JŽ i exJŽ šinska auta Volga M21 i M24

prle kc

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
#45
Hmm, ne znam ne paše mi uopće pozadina niti u jednom kolodvoru na toj pruzi, a i takvu volgu nisam nikad vidio, zaista, a gotovo sam svaki dan na toj pruzi. Sječam se bijele i nekog crnog auta.
 

prle kc

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
#47
Koprivnička sekcija je do Pčelić rasputnice, znači logičnije da je negdje prema Osijeku.
 

MrVirus

Poznati forumaš
#48
Koprivnička sekcija je do Pčelić rasputnice, znači logičnije da je negdje prema Osijeku.
Prle, ako kažem da je fotkano negdje između Križevaca i Koprivnice, onda to shvati tako kako je napisao. Nigdje ne piše da to vozilo nije bilo na: 1. ispomoći nekoj, 2. išlo nekamo na reviziju, 3. imalo trasu od Osijeka do nekuda zbog nekih razloga. I to je to, ne treba šiljiti koje je područje koja Sekcija pokrivala u tom trenutku.
 
#54
Ja se sjećam crne Volge na pruzi na potezu od Karlovca ka Dugoj Resi. Sredina ili kraj 80ih. To je bilo čudo neviđeno tada na kotačima.
A sada jedno pitanje , možda netko na forumu mi može pomoći. Nekad je Pamućna Ind. u Dugoj Resi imala nešto što je moj djed zvao u 80.ima: "Breda" . Radilo se o pružnom vozilu koje je bilo kao kraći motorni putnički vagon tipa manjeg šinobusa ili drezine. Možda 5m ako. Imao je stakla uokolo, vjerojatno se mogao voziti sa obje strane,nekako romboidno-pravokutnog uzdužnog presijeka, bez "njuški" naprijed ili pozadi. Donji dio je bio zeleno obojan, a oko stakla, rama, žuto. Mislim da je služilo za guranje vagona sa ugljenom ili pamukom u dugorešku pamućnu industriju sa tamošnjeg transportnog kolosijeka. Znalo je potegnuti i do Karlovca. Da li netko možda zna o čemu bi se tu moglo raditi?
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Na vrh