nik
Veteran foruma
A što točno trebaš i za što?Kratka mi je ..steta
CCKW je mali kamion...
A što točno trebaš i za što?Kratka mi je ..steta
Ma za FAPa mi treba 5.2 cm duga ovake simetrije..A što točno trebaš i za što?
CCKW je mali kamion...
Imam ja sliku tog reza. Zlajo, Silvio ( @ZLi ) ti je sve točno rekao. Nemoj ni pokušavati rezati stiren laserom. Nije dobro. Bolje ga je frezati na CNC to je onda odlično. Ispadne oštro i odlično.
Za laser je plexi kao stvoren. Stiren je premekan i ima nisku točku tališta tako da se topi i uz odrezani rub imaš izbočenje.
U ovoj temi imaš točno sve opisano i točno taj primjer rezanja stirena laserom i frezanjem na CNC
https://forum.malezeljeznice.net/index.php?threads/prerada-vagona-obb-diho-u-hŽ-daa.9596/post-132215
Točno. Možeš plexi bez problema rezati laserom. Treba podesiti snagu za rezanje i graviranje plexija od 1mm. To će najbolje @ZLi odgovoriti. Za maketu Zagrebačkog Rotora gravirali smo i rezali plexi bez problema. Rub je oštar ali treba ga popbrusiti. Za ljepljenje smo koristili specijalno ljepilo za plexi. I naravno nikako alkohol!!!Ajde da ovde prokomentiram da nekvarim onu temu...
Imam pleksiglas od 1mm .. manje ni neznam.da li postoji..
Dakle.ako nenajdem CNC glodalicu da probam na pleksiju od 1mm sa laserom??
Tu cu dobiti tocne i precizne rezove?
Malo da ozivim temu..To je veliki Bronto iz garaže Žitnjak. Postoji i mali Bronto u Interventnoj postrojbi.
Veliki Bronto (nabavljen 1992.)
MERCEDES 2629 BRONTO SKYLIFT 40-2T1
Naravno .. tarzim ih dok nabasam na njih pa zamjenim..Jako lijepo!
Samo što bi trebalo staviti Roco kotače...
Odličan posao.Naravno .. tarzim ih dok nabasam na njih pa zamjenim..
Do finalnog slikanja budu
Kolega odlična prerada i bojanje.Kako nije posta radila snasao sam se za boju koju ja dostupna bila..
Plato konstrukcije sam farbao zracnim kistom ali nekom bojom iz spreja s krom efektom..
Boja je ekstra..ali bocicu treba stalno tresti da je ravnomjerno izmjesana smjesa.. inace postoji mogucnost pojave veceg ili manjeg sjaja/efekta
Edit: bezbojni nisam jos nanosio moram dekale staviti pa cu se zabetonirati
"Lim" je plastika debljine cca 0,25 mm (mislim da je stiren..al uglavnom je neka slicna plastika) koja na sebi s obe strane ima gotovo savren uzorak imitacije limenih podova.. to mi je kolega @tomislavm poslao ima par godina (mozda ce on znat bolje objasniti).. inace presavio sam rubove preko linijara pa ih onda odrezao..pa sam dobio "obli zavrsetak" kao kod orginala.. nasjeo je na pod tako jako da je mogao ostati i bez ljepljenjaOd čega je ova imitacija aluminijsko lima na podnici i kutije za pribor.
Inače vrhunska prerada.
Pa i nije i jeste..Pa nije baš jeftin taj sanduk.
Da se vratimo na modelarske teme
Mali (kako to @Kameni kaze) " sneak peek"
Sljedeceg projekta.. epilog vec imam u rukama..ali printam ponovno
View attachment 114174View attachment 114175View attachment 114176View attachment 114177