Portal i baza domacih modela- 05.2020

Didy

 
Osoblje foruma
Iskoristio sam ovaj usporeni nacin zivota koji je nastao zbog Korona virusa da odradim određene radove na serveru a koji su bili neophodni za daljni update softwera portala i foruma.

Kao što ste već primjetili forum je već prije par dana updateovan na novu verziju, koja je donijela i par vizuelnih promjena ali nista strasno.


Baza domaćih modela
Ona je bila zapuštena proteklih godina ali sada sam odlucio da je "ozivim" i napunim svjezim podacima.
Ja baš nisam strucnjak za domace modele tako da mi je taj posao poprilicno tezak, ali upsio sam skupiti određenu kolicinu novih podataka (nazalost djelomicnih, npr. bez revzije i ostalih podataka koje je teško naci ako nemate model u rukama)....

Još uvijek ti novi unosi nisu uneseni u bazu jer se sada bavim oko tehničkih pitanja, pa cu kasnije pristupiti i unosu.

Kako bih olakšao taj posao dopune baze a ujedno i omogucio eventualno zainteresiranim poznavaocima tematike da doprinesu dopuni, napravio sam i formu pomocu koje mozete "prijaviti" model za bazu, a ja cu onda taj model i dodati. Ako bi se jos neko ukljucio u ovaj posao vrlo brzo bi smo osvjezili bazu i ucinili je aktuelnom.

Formu za unos novog modela možete pronaći ovdje: http://www.malezeljeznice.net/portal/domaciModeli/noviUnos.php

P.S.
Takodjer sam razmisljao da se napravi i dodatni dio ove baze koji bi imao popis modela potrebnih za sastavljanje pojedinih kompozicija.


Portal ( www.malezeljeznice.net )
Portal je uvijek bio moj prvi interes, ali uvijek je to štekalo jer nikada se nije moglo pronaci dovoljno materijala da se kontinuirano objavljuje. Zbog toga je par puta "padao u zaborav" ali evo po ko zna koji put opet mu pokusavam udahnuti novi zivot. Sada sam prikupio nesto materijala koji ce se objavljivati i tako uciniti i taj dio malihzeljeznica zanimljivim opet.

Naravno, ovjde kao i za domace modele vazi poziv za sve koji bi zeljeli nesto da objave ili imaju materijal koji bi bio pogodan za portal, da me obavezno kontaktiraju.

Takodjer, svi vi koji imate kvalitetnih fotografija modela, molim vas da mi se javite i posaljete ih kako bih ih ubacili u galeriju na portalu.

Forum je super za rasprave (i svadje :) ) ali portal je po meni puno puno bolji za kvalitetne materijale, jer oni su stalno na dohvat ruke, niko vam ne smeta sa dobronamjernim ili zlonamjernim komentarima, nece se desiti da se tekst ili nesto korisno izgubi u 1000 stranica neke teme....

Takodjer, za sve one koji su prestali da pisu po forumu iz razloga sto bili napadani ili slicno, a nisu ljuti na malezeljeznice kao takve, onda je ovo odlicna prilika da iznesu znanje i materijale a da ne budu napadani ili ulaziti u svadje i slicno...

Uglavnom, svi zainteresirani za bilo kakvu saradnju, obavezno mi se javite.
 

Davor

Veteran foruma
Pozdravljam predlog. Krajnje je vreme da se napravi konsolidovana baza domaćih modela koja će biti pun pogodak uz dodatak pregleda kompozicija u kojima su vozili. Svojevrsni modelarski vagonweb. Naravno, potrebno je postaviti visoke kriterijume kvaliteta fotografija i faktografije.
 

vlatx

Član foruma
Odlične vijesti:)
Jel bi se moglo nešto slično osmisliti i za nacrte i slike za one koji bi se okušali u preradama?
 

1borna

Veteran foruma
Hmm ja sam gledao da to napišem što jednostavnije i sažetije kako bi i laici mogli to razumjeti.
Mogao sam napisati i cijelu knjigu ulazeći u detalje samo bi to rijetko tko pročitao?
 

Kameni

AC/DC-DCC podrška
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Hmm ja sam gledao da to napišem što jednostavnije i sažetije kako bi i laici mogli to razumjeti.
Mogao sam napisati i cijelu knjigu ulazeći u detalje samo bi to rijetko tko pročitao?
Nisam gledao tko je to napisao. Samo da je moglo bolje moglo je. To je konstruktivna kritika.
 

1borna

Veteran foruma
Naravno da uvijek može bolje (i drugačije)
Portal je ulazno mjesto na ovaj forum za novopridošle članove i zainteresirane.
Svi koji žele mogu na forumu naći puno raznih podrobnijih tema o digitalizaciji kojima i nije mjesto
na portalu.
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh