljao i poslove moderatora podforuma "Modeli" koji je nekako i najaktivniji.

Međutim zbog privatnih obaveza i obima moderatorskog posla zapostavio sam portal a uskoro sam zapostavio i hobi.
Odluka da se povučem iz svega bila je dobar potez jer sam se okrenuo stvaranju svoje kolekcije koja je od tada dobila neki oblik, smisao i suštinu.

Iskreno se nadam da će portal "oživeti". :)
 

Didy

 
Osoblje foruma
#7
Ma ne @Davor nisam mislio ni na koga konkretno, tako da stvarno ne bih volio da mislis da sam nesto umotano htio tebe okriviti za stanje na portalu.... Jednostavno stvari su se tako dogodile i to je to. Tebi u svakom slucaju hvala za dosadasnji doprinos :respect:
 

vlatx

Član foruma
#9
Super ipak se stvari mogu pokrenuti na bolje.
Jel možda netko ima neki priručnik za početnike koji bi se mogao staviti na prvu stranu i gdje bi se mogle dobiti prve informacije:)
Isto tako bilo bi dobro i onu odličnu bazu s modelima malo osvježiti kao i staviti neke informacije koji bi se modeli mogli preraditi u naše. Naravno i mala škola modelarstvo u slikama bi bila odlična. Zamolio bih iskusne da se ne srame nešto napisati i pokazati svojih ruku djelo i naravno kako se što može napraviti. Nama friskima svaka informacija puno vrijedi:)
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh