Prijevoz Bradleya

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
Kolege

Da li netko slučajno ili namjerno ima fotografije, video uradke utovara, istovara, prijevoza vojnih vozila Bradley od Rijeke do Slavonskoga Broda?
I mene zanima..
Cuo na vjstima da je prvi kontigent prevozen al od posla nisam imao kad traziti po netu..

Ono sto me takodjer zanima..
Ja sam ocekivao da ce ih zeljenicom vuci iz Ri u S.Brod.. nekalo logicno.. (iz razno razni sigurnoano prakticnih razloga)

Al evo ..izgleda da cestom idu.. tj na labudicama
 

Damir

 
Osoblje foruma
Jučer tokom noći su napravljeni kamionski konvoji na Grobničkom Polju pa su pod policijskom pratnjom nastavili za Slavonski B. Bilo ih je nemoguće fotkati u mraku pod ceradama.
 

wiggum

Veteran foruma
Ja sam ocekivao da ce ih zeljenicom vuci iz Ri u S.Brod.. nekalo logicno.. (iz razno razni sigurnoano prakticnih razloga)
Taman da dođu oko Božića pod bor do Sl. Broda.... Pa tko više išta od firmi u HRV šalje željeznicom? Osim CIOS-a koji koristi HŽ Cargo vagone, za prijevoz izrezanih "HŽ Cargo" ili "HŽ Putnički promet" vagona. Ironija da ne može biti veća.

I tko bi prevozio Bradleye željeznicom - HŽ Cargo možda? :hahahaha::hahahaha:Firma koja nije sposobna na svojoj naslovnoj stranici koristiti ispravan logo i font koji koriste na lokomotivama/vagonima? :help::mamurluk::fp:
hz cargo logo.jpg


I na kojim vagonima bi se prevozili? Na 8 komada Smmps-tz vagona kojima je istekla revizija i Cargo ih prodaje?

Bolje da sve vagone prodaju, da nitko ništa s HŽ Cargom ne prevozi, barem se će se moći i dalje ponedjeljkom u 15:26h popodne malo odspavati.

realnost.jpg

Pitao sam davno šefa u firmi, zašto ne šaljemo željeznicom proizvode za Njemačku pa da se uštedi nešto novaca (jer firma ima industrijski kolosjek). Nasmijao se i rekao, pa to s kamionom ide u ponedjeljak i utorak je već na 5 različitih adresa u Njemačkoj, nemamo vremena čekati na isporuku.
A to je i realno razmišljanje, jer da to ide vlakom, u utorak bi vagoni možda tek došli do RK.


Tu još samo što se HŽ-a tiče (Putnički promet, Cargo i Infrastruktura) treba dodati onu "gasi svijetlo i motaj kablove".:glup



P.S. Neka mi admini uzmu ovaj post na kredit, pa neka ostane. Ima malo ipak veze s temom.
 

Killer9990

Poznati forumaš
Mene je cudilo što su dan prije prikazivali kombinaciju MAN 8x4 uparen s nekom mamuticom od jedno 8 osovina dok na sami dan tu kombinaciju nisam vidio a i malo je previše za zadani teret. Od opreme sam vidio sarenilo svega:
Npr. Mega KR logistika je vozila teret sa kombinacijom TGX GXom 4x2 uperenim sa 3osovinskom poluprikolicom, bila je i jedna kombinacija 4x2 tegljaca uparenog sa 4osovinskom poluprikolicom, Scania 6x4 sa 4osovinskom poluprikolicom od Trgmetala itd. A svi vozili teret iste mase i dimenzija?

Također znam da HV ima nekoliko vojnih parova MAN TGS XL 6x6 sa 5osovinkama-sto nisu ih iskoristili i uštedjeli novac?
 

djzlaja

Veteran foruma
Supporter (2016)
Slazem se..
Puno je tu dilema..
Ako i HZ Cargo nije sposoban.. nebi bilo prvi put da Croati train (sto ja ko laik vidim) vuce HV opremu, zeljeznicom..

Za nas obozavetelje teretno cestovnih kombinacija svakako je exoticno i ovo ..mada za mene takodjer razocarenje s ovim mixsom i satarašom..a da nepricam o tome zasto HV jednostavno nije to odradio onako precizno i po standardu vojnicki kako prilici svakoj vojsci bilo koje drzave.. a evo..
Da nepricam o satarašu kamiona i sataršu i akvarelu vojne opreme,te da je tako sve malo izgubilo sjaj i dignitet (po meni)
Neke bi zemlje od toga napravile spektakl... no dobro

Ja sam sebi ovako postavio objasnjenje..
U strateškom planu pripreme i vježbe izvrsena je simulacija (pri planskom transporu) neplanskog i vandrednog prijevoza vojne opreme iz Luke A u tvornicu B uporabom civilne mehanizacije.. :)
 

prle kc

Poznati forumaš
Supporter (2016)
Supporter (2017)
Supporter (2018)
Supporter (2019)
Supporter 2020
Supporter 2021
Supporter 2022
Supporter 2023
Supporter 2024
Bradlije ili kak se već zovu će HV preuzeti tek nakon modernizacije. Amerikanci su odlučili tko će voziti. Niti jednom željezničkom prijevozniku nije ponuđen prijevoz. HŽ Cargo je još uvijek pojedinačno najjači prijevoznik na pružnoj mreži u Hrvatskoj, a prodaje vagone koji mu ne trebaju.
 

Stanley

Poznati forumaš
Amerikanci uredno prevoze Bradleye željeznicom (uključivo i europske pruge):

AfBgFqs.jpg


Inače, svaka ozbiljna vojska svake ozbiljne zemlje ima na zalihi određen broj plato-vagona za prijevoz teških vojnih vozila. Za to je zadužena uprava za logistiku.
Stvaranje krkljanca na cesti umjesto prijevoza željeznicom spada u kategoriju ''Kerempuh''.
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh