Vaše novosti!

Thommo

 
Osoblje foruma
U ovaj bi topic mogli stavljati slikice modela koje su članovi foruma nabavili... Kako je upravo prošla zagrebačka "burza" modela na izvrsnom susretu modelara u organizaciji KŽMZ-a, vjerujem da će se mnogi moći pohvaliti novostima u voznom parku!

:>idea:
 

Thommo

 
Osoblje foruma
Evo ja ću prvi. Moj plijen sa susreta:
Na donjoj slici je 1:87 model riječkog 3-osovinskog trolejbusa, kojeg sam naručio kod g. Dražena. Krasan model, i vjerojatno jedan od 5 ili 6 primjeraka u ovom crvenom bojanju Autotroleja iz Rijeke! Takoreći - unikat. Hvala Dražene!

Još sam kupio dva Roco OBB vagona, Ap (1. i 2. razred), te D (prtljažni vagon), epoha 4, koji mi se jako dobro uklapaju u moju temu.

Uzeo sam još neke Piko tračnice i posip kod HMS-a, i dobio kamiončić kod prijatelja Maria... Sve u svemu, zadovoljan sam utrženim! >:)
 

Thommo

 
Osoblje foruma
100 kunelića/kom.
Imaju osvjetljenje koje radi, i solidno su očuvani. Nisam loše prošao.
 

NClight

Hybernated
Jako dobar poslovni potez! ;)

Ja sam ulovio ( u stvari samo preuzeo na Susretima) Brawa N teret za vagon, i Wasserkran, oboje lijevani u metalu, te dva signala (mehanička) i komplet lampi od Viessmanna i Völknera...
Dobro sam prošao, također!

Nedavna nabavka (dio je bio i izložen na susretima u N vitrini) je ROCO N 02061S Eilzugwagen DRG set od 6 vagona (cijela prototipska kompozicija)... pali su na e-bayu za cca 49.50€ + poštarina iz Austrije od 14.20€ dakle... cca 10.60€ po komadu... najbitnije je da su one-time serija, i u odličnom su stanju u originalnom pakiranju, pojedinačno idu i po 17€ komad!


A ono što seočekuje je poveća nabavka iz Japana!
Naime, zgodna je situacija kada vas poštarina iz "zemlje izlazećeg sunca" košta koliko i iz EU... a modeli su baš ono što tražite! >:)

Cijena? Sitnica! 40.35€
Nažalost... samo ovu sličicu imam... više detalja kada "samuraji" stignu :plaza:
U istom paketu dolazi i nekoliko rijeđih ili skupljih vagona koje sam osvojio za bagatelu!

Nećete vjerovati, ali ovaj model je prava rijetkost na e-bayu... a u trgovinama košta ko' suho zlato... jedan set (dva vagona povezana trupcima) je 35+€ :shock: :eek: (Modellbahn Kramm kaže 36€ sa MwSt, 30 bez MwSt, u salzburgu je bio cca 37€ 1 set!)

Daklem, ovakva sam upecao dva komada, svaki za 10.60€ :!:
Dakle matematika je jasna:
21.20 za dva komada naspram 60€ u najboljem slučaju... pa vi vidite... za razliku u cijeni sam de-facto dobio gratis onaj gornji set od Arnolda... >:) :>idea: :plaza:

Ima još par komadića... no sve u svoje vrijeme... :D
 

Attachments

Thommo

 
Osoblje foruma
ČIJZUS! Koliko modela! :shock: Sreća da si N-ovac, inače bi ti trebala ZET-ova remiza samo za spremanje modela!! :D >:)
Jedva čekam sve to vidjeti kako trči po nekoj kontinuiranoj maketi! :twisted: >:)
 

NClight

Hybernated
Jel' ti to mene iz zasjede, mučki za maketu? :D
Biti će kad budu stvoreni svi preduvjeti...

A što se modela tiče... ja sam beba prema mnogim kolegama N kolekcionarima...
... mogao bih napuniti čak dvije ladice sa modelima... ali srećom, čak i u originalnom pakiranju N-modeli uzimaju malo mjesta... za sada zauzimaju jednu ladicu od radnog stola, i još malko na polici (kutije sa setovima) :D :D :D

Uglavnom, za sada sam u posjedu što se tiče Ep2 DRG-a (uključujući stvarčice koje tek dolaze):
cca 7-8 lokomotiva, i Fliegende Hamburger.
cca 4 kompletene putničke kompozicije za nebenbahn (3-4 vagona)
3 velike kompozicije brzih ili express vlakova (jedna od 3, dvije od 6 vagona)

Za nabaviti su ostali (pod obavezno) Henschel-Wegmann Zug i naravno obligatorni Rheingold

cca 30 teretnih vagona-raznih.

Kod teretnih vagona nastojim pokriti prijevoz određene grupe tereta:

Kompletna kompozicija za transport stoke (krupne i sitne) - ipak radim na ruralnoj maketi, gdje je stočarstvo i odlazak na sajam stočarstva glavna stvar :idea:

Kompletna kompozicija sa kleppdeckel kies vagonima za prijevoz praškaste ili usitnjene robe - biti će nekakva tvornica sode ili slično... možda će opsluživati malu ljevaonicu zvona i spomenika ili slično.

U stvaranju je i kratka kompozicija koja će opsluživati pilanu (doprema trupaca i odvoz obrađenog materijala)

Prijevoz ugljena je standardna stvar za epohe 1-3... pa se i tu slaže jedna poveća, teška kompozicija od cca 6-9 vagona (za nju mi treba i odgovarajuća loksa)

Za popravak pruge se slaže jedna mala kompozicija od teretnih vagona, male dizalice i vagona za radnike uz nezaobilazne Talbot vagone za prijevoz šljunka

Još je tu i nešto raznih otvorenih i zatvorenih "univerzalnih" vagona ali i specijalnih npr. za prijevoz kiseline ili drugih opasnih tekućina (bilo koja industrija ih može koristiti)

U planu je i nabavka tzv. Lieg vagona, tj prerađenih-spojenih teretnih vagona za komadne pošiljke (brzi ili ekspresni teretni vlakovi... izum DRG-a)

Ono što mi kronično nedostaje su cisterne za prijevoz goriva i ulja te ostalih tekućina... teško je nabaviti odgovarajuće modele...

U stvari, ako bolje razmislim... morati ću se riješiti dijela vozila iz Ep 3-5 kako bih namaknuo prostora i "vremena" :D za završetak svih kompozicija i dijelova za maketu...

Od Ep3-5 u igri je cijela kompozicija Silberlinga, Donnerbuchsena i par Umbauwagena, nekoliko lijepih teretnih vagona i jedan kompletan 3-djelni DMV te dvije lokse (diesel i parna... no parna će biti prerađena u Ep2)

Još zaboravih na "nedorečenu" zupčastu prugu koju bi opsluživale elektro-lokse i to po mogućnosti cijela kolekcija od Fleischmanna + jedna prerada na paru (postolja od elektre + nadgrađe od parnjače = zupčasta parnjača :>idea: )

Hmmmm... da ipak nije svega toga previše? >:) Čak mi ni baza podataka modela ne pomaže... morati ću složiti papirnati katalog :D :D :D :>idea: :plaza:
 

Thommo

 
Osoblje foruma
NC, Rheingold - tražiš crveno-bež, ili Plavo-bež?
Koja loksa tu ide, E10?
 

NClight

Hybernated
Plavo bež... točnije tamno plavo-ljubičasta verzija od Arnolda ili Hobbytraina (ista stvar-drugi brojevi na vagonima)
Setovi su po 5 vagona, bez panoramskog vagona (nije postojao u Ep2)!
Druga verzija dolazi sa 5 vagona i parnjačom BR 18.4
Loksa nije E10, već nešto od BR 17,18 i sl... E10 bi se mogla koristiti kroz Bavarsku, i za neke druge vlakove... ali ne za Rheingold u EP2
Zašto pitaš?

Ehmmm... evo i sličice seta kako bi trebao izgledati...


Drugi set koji je prodavao i Hobbytrain sesastoji samo od vagona, i to dva vagona sa kuhinjom 1 razreda i dva vagona drugog razreda, uz obavezni gepack vagon.
Cijela kompozicija se može i kombinirati od setova... do ukupno 15 vagona (2x Arnold setovi + extra Hobbytrain sa različitim brojevima)

Danas su mi dva seta izmaknula... :( :zvizdi: :cry: i to prvi zbog greške na e-bay stranici, a drugi jer sam bio na poslu... no, stalno se vrti nešto po bayu... pa će opet naići... ziher! :cool:BTW... Dolazi mi poklon... Dampftriebwagen KITTEL od Arnolda... istina da je Wuerttemberg a ne Bavarska, ali poklonjenom konju ne gleda se u zube... pogotovo ako je DRG a i strašno mi je simpa model... daklem... još jedan dodatak u kolekciji :D
 

Attachments

Thommo

 
Osoblje foruma
Zašto pitam? Samo informacije radi, listao sam Trix katalog, oni nude bordo-bež Rheingold s elektrom.

Ne prelazim na Švabiju! >:)
 

NClight

Hybernated
Hmmm... Trixov Rheingold, iako je noviji u stvari je malko pogrešan... u N-u se smatra još uvijek Arnoldov Rheingold kao "standardni" i najbolji.

No i Austrijanci konja za trku imaju... zar ne? Koji je ono luksuzni vlak koji je prolazio kroz Austriju? >:)
 

NClight

Hybernated
ccccc... Orient Express (više verzija) :citaj:
A tu je i par ICE vlakova... ako se ne varam...ako hoćeš nešto "friško" :twisted:
 

matija

Član foruma
NClight kaže:
Hmmm... Trixov Rheingold, iako je noviji u stvari je malko pogrešan... u N-u se smatra još uvijek Arnoldov Rheingold kao "standardni" i najbolji.
Po mome saznanju postoje tri verzije Rheingolda. Prva je zapravo ova o kojoj pričate, i nju je vukla osamnaestica, sve do 1939 godine. Posle WW 2 ponovo se uspostavlja ta linija sa preradjenim (luksuznijim) "schurcvagen-ima, sve do kraja četrdesetih i početka pedesetih, kada ih zamenjuju specijalno izradjeni vagoni plavo bež boje (tu je i vagon sa vidikovcem) i njih vuče novo konstruisana lokomotiva E-10 (tamno plave boje sa sivim fremom takozvana BUGEFALGE) prva za brzine do 160 km na sat.Pred kraj treće epohe i početkom četvrte vagoni dobijaju novo bojenje braon-bež, i kao takvi voze kratko vreme, dok ne potpadnu pod novi sistem prevoza takozvani TEE (Trans Europa Expres) i to je i kraj Rheingold-a :(
 

NClight

Hybernated
U pravu si Matija, no modeli su u dvije verzije (tj.3, ako računamo jedno pogrešno plavo bojanje kod Arnoldovog hobby modela koji se nudio u start-setu prije mnogo godina)

Barem u N, Arnold je točniji od ostalih pokušaja u EP2 (Hobbytrain je preuzeo kalupe od Arnolda, i radi identičan set sa drugim brojevima i malim izmjenama natpisa)

Mnogi kažu i da je iako stariji, Arnold u EP3/4 verziji (crveno-smeđi sa beige) bolji od Trixa ukupno gledano... no neki se baš i ne slažu (Trix ima noviju tehnologiju i nešto finije natpise, no mnogi mu zamjeraju na netočnostima dimenzija i na nekim greškama oko konstrukcije vagona)

Pazite, govorimo o N modelima... kakva je stvar kod H0, e to je već za znalce u toj domeni ;) a možda i dobar povod da krenemo sa temom o modelima luksuznih vlakova i poznatih kompozicija... ima tu šta za pisati. Od OEx, preko Gottharda, Henschel-wegmann, Rheingolda, TEE-setova... da ne spominjemo egzotiku poput američkog "Orient expressa" ili kanadskog luksuznog vlaka... ihaaaaaa... >:)
 

Thommo

 
Osoblje foruma
Pa ajde, pokrenite tu temu! Mene zanima, ali ne znam puno o tome, nije baš područje mojih interesa... ;)
 

Podržite rad foruma

Ako želite da pomognete radu foruma i portala malezeljeznice.net, možete da donirate i na taj način doprinesete radu foruma i portala u punom kapacitetu ( Detaljnije o donacijama ).

Iznos donacije
Korisnicko ime sa foruma
Ako ste već donirali i više ne želite da imate pretplatu na godišnju ili mjesecnu donaciju, istu možete otkazati klikom na donji gumb:

Na vrh